paool 17.05.04, 12:22 uwielbiam zielone, tylko szlag mnie trafia z tym obieraniem.... czy można obrać po ugotowaniu, np? Jak usprawnić sobie pracę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tessa13 Re: szparagi 17.05.04, 12:36 Hi, zielonych szparagów prawie w ogóle nie trzeba obierać. Jeśli już, to tylko dolny kawałek, bo tam czasami jest trochę łyka. No i zależy też od tego, czym obierasz. Najlepszy jest obierak do warzyw. Ciao Tessa Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Dlaczego oczywiście? _n/t 17.05.04, 13:44 Zielone nalezy tylko zgiac: same zlamia sie tam, gdzie trzeba. Inteligencja wrodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: Dlaczego oczywiście? _n/t 17.05.04, 13:48 Poniewaz jedzenie gotowane w wodzie traci wszystkie skladniki odzywcze, walory smakowe a czesto takze estetyczny wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: szparagi 17.05.04, 14:22 Zielonych się nie obiera, tylko obcina końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: szparagi 18.05.04, 09:40 zgadzam się z Wami Moje Kochane, ale tylko gdy piszecie o świeżutkich szparagach ( zarzyło mi się zerwać takie w moim ogrodzie, w licznie pięć!) te kupione na nazarki nie zawsze są takie świeżutkie... Odpowiedz Link Zgłoś