Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 22:32 NWłasnie odszukałam ze to ty pytałes o ten sos, wczoraj widziałam go w Biedronce, z tego co sadze jest to oferta okresowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Qubrak - sos afrykanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 22:40 gazetka.biedronka.pl/g45,slo_ce_na_talerzu.html prosze strona 24/25 Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 10:29 Tak tak, bardzo ladnie tylko moja Biedronka jakos nie zamawia produktów Agros "Łowicz" ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 13:28 3 września będę w Warszawie, mogę - o ile chcesz - wziąć ze sobą 2-3 słoiki. Napisz na gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 16:15 jolunia01 napisała: > 3 września będę w Warszawie, mogę - o ile chcesz - wziąć ze sobą 2-3 słoiki. Napisz na > gazetowy. Juz posłalem Ci małpę pod drzwi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Qubrak - sos afrykanski 03.09.11, 18:52 jolunia01 napisała: > 3 września będę w Warszawie, mogę - o ile chcesz - wziąć ze sobą 2-3 słoiki. Napisz na > gazetowy. jeszcze raz serdecznie dziekuje za sosy - jestes wspaniała, Joluniu! :-* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Qubrak - sos afrykanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 15:10 Łowicz to jest oferta promocyjna, normalnie jej nie ma w sprzedazy jest teraz jak sezonowa, skoro jest w gazetce promocyjnej to jest w kazdej Biedronie. Normalnie w mojej tez łowicza nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 11:23 Co robicie z tym sosem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Qubrak - sos afrykanski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 15:11 Tez jestem ciekawa, zwróciłam uwage bo zapamietałam, ze Qubraq szukał... Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 15:24 Myślę, że to taki sos jak inne gotowce w słoikach czyli nadający się do jakiegoś mięsa pokrojonego w kostkę i do ryżu. Qubraku, Ewa dobrze pisze, że to oferta okazjonalna, więc jeśli nie widziałeś parę dni temu i nie zobaczysz za parę dni to nie oznacza, że tego nie było w Biedronkach. Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 15:56 Ja też byłam wczoraj w Biedronce, też widziałam ten sos i też pomyślałam o Qbraku :) nie no, jakaś paranoja wszystkich ogarnia ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 16:01 Qubraku!!!!! Co robisz z tym sosem? Bo nie wierzę, żebyś tak, po prostu tylko podgrzewał i już... :D Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 16:22 dzioucha_z_lasu napisała: > Qubraku!!!!! Co robisz z tym sosem? Bo nie wierzę, żebyś tak, po prostu tylko podgrzewał i > już... :D Ależ tak!...po prostu robie ragout kurczakowo-warzywne i do sosu dodaje ten sos afykański - on jest bardzo smaczny - ale nie dodaje do tego ryżu - ryz wole w innej postaci - zapiekany z cebulka podsmażoną na masle czy tez z warzywami albo risotto lub też na zimno ze smietaną utartym cynamonem, goździkiem i cukrem jako deser; O! do tego pasuje mi kasza gryczana i popijanie czerwonym czystym gorącym barszczem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Qubrak - sos afrykanski 24.08.11, 16:36 Aha, po prostu ragout :D No to muszę ten sos kupić, jak tylko go wyczaję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 smacznego, 24.08.11, 16:41 qubraq O! do tego pasuje mi kasza gryczana i popijanie czerwonym czystym go > rącym barszczem! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y. Re: Qubrak - sos afrykanski IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 23:12 Potwierdzam, jest, za 3.99. Dziękuję za podpowiedź, Qubraku, skusiliśmy się i natychmiast zostały dokupione słoiczki na zapas, naprawdę dobry sos. Kupiliśmy też ten drugi rodzaj, ale jeszcze nie był testowany - mam nadzieję, że jest równie dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Sos afrykanski 25.08.11, 11:06 Nikt nie probowal zrobic go w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Sos afrykanski - przepis (?) 25.08.11, 11:52 To to albo coś podobnego? 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka kuminu, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki zmielonej kolendry, 6 świeżych lub suszonych ostrych papryczek (namoczonych), 2 posiekane pomidory (bez skórki), sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1/4 szklanki wody. Składniki zmiksować, przelać do rondelka, zagotować. Po odparowaniu odstawić do wystudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Sos afrykanski - przepis (?) 25.08.11, 12:55 Mnie zainteresowal raczej ten: www.tabele-kalorii.pl/zdjecie-002370/Sos-afryka%C5%84ski-z-pomara%C5%84cz%C4%85-morel%C4%85-i-cynamonem-%C5%81owicz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Sos afrykanski - przepis (?) 25.08.11, 13:10 Będę dzisiaj w Biedronce. Jak trafię na ten sos sprawdzę skład. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Sos afrykanski - przepis (?) 03.09.11, 20:43 linn_linn napisała: > Mnie zainteresowal raczej ten: > www.tabele-kalorii.pl/zdjecie-002370/Sos-afryka%C5%84ski-z-pomara%C5%84cz%C4%85-morel%C4%85-i-cynamonem-%C5%81owicz.jpg Kupiłam go, ale nie testowałam jeszcze, jak spróbuję napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Sos afrykanski - przepis (?) 25.08.11, 16:50 kosmopolitesiorbut napisał: > To to albo coś podobnego? > > 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka kuminu, 1/2 łyżeczki soli, 3 łyżeczki zmielonej kolendry, 6 > świeżych lub suszonych ostrych papryczek (namoczonych), 2 posiekane pmidory (bez > skórki), sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżeczki brązowego cukru, 1/4 szklanki wody. To chyba przepis na czerwony sos afrykański ale mnie chodziło o żółty... z pomaraczą morelą cynamonem ananasem i brzoskwinią > Składniki zmiksować, przelać do rondelka, zagotować. Po odparowaniu odstawić do > wystudzenia. Linn linn, obawiam sie że nie dałbym rady samodzielnie go w domu zrobić - może jakąś afro-namiastkę na bazie tego mojego ragout Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Sos afrykanski - przepis (?) 10.09.11, 11:14 Prawdopodobnie zrobilbys lepszy. Ja zrobilabym z tych skladnikow, ale nie znam oryginalu. Trudno o porownanie. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Sos afrykanski - przepis (?) 10.09.11, 15:54 linn_linn napisała: > Prawdopodobnie zrobilbys lepszy. Ja zrobilabym z tych skladnikow, ale nie znam > oryginalu. Trudno o porownanie. Jesli będziesz w mojej stronie to wpadnij do mnie a Cie ugoszczę moim ragout kurczakowo-warzywnym z pieczarkami w lombinowanym sosie toslańsko-afrylańskim żółtym :-) Miła jestes że wierzysz w moje umiejętności ale ja niestety chyba nie dałbym rady - zresztą spróbuje cos zmajstrować na bazie sosu egzotycznego Heinz'a i jakichć owocowych dodatków plus troche przypraw z "7-miu smaków" z Indochin :-) Odpowiedz Link Zgłoś