anetkarobert 17.05.04, 16:51 gg 5420700 cisko@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysz Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:53 biała kiełbasa :) karczek boczek udka to chyba standard... a co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:57 kukurydza banany papryka mmm...już mi ślinka cieknie...banan w folię aluminową!miłego grillażu! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Grill!! Co proponujecie 17.05.04, 17:02 Z warzyw najbardziej lubie papryke, baklazany, pomidory (cale, z nacietym na krzyz koncem), cebule (plastry), kukutydze (kolby). Moja mama polecala mi niedawno male buraczki (zawiniete w folie aluminiowa, w calosci), jeszcze nie wyprobowalam (zamierzam otworzyc sezon w sobote). No i ryby (tez folii albo na folii). Pyszny jest pstrag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 17.05.04, 22:11 Proponuje zeberka wieprzowe lub steaki wolowe z grilla! Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: Grill!! Co proponujecie 18.05.04, 04:40 Kotlety lub zeberka z baraniny marynowane wczesniej w rozmarynie i czosnku, steki, skrzydelka kurczaka w miodzie i sosie sojowym, szaszlyki, kielbaski, kaszanka. Do tego chrupiaca salatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.we.client2.attbi.com 18.05.04, 06:59 A jak robicie kaszanke na grylu - nie "rozsupuje "sie ? Dodam do tej listy jeszcze dobre , domowe hamburgery Odpowiedz Link Zgłoś
mamao2 Re: Grill!! Co proponujecie 18.05.04, 08:02 kaszankę - zawiniętą w folii aluminiowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 08:03 kaszankę na tacce z foli aluminiowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.acn.waw.pl 19.05.04, 20:37 Dobra kaszanka jeszcze sie nigdy nie rozleciala....mniam Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Grill!! Co proponujecie 18.05.04, 08:08 Jak dla mnie najsmaczniejsze z grilla są: cukinia, bakłażan, czosnek do posmarowania chlebka, pałki kurczaczka, skrzydełka, żeberka, kaszanka, łosoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Grill!! Co proponujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 15:05 koniecznie chlebek z maslem czosnkowym i ketchupem Odpowiedz Link Zgłoś
groszek19 Ziemniaczki :) 18.05.04, 20:11 Proste ale dla mnie pycha: - obieramy i dzielimy na równe części wielkości jajka kurzego (w przypadku większych egzemplarzy:) - kładziemy każdy na kawałku folii aluminiowej i do każdej "paczuszki" dokładamy: troszkę Vegety i pół łyżeczki masła (może ktoś wymyśli coś innego) - zawijamy dokładnie (w cebulkę) i pieczemy Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
groszek19 Re: Ziemniaczki :) 18.05.04, 20:12 Zapomniałam: pieczemy na samej górze grilla około pół godziny (żeby zrobiła się od dołu piękna skórka). Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Ziemniaczki :) 18.05.04, 20:15 > dokładamy: troszkę Vegety i pół łyżeczki masła (może ktoś wymyśli coś innego) tu nie ma co wymyslac - oliwe mieszamy z ... - papryka czerwona w proszku, pieprzem - rozmarynem -wycisnietym czosnkiem - tymiankiem itd, itp. Smarujemy tym ziemniaki a dalej identycznie (do kazdej folijki mozna dodac plaster cebuli) Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Grill!! Co proponujecie 20.05.04, 15:32 podpatrzylam na mniammniam i zrobiłam: ananas z puszki, odsaczony, przypruszony ostrą papryką (ale z umiarem!), i obtoczony brazowym cukrem... 3 minuty na kazdej stronie i mozna pałaszować, palce lizać, znakomity deser Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Grill!! Co proponujecie 20.05.04, 15:38 Chleb na bruschettę. Chleb przypiec, wetrzec w niego ząbek czosnku, skropić dobrą oliwą.. mozna połozyć na tym plaster pomidora i posolić. M. Odpowiedz Link Zgłoś
anlukas Re: Grill!! Co proponujecie 21.05.04, 09:15 Do tego mięso mielone rózne tam kebabcze i kjuftety i sos pomidorowy Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Grill!! Co proponujecie 21.05.04, 10:41 Mój repertuar to plastry średnio tłustego boczku obtoczone w mieszance ziołowej (koniecznie z jałowcem). Podaję z czeską omaczką. Wyśmienity jest również camembert (w folii, oczywiście). Ponadto: kaszanka, kiełbasa biała i zwykła, steki wołowe, żeberka wieprzowe, udka z kurczaka w pikantnej mieszance lub pierś drobiowa natarta zmiażdżonym rozmarynem, szałwią, oregano, oliwą oraz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś