the_kami 18.12.10, 15:58 Dziwnym zbiegiem okoliczności w moje ręce trafił zestaw garnków - Bachmayer Solingen BM-1679. Wiecie, co to? Znacie? Pierwszy raz widzę, opinii w sieci niezbyt wiele - jakoś zagubiona się poczułam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 16:01 the_kami nie martw sie to normalne garnki, gotuje sie tak samo jak w innych Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 16:55 tzw "bachmayer solingen" to tania chinszczyzna. jak mozesz sie domyslic w miescie solingen nikt nigdy o tej firmie nie slyszal. domokrazcy sprzedaja noze i gary naiwniakom w europie i usa/kanadzie za przystepna cene w "promocji" (buahahaha), czego dowody widzisz np tu www.youtube.com/watch?v=bMP73sIynSw czasami znajdziesz takie zestawy nozy czy garow na aukcji, w prywatnych ogloszeniach i malych sklepikach po "okazjonalnej" cenie. informacji o firmie na sieci nie znajdziesz, poniewaz jak napisalam wyzej nigdy nie istniala. jesli dostalas/les uzywaj bez nabozenstwa jak normalne garnki. jedzenie nie bedzie z nich lepsze czy gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 17:09 ania_m66 napisała: > tzw "bachmayer solingen" to tania chinszczyzna. jak mozesz sie domyslic w miesc > ie solingen nikt nigdy o tej firmie nie slyszal. ze o niej nie slyszal,normalne bo produkuja tam, osobiscie uwielbiam te tanie chinskie produkty, sa takie same tylko ze tanie szkodzi panstwu, ja korzystam gdzie problem,dla kogo Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 17:24 Czyli to są _po_prostu_ garnki? Patelnia jest baaardzo ciężka, garnki generalnie mają grube dno. Wyglądają dość solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 17:41 the_kami napisała: > Patelnia jest baaardzo ciężka, garnki generalnie mają grube dno. Wyglądają dość > solidnie. jak sie znasz dlaczego sie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 18:22 mhr-cs napisała: > the_kami napisała: > > > Patelnia jest baaardzo ciężka, garnki generalnie mają grube dno. Wyglądaj > ą dość > > solidnie. > jak sie znasz > dlaczego sie pytasz? Nie znam się :-D A poza tym nie znam firmy - więc pytam, czy ktoś, coś, może... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 18:44 jesli uwazasz, ze robia solidne wrazenie, to tym bardziej w porzadku. osobiscie nie uwazam, ze wszystko z chin to generalnie ostatnie badziewie. w koncu moje wszystkie gadzety firmy apple tez zostaly tam wykonane :) jedyne co mnie wkurza, to ewidentne oszustwo w nazwie firmy sugerujace kupujacym, iz nabywaja produkt wykonany w niemieckim miescie, ktore kiedys bylo slynne z wyrobow ze stali doskonalej jakosci. i reszte czytajaca ten watek przestrzegam po raz enty przed kupowaniem nozy i sztuccow okreslanych przez pomyslowych sprzedawcow jako "oryginalne solingeny". ta nazwa produktu to mit wymyslony przez oszustow, no chyba, ze sprzedaja cale miasto o tej nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:04 Dziwne, na tej zalinkowanej stronie raz piszą o marce Berghoff, a raz Bachmayer - z tego co wiem, firma Berghoff cieszy się dobrą opinią, ale na pewno nie jest tym samym, co Bachmayer :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:18 nexstartelescope napisała: > Dziwne, na tej zalinkowanej stronie raz piszą o marce Berghoff, a raz Bachmayer > - z tego co wiem, firma Berghoff cieszy się dobrą opinią, ale na pewno nie je > st tym samym, co Bachmayer :/ tutaj widzisz ze nic nie widzisz, a jak po 20 latach nic nie zrozumialas, to sie nie martw,nie warto mozliwe ze kuchnia jest dla ciebie lepsza, Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:23 Jak się zawsze staram zrozumieć Twoje "wypowiedzi", tak tym razem odpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:28 nexstartelescope napisała: > Jak się zawsze staram zrozumieć Twoje "wypowiedzi", tak tym razem odpadłam. nie przejmoj sie, jak tutaj nie mieszkasz to normalne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: okołokuchennie - garnki IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 19:12 Tutaj możesz sobie poczytać i obejrzeć www.wszystkododomu.com/content/11-zestaw-garnkow-bachmayer Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 20:08 Gość portalu: gość napisał(a): > Tutaj możesz sobie poczytać i obejrzeć > www.wszystkododomu.com/content/11-zestaw-garnkow-bachmayer coz, zgrabnie napisana, nic nie mowiaca papka reklamowa. ciekawe, czy gdybym napisala im maila z prosba o adres producenta i dystrybutora oraz nr atestu na polske i eu, mogliby mi odpowiedziec na te proste pytania. z informacji na stronie mozna (blednie) wywnioskowac, ze ta marka to rolls royce posrod garow. z tym, ze nawet rolls royce posiada oficjalna strone internetowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrju Re: okołokuchennie - garnki IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.14, 09:15 Te gary są produkowane w cHINACH (jak większosć garów) i zamawiając większą ilość, można wynegocjować nadanie garom własnego loga i własnej nazwy. TAK ROBIĄ FIRMY OSZUKUJĄCE EMERYTÓW NA ZNANYCH WSZYSTKIM PREZENTACJACH "SZWAJCARSKICH" hehehe, GARÓW (chyba każdy dostawał takie zaproszenia listownie lub przez telefon:-) ). Tak samo jest też z Bachmayer Solingen. Solingen to nie marka, a niemieckie miasto słynące z doskonałej jakości wyrobów metalowych (noże, garnki i inne)... coś tak jak u nas meble z Kalwarii. I tu i tam nawet partacz mieszkający w tych miastach może założyć sobie firmę, towar zamówić za granicą, nadać mu nazwę, własne logo i sprzedawać jako: garnki z Solingen albo meble z Kalwarii. Taki jest mechanizm i tajemnica w sumie niezłych i wartych te 299 (16 elementów) i 399 (20 elementów) złotych kompletów garów Bachmayer. Mechanizm handlu taki sam w całej Europie: TE SAME GARNKI W RÓŻNYCH OPAKOWANIACH I W RÓŻNYCH NAZWACH, PRODUKOWANE W CHINACH, WARTE W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI ELEMENTÓW 299-399 ZŁ - NA PARKINGACH SPRZEDAWANE JAKO "BACHMAYER SOLINGEN" W POLSCE ZA 1000-1500 ZŁ, A NA ZACHODZIE OD 200 DO 400 EURO (TAM HANDLUJĄ CYGAŃSKIE MAFIE ZE SŁOWENII), ZAŚ NA PREZENTACJACH PO KILKA TYSIĘCY TO SAMO TYLKO POD INNĄ NAZWĄ... Taki jest mechanizm nabijania naiwnych w butelkę... przepraszam - w gary... Odpowiedz Link Zgłoś