Dodaj do ulubionych

Dobra restauracja grecka/ warszawa

IP: *.bonussystems.pl 01.08.11, 09:53
Interesuje mnie kuchnia grecka i kuchnia wysp greckich. Czy poleca ktoś dobrą restaurację grecką w warszawie? jest parę, natomiast zależy mi na opinii, którą warto odwiedzić na początek, tym bardziej że ceny są dość wygórowane i nie chcę się zawieść.p
Obserwuj wątek
    • Gość: fistasz Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa IP: 212.160.148.* 01.08.11, 11:05
      el greco na grzybowskiej
      drogo
      doskonala grillowana osmiornica
      • jacek1f witaj, 01.08.11, 13:18
        tu znajdziesz setki przepsiow:
        forum.gazeta.pl/forum/w,77,124011034,126614952,Re_greckie_jedzenie_z_archiwum_z_sezonem_nowym.html
        IMHO nie ma greckiej dobrej restauracji... gebneralnie w Warszawie.
        Moze odpowiem tak - grecy jesli juz musza:-) to chodza do Mylosa na Ursynów i do kilku malych niby tarwern tamze, poniewaz prowadzone sa i przez wlasciciela i maja szefów z Grecji...

Znajdziesz w kazdej cos dobrego - tu osmiornice (zalezy od zmainy na grillu tak naprawde), tu stifado swietnie doprawione, a tam jagniece paidakia - i to lepsze czasem niz w oryginale, bo jagniecina z Bulgarii:-)))

Ale - nie odnajdziesz smaku Grecji w salatkach i warzywach - sorry! - ale nikt nie sprowadza takich podstawowych stamtąd produktów specjalnie.

Polecam lekture Gastronautów, mozna w jednym meijscu znalazx solidne czasem opinie, choc i tak trzeba patrzec na daty wpisów. Powodzenia i smacznego!
        • Gość: sas Re: witaj, IP: *.bonussystems.pl 02.08.11, 11:12
          dzięki bardzo za info:)
        • Gość: wiw Re: witaj, IP: 212.160.148.* 02.08.11, 15:37
          Mylosa vel Zorbe na Ursynowie znam
          nie polecam zdezcydowanie
          poza przystawkami, ktpre sa ok dalej jest strasznie
          stara jagniecina, suche meso pod fatalnym sosem cytrynowym
          zamordowana musaka pod nadmiarem beszamelu
          fuj fuj fuj
          restajling nic nie dal nawet rebranding
          w tym samym budynku jest na parterze sklep rybny
          tam warto
          "greka" omijac z dalek...
          • Gość: Marta Re: witaj, IP: *.cluster-a.websense.net 03.08.11, 16:02
            Zgadzam sie z przedmówcą apropo Mylos - jedzenie bleeee.

A kolegom, gdzie tam jest sklep rybny? Mylos jest w budynku Mulikina i nie przypominam sobie żeby tam gdzies ryby sprzedawali. A szukam wszędzie na Ursynowie jakiegos dobrego sklepu rybnego i szukam i znaleźć nie moge.
          • ongoing Re: witaj, 06.08.11, 20:06
            Mylos vel Zorba??? przecież to dwie rożne knajpy!
            • corrina_f1 Re: witaj, 08.08.11, 18:54
              ongoing napisała:

> Mylos vel Zorba??? przecież to dwie rożne knajpy!

No właśnie miałam już zapytać, czy Zorba zmieniła nazwę.
    • kropkaa Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa 02.08.11, 15:47
      Santorini i Meltemi.
      Jedna na Saskiej Kępie, druga koło Parku Szczęśliwickiego.
      • jacek1f przykro slyszec Vivie:-( przykro.... 02.08.11, 17:19
        Na 8-9 razy spotkan TPG w Warszawie zawsze tam jedlismy wlasnie jagniecine i byla zdecydowanie najlepsza z podobnych miejsc..... Ale moze nas sie boją szefowie i wlasciciel?
        :-(

Czyli odpowiedz w temacie brzmi - nie ma generalnie dobrych greckich restauracji.
        Najlepsze jedzenie podobne do greckiego osiągamy w Banialuce - oni sprowadzaja ogorki i pomidory od siebie.
        • dumb.waitress Re: przykro slyszec Vivie:-( przykro.... 02.08.11, 21:30
          Dłuższą chwilę zajęło mi zrozumienie, o co Ci chodzi. Więc taka prośba na przyszlość - zwracaj uwagę na to, pod jakim postem się podpisujesz.
          • jacek1f Dumb.. przecie wyraznie w temacie pisalem do kogo. 02.08.11, 21:59
    • marghe_72 Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa 03.08.11, 13:13
      Santorini się psuje
      Porcje coraz mniejsze.
      W Meltemi byłam raz, więc trudno mi sie wypowiedzieć.
      Z przyjemnością wracam do El Greco.
      • Gość: Magda Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 19:13
        El Greco zdecydowanie nie. B, b przecietne jedzenie a bylam tam juz kilka razy.
        • jacek1f mowilem, ze to rzut monetą... :-( generalnie brak. 03.08.11, 19:52
    • pinos Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa 04.08.11, 12:05
      Bardzo lubiłam Santornini - ale jakiś rok nie byłam, więc nie wiem jak jest teraz. Tańsza niż Santorini, a na przyzwoitym poziomie jest Tawerna Patris na Wale Miedzeszyńskim przy Moście Poniatowskiego... mają bardzo smaczną ośmiornicę.

Ale tak jak Jacek pisał, najlepiej odtwarzać w domu :)
      • jastii Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa 04.08.11, 18:54
        Potwierdzam, Patris daje radę, a przynajmniej dawała, bo wiadomo, że różnie to bywa. A i wystrój + patio bardzo przyjemne.
        W Meltemi swojego czasu, a było to z już 2 lata temu, jedliśmy bardzo dobrą grillowaną ośmiornicę.
        • chenoa1 Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa 14.08.11, 10:21
          olecam El Greco i Tawernę Patris. W obu swietne jedzenie.
    • mhr2 Re: Dobra restauracja grecka/ warszawa 14.08.11, 10:28
      co do gosci to inny temat,
      znam osoby ktore maja zupelnie inne zdanie o tej samej restauracji,
      jedni sa zadowoleni inni wiecej tam nie pojda,wiec co z tym pytaniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka