lunatica 21.05.04, 14:30 włożeniem go do naleśnika... w związku z tym, że mam jakiś zapas bananów, które należałoby zjeść, chciałabym zrobić naleśniki, ale nie mam ochoty na bananay na zimno... jak moge inaczej je potraktować? l. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_tam Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed 21.05.04, 14:35 ja bym najpierw lekko podsmażyła na maśle z dodatkiem alkoholu... Odpowiedz Link Zgłoś
barbapa1 Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed 21.05.04, 14:40 taka_tam napisała: > ja bym najpierw lekko podsmażyła na maśle z dodatkiem alkoholu... zrob rowek 0,5 cm wzdluz banana, wlozyc tam czekolade mleczna i upiecz w piekarniku do roztopienia czekolady ...... pychaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspecjalizowana Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed IP: 213.17.230.* 21.05.04, 14:50 Ćwiczę ten motyw od dłuższego czasu. To ulubiony deser mojego dziecka. Banana obrać, urwać ponoć szkodliwy (pasożyty) koniec. Na talerzu od drugiego dania ułożyc dwa naleśniki lekko rozsunięte - położyć na to banana lekko go prostując i zawinąć w rulonik naleśnikowy. Do mikrofalówki wsadzić na ok. 1,5-2 min. Ja mam mikrofalówkę z termoobiegiem, więc włączam wszystko naraz. Banan ma dość jak zaczyna lekko ustępować pod palcem. Uważać, żeby nie mieć kałuży z banana w naleśniku. Jak gotowe wyjąć i polać jogurtem waniliowym (ja danone), a następnie na to wszystko zetrzeć jedną kosteczkę czekolady gorzkiej (ja wedel). Podobno jest super. Nie lubię słodyczy nie jadłam....... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica dzięki wyspecjalizowana :-) 22.05.04, 14:54 zainspirował mnie twój przepis... w związku z tym, że nie posiadam mikrofalówki podsmażyłam/podpiekłam banany na patelni z odrobiną likieru kawowego (wersja nie dla dzieci) z odrobiną cukru waniliowego, a później zawinęłam je w ciepłe naleśniki, które polałam syropami czekoladowym i karmelowym... ROZPUSTA! dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed 21.05.04, 15:00 A może racuszki??? Zamiast nadzienia z jabłek miazga bananowa (banan potraktowany widelcem) wymieszana z ciastem racuszkowym. Mojej córce smakują i na ciepło i na zimno. A dla mnie mniej roboty niż z naleśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed 21.05.04, 15:39 Ja od jakiegoś miesiąca jem naleśniki wyłącznie z takim nadzieniem: - 2 banany pokrojone w plasterki - 2 łyżki masła - 2-3 łyżki brązowego cukru To wszystko usmażyć (do rozpuszczenia składników, czyli przez jakieś 3-5 min.)i smarować tym naleśniki. Pycha! Wychodzi taki gęsty słodki brązowy sos. Zużyłam już w ten sposób pół kilo brązowego cukru i wciąż nie mam dosyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mere Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed IP: 212.191.80.* 21.05.04, 16:59 a ja właśnie wcinam naleśniki z nutella i bananami. pyyycha!! przydałaby sie jeszcze bita śmietana ale niestety nie mam:(. sa obrzydliwie słodkie ale na mój podły nastrój dzisiaj jak znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
churros Banany w cieście 21.05.04, 22:09 Albo po prostu banany w cieście :)) 0.5 szklanki mąki pszennej 0.25 szklanki mąki ziemniaczanej 1 jajko 0.5 szklanki mleka sól Wszystko zmiksować, odstawić na pół godziny. Banany obrać, przekroić wzdłóż (jeśli są duże to jeszcze w poprzek na pół), wytarzać w mące, zanurzyć w cieście. Smażyć w dosyć głębokim tłuszczu na złoto, odtłuścić na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem, albo polać kwaśną śmietaną. Może być również bita śmietana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liska Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed IP: 81.210.125.* 21.05.04, 23:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11415244&a=11415244 Zrób to. Naprawdę PYCHA. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: EMERGENCY! jak potraktować banana przed IP: *.proxy.aol.com 21.05.04, 23:11 Małe conieco: www.garvick.com/recipesmm/banana_recipes.htm www.pastrywiz.com/archive/category/banana.htm www.hookerycookery.com/banana-menu.htm wayne.hilburn.tripod.com/bananas.html Odpowiedz Link Zgłoś