lunatica 26.04.04, 19:50 mam zaraz zamiar zrobić, ale z czym je podać? bo przecież nie z ziemniakami? l. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: kotlety ziemniaczane 26.04.04, 20:11 Albo z tzatziki też smacznie i świeżo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kotlety ziemniaczane IP: *.proxy.aol.com 26.04.04, 20:17 Z kluskami, kaszą, kuskus, fasolą po latynosku, z ostrym sosem w pita niczym falafel. Odpowiedz Link Zgłoś
kwieta4 Re: kotlety z kaszy:) 27.04.04, 03:46 zostalo mi sporo kaszy. podsmazylam posiekane pieczarki i cebule, mialam akurat cukinie, bo je faszerowalam, wiec troche miazszu wrzucilam do pieczarek i moment poddusilam, wsypalam siekana natke, sol i pieprz, wgniotlam maly zabek czosnku (chaos, ale tzw. artystyczny:). kasze pomieszalam z tym wszystkim, potem obtoczylam 'kotlety' w bulce tartej i smazylam krotko, doslownie do zrumienienia, bo przeciez nic tam surowego nie bylo. do tego esencjonalny sos grzybowy. i te faszerowane cukinie. lekkie bylo:)) poszlo blyskawicznie. chyba za malo takich rzeczy robie, ale i resztek niewiele, zeby improwizowac. kotlety ziemniaczane sa super!!. ja lubie z ogorkiem kiszonym, ale takim obranym ze skorki, pokrojonym w spore kawalki i do tego natka pietruszki. moze tez byc sos chrzanowy, ale grzybowy jest lepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica kotlety ziemniaczane wjechały na stół 27.04.04, 08:43 z duszonymi pieczarkami i sosem jogurtowo-ogórkowym - pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: kotlety ziemniaczane IP: *.ze.tarnow.pl 27.04.04, 09:36 A jak robisz te kotlety? MS Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica kotlety ziemniaczane - a vista 27.04.04, 10:13 będzie z pamięci: ziemniaki (na oko - ok. 1 kg) 1 jajko cebula sól, pieprz i inne przyprawy bułka tarta odrobina (?) śmietany lub jogurtu lekko podgotowane ziemniaki rozdrabniam (ucieram, miksuję), do takiej masy dodaję jajko i przyprawy do smaku, śmietanę (jogurt). jeżeli masa jest zbyt rzadka, dodaję bułki tartej. formuję kotleciki obtaczam je w bułce tartej i smażę na rogrzanym tłuszczu, raz jednaj, raz z drugiej strony. to tyle. tak z pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: widzę, że zaponiałam o IP: *.ze.tarnow.pl 27.04.04, 13:30 Dzieki, wygladaja smakowicie, chyba dzis zrobie :) MS Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: widzę, że zaponiałam o 27.04.04, 23:26 Mm... narobiłyście mi na to ochoty. Chociaż pamiętam jeszcze wersję kotlety ziemiaczane a la ruskie pierogi - pyszne było! Czyli kolejny pomysł na obiad... Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: kotlety ziemniaczane 27.04.04, 10:02 Np. z sosem grzybowym z suszonych i mrożonych grzybów (duszone na maśle z cebulką, solą, pieprzem i odrobiną suszonego rozmarynu). Odpowiedz Link Zgłoś