aremo 03.04.04, 21:59 Do czego użyć? Jedyne co przychodzi mi do głowy to sałatka z opieczonych: bakłażanów, surowych: pomidorów, cebuli , oliwek , sera fety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: smażona papryka Rolnika 03.04.04, 22:10 to się kupuje, czy się robi? i na czym polega? bo ja paprykę usmazono- ugrillowaną bardzo lubię i mam pomysła:). czy to takie ze słoika? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: smażona papryka Rolnika 03.04.04, 23:01 martini_very_bianco napisała: > to się kupuje, czy się robi? i na czym polega? bo ja paprykę usmazono- > ugrillowaną bardzo lubię i mam pomysła:). czy to takie ze słoika? > Noo:)) Firmy Rolnik. Smażona czerwona papryka w oleju. Masz pomysł to się podziel! Proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz delikates autonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:13 ona jest tak dobra że do niczego jej nie trzeba, sama w sobie delikates opieczora i obrana ze skórki po czym do słoja w lekko kwaśną zalewę dobry produkt delikates autonomiczny Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: delikates autonomiczny 04.04.04, 01:29 moze to banalne ale ja to stosuje do rozweselenia kanapek - oczwyiscie pokrojona na mniejsze - szcegolnei do wszlekich twarogow, serow tyopu almette pasuje fantastycznie i msakowo tez bardzo bo jakos tak samo luzem to dla mnei za duzo szczescia naraz, a ser wydobywa to co najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
zielona26 Re: smażona papryka Rolnika 04.04.04, 10:59 ja też robie sama - piekę w piekarniku, aż stanie się czarna (jak się posze - z/sczernieje??), wkładam do torby foliowej, obieram z czarnej skóry, wyciągam pestki i wkładam do słoika przełożone kilkoma ząbkami czosnku, solę, zakręcam i gotuję słoiki - pycha!!! Można ją dodawać do słatek, tart, na kanapki, albo jeść samą. Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: smażona papryka - jak samemu zrobić "na zapas" 04.04.04, 11:58 zielona26 napisała: > ja też robie sama - piekę w piekarniku, aż stanie się czarna (jak się posze - > z/sczernieje??), wkładam do torby foliowej, obieram z czarnej skóry, wyciągam > pestki i wkładam do słoika przełożone kilkoma ząbkami czosnku, solę, zakręcam i > > gotuję słoiki - Mam pytanie czy to pasteryzowanie ma trwać długo. W końcu są już upieczone, czy nie zrobi się ciapa? Nie zalewa się oliwą? Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: smażona papryka - jak samemu zrobić "na zapas 04.04.04, 18:52 Bardzo proszę o dokładny przepis jak "zasłoikować" smażoną /pieczoną paprykę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elask Re: smażona papryka - jak samemu zrobić "na zapas IP: *.itpp.pl 05.04.04, 08:13 przyłączam się do prośby. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: smażona papryka Rolnika 04.04.04, 11:44 Tzn chcesz ja zrobić? bo ja pożeram w ilościach ogromnych na kromkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: smażona papryka Rolnika 04.04.04, 11:56 nat.ka napisała: > Tzn chcesz ja zrobić? Coś z niej zrobić, oprócz takiego zastosowania (na kanapkę). To akurat jest gotowy produkt firmy Rolnik (produkowany w Bułgarii). Myślę że u mnie jednak wygra sałatka z opieczonych bakłażanów, owej papryki, cebuli, oliwek, fety, pomidorów a wszystko to z octem balsamico, czosnkiem i oliwą Odpowiedz Link Zgłoś
aremo Re: smażona papryka Rolnika 07.04.04, 19:41 Dzisiaj znów jadłam taką pyszną sałatkę, ale obiecuję sobie że będe robić sama. Wolałabym jednak mieć w zanadrzu coś zasłoikowanego i zapasteryzowanego. Proszę o dokładniejszy przepis na pieczoną paprykę do słoika. Odpowiedz Link Zgłoś