rozyczko Re: ziemniaczana frittata, o taka 14.09.10, 23:14 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,89828327,89828327.html a jutro spagetti carbonara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co dzis na obiad IP: 124.148.207.* 15.09.10, 05:40 Panierowana ryba ( dzis barramundi), ziemniaki w mundurkach z maslem i koperkiem i duszone warzywa ( papryka, cebula, pomidory, marchewka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:07 Barszcz ukraiński ;) Pyszny i pożywny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 13:29 Zapiekanka: ziemniaki + prawdziwki + papryka + kiełbaska + groszek + fasolka szparagowa + cebula + czosnek + sos beszamelowy + ulubione przyprawy (u mnie: majeranek, papryka słodka i ostra, sól, pieprz kolorowy) Wszystko razem do piekarnika. Pychota :) A jutro udko z kurczaka + brukselka + marchewka z groszkiem + ziemniak gotowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: Co dzis na obiad IP: *.limes.com.pl 17.09.10, 14:38 Rydze. Tacka rydzów (dla jednej osoby w sam raz) 9 zł. Stargowane z dychy. Panierowane, z taką przedwojenną, prawdziwą bułką, też kupioną na targu. Jutro duszone maślaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co dzis na obiad IP: 124.148.207.* 19.09.10, 03:13 Wczoraj KFC, nie chcialo mi sie gotowac a mialam smaka na pikantne skrzydelka. Na dzis nie mam jeszcze pomyslu, moze ktos z Was mi doradzi? Mam steki wolowe, kilka plastrow schabu, sporo krojonego bekonu, warzywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 14:49 Krupnik! Pyszny, gęsty, z mnóstwem warzyw :) Będzie też ciepła kolacja: tarta ze szpinakiem, fetą, szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 20.09.10, 14:53 Będzie gramigna z kiełbasą i fenkułem Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 23.09.10, 18:42 Co tu tak cicho? :) U mnie penne all'arrabbiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Co dzis na obiad IP: *.syrion.pl 25.09.10, 12:58 sphagetti z klopsikami ( bez dodatku mleka w sosie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: Co dzis na obiad 25.09.10, 13:21 risotto dyniowe :) a jutro cottage pie...mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internet.szczecin.pl 25.09.10, 13:23 Zrazy wołowe w sosie własnym, buraki na ciepło i kopytka :) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: Co dzis na obiad 25.09.10, 13:44 Kwaśnica z wędzonymi żeberkami. Dla chętnych - reszta grillowanego łososia z wczoraj + surówka z kiszonej. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 25.09.10, 13:52 Chętnie bym się wprosiła na te żeberka :) U mnie gnocchi alla carbonara. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 25.09.10, 13:58 Karkówka duszona z cebula i przyprawami, z gotowanymi brokułami i marchewką .To taki "zimowy", niesezonowy przerywnik jesiennych dań. W ostatnim tygodniu były knedle ze śliwkami, "leczo", bakłażany z sosem pomidorowym, zupa jarzynowa, risotto z grzybami. W przyszłym tygodniu będzie to samo w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Co dzis na obiad IP: *.dyn.iinet.net.au 25.09.10, 14:06 Robilam grilla, szaszlyki z kurczaka, wieprzowina, kotlety z baraniny i kielbaski. Do tego micha pysznej salatki ziemniaczanej z jajkiem, bekonem, groszkiem i szczypiorkiem. I chlebek czosnkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dzis na obiad 26.09.10, 12:14 dancim to nasze ulubione tylko robie inaczej, kroje plastry ok 1cm potem z jednej strony nacinam 3cm i tam na wyczucie kroje torebke tak ze po bokach zostaje ok. 5mm , przez ten otworek wkladam szynke i ser, wtedy wystarczy jeden patyczek zeby to zlaczyc, potem tak samo latwo i szybko, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: Co dzis na obiad IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.09.10, 23:27 Micha salaty a na drugie piersi w sosie pieczarkowym,ziemniaki pure z koperkiem,brokuly,cukinia,seler naciowy i marchewki na parze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 13:02 Ryba po grecku. Dzisiaj na gorąco, a jutro na zimno do pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 28.09.10, 18:48 Risotto z radicchio rosso, boczkiem i vincotto. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dzis na obiad 29.09.10, 10:45 ozor wolowy 1800g sos chrzanowo-musztardowy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 11:39 Grochówka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 30.09.10, 13:23 Wczoraj makaron z kalafiorem i anchois. Dziś nogi kurczaka z pigwą, tak trochę na orientalną modłę. Sama jestem ciekawa, co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Co dzis na obiad 30.09.10, 13:24 Wczoraj pomidorowa z kluseczkami, dziś z ryżem, a jeszcze czekają fajne grzaneczki... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajer2 Re: Co dzis na obiad 30.09.10, 13:51 Mielone z warzywami+ziemniaki+papryka konserwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Co dzis na obiad 30.09.10, 13:51 Naleśniki ze szpinakiem (naleśniki na jogurcie, bo mleka nie miałam, smaczne, tylko gorzej się smażą), szpinak podsmażony z czosnkiem, serem lazur i jajkiem. Jutro chyba wygarnę z zamrażalnika jakąś przedpotopową pierś kurzą i uduszę z równie przedpotopową mrożoną "mieszanką orientalną" - czyli obiad z lodówkowych resztek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 12:38 U mnie dzisiaj zapiekanka makaronowa z serem pleśniowym, szynką i brokułami. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 01.10.10, 18:51 Zupa z soczewicy z czerwonym winem. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Co dzis na obiad 02.10.10, 09:15 ostatnio jadlam kilka lat temu, dzisiaj beda placki ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 03.10.10, 13:56 Dziś przerywnik w daniach jesiennych czyli krewetki po tajsku, a raczej po mojemu z zieloną pastą curry i warzywami z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: "Golabki" z Hong Kongu w lisciach salaty 16.10.10, 16:46 bardzo fajne i smaczne danie :) www.cincin.cc/index.php?showtopic=16154 Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Co dzis na obiad 16.10.10, 20:06 pomidorowa na rosole drobiowo-wołowym lasagne creme brulee pękamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 23.10.10, 10:53 Ryba na poduszce lub pod pierzynką :) ze szpinaku ze śmietaną. Ostatnio używam mniej czosnku i nie chcę teraz też dodawać (a zawsze robiłam szpinak z czosnkiem), nie mam też sera pleśniowego. Proszę o sugestie czym doprawić szpinak ze śmietaną do ryby. Podam chyba z ryżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki202 Re: Co dzis na obiad IP: *.limes.com.pl 23.10.10, 14:50 Najpierw upiekłam (pierwszy raz w życiu) wielką golonkę. Pyszota. Drugiego dnia ugotowałam do niej groch. Trzeciego - kapustę. Dziś zmieszam resztki kapusty z grochem i zjem z resztką golonki. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 23.10.10, 14:51 Tak zrobiłam. Dziękuję, gałka muszkatołowa pasuje bardzo. Ryba była pod pierzynką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Co dzis na obiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 13:08 dzisiaj makaron spaghetti + ser camembert, cukinia, pomidory i czarne oliwki + dużo ziół ;) Jutro to samo tylko w postaci zapiekanki a w niedzielę mam gości więc robię obiad z dwóch dań + deser zupa kalafiorowa z dużą ilością koperku żeberka w miodzie, ziemniak pieczony i sałata zielona babka cytrynowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Co dzis na obiad 29.10.10, 17:05 Linguine z krewetkami i karczochami Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Co dzis na obiad 29.10.10, 18:39 Omlet z pieczarkami, cebulą, natką pietruszki. Dla mnie za mdłe mimo dużej ilości pieprzu, ale chciałam zużyć pyszne jajka. Odpowiedz Link Zgłoś