Dodaj do ulubionych

okołokuchennie - garnki

18.12.10, 15:58
Dziwnym zbiegiem okoliczności w moje ręce trafił zestaw garnków - Bachmayer Solingen BM-1679. Wiecie, co to? Znacie? Pierwszy raz widzę, opinii w sieci niezbyt wiele - jakoś zagubiona się poczułam...
Obserwuj wątek
    • mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 16:01
      the_kami

nie martw sie
      to normalne garnki,
      gotuje sie tak samo
      jak w innych
    • ania_m66 Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 16:55
      tzw "bachmayer solingen" to tania chinszczyzna. jak mozesz sie domyslic w miescie solingen nikt nigdy o tej firmie nie slyszal.
      domokrazcy sprzedaja noze i gary naiwniakom w europie i usa/kanadzie za przystepna cene w "promocji" (buahahaha), czego dowody widzisz np tu www.youtube.com/watch?v=bMP73sIynSw
      czasami znajdziesz takie zestawy nozy czy garow na aukcji, w prywatnych ogloszeniach i malych sklepikach po "okazjonalnej" cenie. informacji o firmie na sieci nie znajdziesz, poniewaz jak napisalam wyzej nigdy nie istniala.
      jesli dostalas/les uzywaj bez nabozenstwa jak normalne garnki. jedzenie nie bedzie z nich lepsze czy gorsze.
      • mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 17:09
        ania_m66 napisała:

> tzw "bachmayer solingen" to tania chinszczyzna. jak mozesz sie domyslic w miesc
        > ie solingen nikt nigdy o tej firmie nie slyszal.

ze o niej nie slyszal,normalne
        bo produkuja tam,
        osobiscie uwielbiam te tanie
        chinskie produkty,
        sa takie same tylko ze tanie
        szkodzi panstwu,
        ja korzystam
        gdzie problem,dla kogo
        • the_kami Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 17:24
          Czyli to są _po_prostu_ garnki?
          Patelnia jest baaardzo ciężka, garnki generalnie mają grube dno. Wyglądają dość solidnie.
          • mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 17:41
            the_kami napisała:

> Patelnia jest baaardzo ciężka, garnki generalnie mają grube dno. Wyglądają dość
            > solidnie.
            jak sie znasz
            dlaczego sie pytasz?
            • the_kami Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 18:22
              mhr-cs napisała:

> the_kami napisała:
              >
              > > Patelnia jest baaardzo ciężka, garnki generalnie mają grube dno. Wyglądaj
              > ą dość
              > > solidnie.
              > jak sie znasz
              > dlaczego sie pytasz?

Nie znam się :-D
              A poza tym nie znam firmy - więc pytam, czy ktoś, coś, może...
              • ania_m66 Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 18:44
                jesli uwazasz, ze robia solidne wrazenie, to tym bardziej w porzadku.
                osobiscie nie uwazam, ze wszystko z chin to generalnie ostatnie badziewie. w koncu moje wszystkie gadzety firmy apple tez zostaly tam wykonane :)
                jedyne co mnie wkurza, to ewidentne oszustwo w nazwie firmy sugerujace kupujacym, iz nabywaja produkt wykonany w niemieckim miescie, ktore kiedys bylo slynne z wyrobow ze stali doskonalej jakosci.
                i reszte czytajaca ten watek przestrzegam po raz enty przed kupowaniem nozy i sztuccow okreslanych przez pomyslowych sprzedawcow jako "oryginalne solingeny". ta nazwa produktu to mit wymyslony przez oszustow, no chyba, ze sprzedaja cale miasto o tej nazwie.
                • nexstartelescope Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:04
                  Dziwne, na tej zalinkowanej stronie raz piszą o marce Berghoff, a raz Bachmayer - z tego co wiem, firma Berghoff cieszy się dobrą opinią, ale na pewno nie jest tym samym, co Bachmayer :/
                  • mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:18
                    nexstartelescope napisała:

> Dziwne, na tej zalinkowanej stronie raz piszą o marce Berghoff, a raz Bachmayer
                    > - z tego co wiem, firma Berghoff cieszy się dobrą opinią, ale na pewno nie je
                    > st tym samym, co Bachmayer :/

tutaj widzisz ze nic nie widzisz,
                    a jak po 20 latach nic nie zrozumialas,
                    to sie nie martw,nie warto
                    mozliwe ze kuchnia
                    jest dla ciebie lepsza,
                    • nexstartelescope Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:23
                      Jak się zawsze staram zrozumieć Twoje "wypowiedzi", tak tym razem odpadłam.
                      • mhr-cs Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 19:28
                        nexstartelescope napisała:

> Jak się zawsze staram zrozumieć Twoje "wypowiedzi", tak tym razem odpadłam.

nie przejmoj sie,
                        jak tutaj nie mieszkasz
                        to normalne,
    • Gość: gość Re: okołokuchennie - garnki IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 19:12
      Tutaj możesz sobie poczytać i obejrzeć
      www.wszystkododomu.com/content/11-zestaw-garnkow-bachmayer
      • ania_m66 Re: okołokuchennie - garnki 18.12.10, 20:08
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Tutaj możesz sobie poczytać i obejrzeć
        > www.wszystkododomu.com/content/11-zestaw-garnkow-bachmayer

coz, zgrabnie napisana, nic nie mowiaca papka reklamowa.
        ciekawe, czy gdybym napisala im maila z prosba o adres producenta i dystrybutora oraz nr atestu na polske i eu, mogliby mi odpowiedziec na te proste pytania.
        z informacji na stronie mozna (blednie) wywnioskowac, ze ta marka to rolls royce posrod garow.
        z tym, ze nawet rolls royce posiada oficjalna strone internetowa :)
        • Gość: Endrju Re: okołokuchennie - garnki IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.14, 09:15
          Te gary są produkowane w cHINACH (jak większosć garów) i zamawiając większą ilość, można wynegocjować nadanie garom własnego loga i własnej nazwy. TAK ROBIĄ FIRMY OSZUKUJĄCE EMERYTÓW NA ZNANYCH WSZYSTKIM PREZENTACJACH "SZWAJCARSKICH" hehehe, GARÓW (chyba każdy dostawał takie zaproszenia listownie lub przez telefon:-) ). Tak samo jest też z Bachmayer Solingen. Solingen to nie marka, a niemieckie miasto słynące z doskonałej jakości wyrobów metalowych (noże, garnki i inne)... coś tak jak u nas meble z Kalwarii. I tu i tam nawet partacz mieszkający w tych miastach może założyć sobie firmę, towar zamówić za granicą, nadać mu nazwę, własne logo i sprzedawać jako: garnki z Solingen albo meble z Kalwarii. Taki jest mechanizm i tajemnica w sumie niezłych i wartych te 299 (16 elementów) i 399 (20 elementów) złotych kompletów garów Bachmayer. Mechanizm handlu taki sam w całej Europie: TE SAME GARNKI W RÓŻNYCH OPAKOWANIACH I W RÓŻNYCH NAZWACH, PRODUKOWANE W CHINACH, WARTE W ZALEŻNOŚCI OD ILOŚCI ELEMENTÓW 299-399 ZŁ - NA PARKINGACH SPRZEDAWANE JAKO "BACHMAYER SOLINGEN" W POLSCE ZA 1000-1500 ZŁ, A NA ZACHODZIE OD 200 DO 400 EURO (TAM HANDLUJĄ CYGAŃSKIE MAFIE ZE SŁOWENII), ZAŚ NA PREZENTACJACH PO KILKA TYSIĘCY TO SAMO TYLKO POD INNĄ NAZWĄ...
          Taki jest mechanizm nabijania naiwnych w butelkę... przepraszam - w gary...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka