linn_linn 08.10.10, 08:48 Macie jakies doswiadczenia z tym rodzajem makaronu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: Makaron z maki kamut 08.10.10, 14:22 Kamut to stara odmiana pszenicy. Ma 2x wieksze ziarna od zwyklej pszenicy. Makaron troche rozni sie w smaku od tego ze zwyklej pszenicy i trzeba go znacznie dluzej gotowac, bo kamut to twarde ziarno. Lubie gotowane ziarno kamut do obiadu. Tylko trzeba sie uzbroic w cierpliwosc przy jego gotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Makaron z maki kamut 08.10.10, 15:34 Wlasnie dlatego, ze sie rozni chce znalezc odpowiednie do nie go sosy. Nie chcialabym podawac go z jakimkolwiek sosem, gdyz to prawdopodobnie obnizyloby jego walory smakowe. Przyznam, ze w necie takich przepisow jest malo, ale cos ciekawego juz znalazlam / np. z soczewica, z grzybami /. O wiele latwiej jest znalezc przepisy na wypieki z maki kamut albo na sam makaron. Ziarna znam, ale zwykle kupuje je w mieszance: np. ryz, owies, kamut / czas gotowania 16 minut /. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Makaron z maki kamut 08.10.10, 15:39 Ja jestem "makaronowa" i dla mnie kazdy makaron smakuje najlepiej "na sucho" prosto z sitka haha! Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Makaron z maki kamut 08.10.10, 15:45 linn_linn Nie chci > alabym podawac go z jakimkolwiek sosem, gdyz to prawdopodobnie obnizyloby jego > walory smakowe. no wlasnie " gdyz to prawdopodobnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Makaron z maki kamut 08.10.10, 14:51 polecam kupic gotowe produkty, stron jest bardzo duzo, napewno juz poczytalas nie mowiac o cenach, Odpowiedz Link Zgłoś