bradtfort 17.05.04, 13:58 jakie są smaki tych nowych lodów magnum, z limitowanej serii? Wiem, że jedne są czekoladowe w białej czekoladzie, a pozostałe 6 smaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: lody magnum 17.05.04, 14:07 troszkę z innej beczki wczoraj M uraczył mnie lodem firmy Koral - smak jagodowy w polewie jogurtowej - mniam!!! do kąta algidy i inne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piri Re: lody magnum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 14:56 No ja wlasnie nie moge trafic na ta serie limitowana, ale zastanawia mnie rozowe magnum.. Koral robi swietne lody - tartuffo czekoladowe i smietankowe mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: lody magnum IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:21 o tak, te "kulki" korala- tartuffo sa extra :) Magnum 7 grzechow- sa w ogole juz gdzies? ta ich stronka z głosowaniem[?] jakas taka dziwna, jest tylko opis najwyzej cenionego "grzechu", a reszty smaków jakos nie moge sie dopatrzec :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Churros Re: lody magnum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 22:10 Ja dzisiaj zjadłam pół litra szarlotkowych z Zielonej Budki (polewa jabłkowo- cynamonowa, biszkopciki), pyszne, tylko b. słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lody magnum 18.05.04, 09:40 Uwielbiam szarlotkowy jogurt. W czasie pobytu w Warszawie chetnie sprobuje lodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: lody magnum IP: *.chello.pl 19.05.04, 20:39 Kurcze, ale to muszą być złośliwości!!!!!!!!!!!!!!!! Nie lubisz, nie jedz, nie komentuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: lody magnum IP: *.acn.waw.pl 18.05.04, 14:05 a ja kocham włoskie cornetto classico Algida. U nas jakoś inaczej smakuje:( M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: lody magnum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 14:03 no wlasnie nigdzie ich nie ma a booo;-( Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: lody magnum -JADŁAM 18.05.04, 14:20 -obżarstwo - czekoladowe w podwójnej polewie czekoladowej (białej i ciemnej) -chciwość - smak tiramisu ledwo można je zjeść - takie duze i słoooooodkie jesli ktos z Bydgoszczy to mozna je dostać w 'Piotrze i Pawle' Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: lody hortex 18.05.04, 14:27 zajrzalam ostatnio do hortexu i skuszona milym wspomnieniem z dziecinstwa zakupilam blok lodowy (3 smaki: kakaowy, truskawkowy i smietankowy) - jest tak samo pyszny jak pamietam !!!! bardzo sie ciesze, bo i hortex blisko i cena przystępna - kilogram 14 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: lody hortex IP: 213.17.133.* 18.05.04, 14:33 Czy ktoś wie czy są jeszcze na rynku lody Solero w polewie mango? Kto to produkował, Algida? Mój mąż żąda, bo kiedyś jadł i nie może zapomnieć:-) A w sklepowych lodówkach brak. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka awłaściwie 18.05.04, 15:01 co oznacza termin 'limitowana seria' w odniesieniu do lodów? rozumiem książki, płyty, wszelkie tego typu cenne nieruchomości, ale lody? 100 paczek i szlus, więcej nie będzie, za to konsumenci będą wspominali w upojeniu przez długie lata? :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: awłaściwie 18.05.04, 15:08 jottka napisała: > co oznacza termin 'limitowana seria' w odniesieniu do lodów? > > rozumiem książki, płyty, wszelkie tego typu cenne nieruchomości, ale lody? 100 > paczek i szlus, więcej nie będzie, za to konsumenci będą wspominali w upojeniu > przez długie lata? :) chyba o to chodzi :(( ja wspominam Cooler'a pinacolade - dlaczego nigdzie go nie ma ?????? why ?????? why ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: awłaściwie 18.05.04, 15:09 no to niezwykle oryginalne podejście handlowe :) sami sobie nie chcą dać zarobić, za to klient będzie klął długie lata, że przysmak mu odebrali? Odpowiedz Link Zgłoś
