Dodaj do ulubionych

puszysty sernik...szybki przepis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:16
Proponuje szybki i smaczny sernik, który odkryłam ostatnio w jednej z gazet....
1kg twarogu mielonego (najlepiej z wiaderka)
5 jaj
1,5 cukru pudru (jak ktoś lubi słodszy, to może dać 2)
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
100ml oleju
1 opakowanie biszkoptów okrągłych
Białka ubić mikserem z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu wymieszać ser, cukier waniliowy, budyń, olej, żółtka. Następnie delikatnie połączyć białka z masą serową. Na tortownicy 24cm wyłożyć biszkopty (nie smarujemy formy) i wylać masę. Piec w nagrzanym piekarniku przez 80-90 min w temperaturze 160-170 stopni. Naprawdę pycha
Obserwuj wątek
    • Gość: Andzia Re: puszysty sernik...szybki przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 14:17
      cukru pudru ma być 1,5 szklanki
      • iwu Re: puszysty sernik...szybki przepis 27.04.11, 14:22
        Mój facet robi podobny sernik, tylko daje masło czy margarynę zamiast oleju (nie wiem, bo nie chce mi powiedzieć). Sernik rzeczywiście jest puszysty. Aha, i daje mniej cukru.
        • kacz-ka99 Re: puszysty sernik...szybki przepis 14.05.14, 00:00
          Ja uwielbiam sernik waniliowy, raz znalazłam przepis a teraz ciągle go robię:)
    • ladyjm Re: puszysty sernik...szybki przepis 27.04.11, 16:49
      wyglada prosto :0
      • Gość: Andzia Re: puszysty sernik...szybki przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 22:26
        i taki jest....przygotowanie dosłownie 10min...jedynie pieczenie 90 ale to już samo się robi....smacznego życzę
    • myga Re: puszysty sernik...szybki przepis 28.04.11, 11:15
      ja bym dala mniej cukru, np 1 szkl, wiecej jaj( 8 ) i nie dawalabym oleju. Mniej kalorii, a smak lepszy, bo wiecej jajek.
      • Gość: AnkaKw Re: puszysty sernik...szybki przepis IP: *.ennet.pl 14.05.14, 11:51
        Ja też bym dała masło i ser - nigdy z wiaderka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka