Gość: zoya IP: *.elblag.vectranet.pl 13.10.10, 17:24 jaką sałatkę polecacie z wędzonej ryby. proszę o sprawdzone przepisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: wędzona ryba 13.10.10, 18:19 to ja polecę standardem wędzona ryba + jajko na twardo+ ogórek kiszpny+cebula+groszek zielony (opcjonalnie)+majonez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoya Re: i obok kieliszeczek! IP: *.elblag.vectranet.pl 13.10.10, 18:29 do kieliszeczka to ryba wcale nie jest potrzebna, no chyba, że do ryby konieczny ten kieliszeczek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: i obok kieliszeczek! IP: *.adsl.alicedsl.de 13.10.10, 21:22 > do kieliszeczka to ryba wcale nie jest potrzebna, no chyba, że do ryby konieczn > y ten kieliszeczek? ale ryby lubia plywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x genał! kiedy się skończy tydzień austriacki? IP: *.unitymediagroup.de 13.10.10, 23:18 Rewe i podobne. Kupiłem dużą piersiówkę (0,5l) austriackiego rumu, 80%. Piję i piję i wypić nie mogę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: wędzona ryba IP: *.ds3.agh.edu.pl 13.10.10, 23:27 zamiast majonez można dodać twarożku. groszku nie daję,za to cebulę tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: wędzona ryba IP: *.internet.szczecin.pl 13.10.10, 18:51 Zazwyczaj robię taką jak podała Vandikia (bez groszku), ale robiłam też z porem, kukurydzą, jajkiem i majonezem wymieszanym z jogurtem i musztardą.Też była smaczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: wędzona ryba 13.10.10, 20:04 I pieczone buraki pokrojone w kostke gotowana kasza gryczana kawalki odbranej z osci makreli ogorek kiszony duzo natki winegret albo sos na bazie majonezu/ilub jogurtu z odrobina czosnku ewentualnie II gotowane zwarte ziemniaki z polplasterkach szczypiorek gruby ryba wedzona ogorki konserwowe lub konserwowa papryka (ma byc kwasno) gotowane jajka (kurze lub przepiorcze) kielki rzodkiewki i rukola sos jak w I albo musztardowy III zeilona fasolka ugotowana najlepiej na parze na polchrupko wedzona ryba prazone orzechy laskowe natka jesli salatka ma byc bardziej tresciwa - troche kuskusu winegret na bazie oleju z orzechow laskowych, musztardowy lub czosnkowy IV pieczone w ziolach warzywa sezonowe, zimne (papryka, baklazan, cukinia, ziemniaki, ziemniaki slodkie, marchewki, pasternak, kalafior itd) ryba wedzona ew. oliwki w dwoch kolorach winegret czosnkowy z balsamico, mocno doprawiony cytryna (ma byc mocno kwasny) Do wszystkich salatek mozna dodac piorka fioletowej cebuli - surowe albo marynowane na szybko w soku cytrynowym (zmieszaj sok cytrynowy, troche cukru, soli, pieprzu i oleju i zalej tym posiekana cebule, uzywaj nastepnego dnia, ale moze postac w lodowce do trzech dni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprota Re: wędzona ryba IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.10.10, 21:30 makrela,ryż,kukurydza,świeży ogórek,majonez-ew.papryka i/lub ogórek konserwowy Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: wędzona ryba 13.10.10, 23:41 Taką. W roli głównej łosoś wędzony i avocado, do tego koniecznie białe wino. Odpowiedz Link Zgłoś