irenka_n Re: lody hortex 18.05.04, 15:32 solero niestety nie ma juz w Polsce od dwoch lat produkowala je Algida i naprawde nie wiem dlaczego je wycofali, bo byly przepyszne a np. w Niemczech mozna dostac chyba ze cztery smaki Solero :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: lody hortex IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 18.05.04, 20:35 Ten pomysl lodow z "serii limitowanej" to chyba z Ameryki przyszedl...U nas to widze glownie w lato, albo w okolicy Swiat BN lub z innej okazji, np. rozgrywek basebolowych-wtedy wystawiaja smaki zgodne z danym swietem lub wydarzeniem, natychmiast potem sa sciagane z polek i wycofywane. Oczywiscie dziecko mi sie zdazy do jakiegos smaku przyzwyczic i potem wrzeszczy przez dlugi czas, bo nie mozna ich juz kupic....Do nastepnego roku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nighthrill tiramisu 18.05.04, 20:59 Kupiłam tego magnum tiramisu z polewą kawową, amaretto i czymś tam jescze...Strasznie słodki, a poza tym taki sobie. Reszty serii nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka Re: lody hortex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:00 A schoellera naprawde kupilo nestle? Probowaliscie juz te lody? Wlasnie nic nie wiem, ale mam nadzieje, ze jesli tak, to sie nie zmienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: lody hortex 18.05.04, 21:18 Chyba naprawdę ich kupili.Jadłam lody Nestle Cremosa czy jakoś tak-w pudełku prawie litrowym-o smaku mascarpone i owoców leśnych i są bardzo dobre,tylko drogie tez bardzo-14 zł za pudełko:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: lody magnum IP: *.chello.pl 18.05.04, 22:38 Ja czekam na Haagen-Dazs o smaku oreo. Może już się gdzieś pojawiły? ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: lody magnum 18.05.04, 22:42 Właśnie przeglądałam stronę Haagen-Dazs i czekam na jakiekolwiek;)Chyba się w Polsce nie doczekam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka Re: lody magnum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 22:43 Ojej, ojej, to w ogole jakies haagen-dazsy mozna juz w plolsce dostac?:) A jesli nie ma juz schoellera, to co z jego jogurtami najlepszymi??:( Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl zielona budka 18.05.04, 22:50 miętowe z kawałkami czekolady :)))) niebo w gębie Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: lody magnum 18.05.04, 23:40 Najlepsze są lody domowe, które można zrobić w dowolnym smaku. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
morechee moje odkrycie! 19.05.04, 12:16 A probowaliscie polskich lodow Cafe Moriani (czy cos w tym stylu)? Natknełam sie na nie przez przypadek - wreszcie sensowna cena (niecale 7 zl za 500ml), a smak.... carte dore mogą się schować. Szczególnie orzechowe zwalaja z nog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pn Re: lody magnum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 14:30 a wiecie ze w lody sa w czolowce pod wzgledem tzw chemii, najlepsze zatem bylyby wlasnej roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: lody magnum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:59 To sobie rób, jak masz ochotę, mnie ta chemia bardzo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss nestle extreme IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 19.05.04, 18:32 wlasnie sie skusilam, omamiły mnie billboardy i relkama w TV oraz w kinie :\ bleee, nic nadzywaczjnego, truskawka, nieco ersatzowata w smaku, a najbardziej czuje sie oszukana wygladam / rozmiarami- w rzeczywisctosci to dosc niewielki rozek, gdzie to extremum?? na reklamach nniemal atakuje swa wielkosci ;) nie polecam. do cornetto italiano nawet sie nie umywa. o. Natomiast nigdzie nie moge zlokalizowac 7 grzechow!! [kraków] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: nestle extreme IP: 213.17.133.* 19.05.04, 20:34 Powinny być w "Żabkach". Kupiłam na Kalwaryjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WET Re: nestle extreme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:53 One są extreme z tym ze to małe oszustwo bo występuja w 2 rozmiarach.Zwykłym tak jak pozostałe rozki i XXL<kosztuje 3,5 zł>Najsmaczniejsze są czekoladowe.Truskawkowe jadłam i an trochę mi nie smakowały.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
maggi21 Re: nestle extreme 21.05.04, 13:18 Ja się z tą opinia nie zgadzam, jadlam Extreme i sa pyszne. Wafel jest extra. I w srodku jest czekolada. Cornetto jest niesmaczne, wafel sie ciagnie, jedynie co jest dobre to te kulki na lodzie. I w srodku jest nugat :(((. I ta cena..... zdecydowanie za duzo do tego loda. Najsmaczniejszy jest ten duzy rozek, czekoladowy. pycha...... Odpowiedz Link Zgłoś
kjkk Re: lody magnum 20.05.04, 21:31 zlokalizowałam w Kraku, w żabce na Starowislnej i w jednym osiedlowym sklepie, ale i tu i tu tylko to łąkomstwo, tudziez obzarstwo ;) bylo!! :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: lody magnum IP: *.chello.pl 21.05.04, 14:27 Magnum tiramisu - jadłam dzisiaj i wiem, że raczej nigdy więcej go nie kupię. Nic specjalnego i nie przypomina mi deseru tiramisu, który jest jednym z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss magnum łakomstwo IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 21.05.04, 16:36 o matko, właśnie jestem po 1 z 7 grzechow - łakomstwie. raczej ponownie nie kupie, potwoooornie slodkie. srodek czekoladowy [nie przepadam] dosc puszysty choc tresciwy, jak to magnum, na nim ciemna czekolada, a na niej jeszcze biała. jakoś zmęczyłam [łakomstwo! ;) ] ale teraz bede polowac juz na inne smaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua Re: magnum łakomstwo IP: *.net-serwis.pl 01.06.04, 10:59 Ja mieszkam w Warszawie na Woli i nigdzie nie mogę znaleźć tych nowych Magnum. Jadłam tylko Chciwość bo były dwa ostatnie w sklepie. A czy ktoś wie jak smakuje Zemsta? Odpowiedz Link Zgłoś
szimiou Re: lody magnum 22.05.04, 13:01 najlepsze lody jakie kiedykolwiek jadłem nazywają się over... niestety w polsce są nie do zdobycia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss magnum chciwość IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 27.05.04, 20:06 w przeciwienstwie do łakomstwa- mniam mniaaam - polecam, tiramisu w czekoladzie z roznymi chrupiacymi dodatkami ;) slodki, ale dobry! Innych smakow nie zlokalizowalam ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: extreme IP: 62.233.217.* 27.05.04, 23:14 Ja zachwyciłam się czekoladowym Extreme z sosem toffi.Idealnie trafił w mój gust lodowy .Ma fajną kremową konsystencję.Moim zdaniem o niebo lepszy niż Magnum.Niezły jest też Nesquick,ma taki dziecinno-kakaowy smak...Ale moim prawdziwym faworytem są są lody trzysmakowe w kulkach (bakaliowy,czekoladowy,prawdziwy śmietankowy)produkcji własnej orbisowskiego hotelu w moim mieście(Szczecin-Neptun)Jedyne które zachowały smak lodów sprzed ponad dwudziestu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny magnum tiramisu IP: 213.17.133.* 28.05.04, 09:14 o wiele za słodkie...jakie są te inne smaki (grzechy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bawmorda Re: lody magnum IP: *.ostrowiec.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 10:46 Jadłam w zeszłym roku w Austrii (mamy małe opóżnionko, co?). Niestety, nie pamiętam jakie są smaki, ale nie próbuj tych w różowej polewie, bo będzie ci się plastikiem odbijać... ;) Odpowiedz Link Zgłoś