Dodaj do ulubionych

dzisiejszy Pascal

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 19:54
dla mnie dzisiejszy odcinek bardzo ciniutki przepisy z dolnej polki jak dla mnie a jak wy uwazacie ?
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: dzisiejszy Pascal 29.05.04, 20:17
      Ja uważam że nie zawsze muszą być przepisy z 'górnej półki'.Są tacy którzy
      dopiero zaczynają i dla nich nawet zrobienie kanapki może być wyczynem nie
      lada;)I pomimo że dopiero oglądając wczoraj na BBCPrime powtórkę 'Naked Chef'
      zauważyłam że niektóre przepisy Pascala są identyczne z przepisami Jamiego
      (ciasto czekoladowe to przecież Two-nuts chocolate torte,sałatka z mozzarellą i
      brzoskwiniami z pierwszego programu też u Jamiego była-być może to wymóg
      producenta programu)będę oglądać ten program bo zawsze może być coś
      nowego.Zresztą,nie wiem jak Wy,ale ja dzisiaj nie mogę się dostać na stronę
      Pascala,chyba serwer jest przeładowany,a to też świadczy o jego dużej
      popularności.
      • literki mnie się podobało 29.05.04, 20:26
        i podzielam zdanie Dziuuni, że nie zawsze musi być coś wyjątkowego. Ja tam Skończonym Mistrzem Kucharskim nie jestem i wolę, gdy Pascal robi rzeczy nietrudne a mało znane rodzimej kuchni. Takie, które bez wielkiego zachodu i godzin spędzonych przy garnkach można sobie zrobić dla przyjemności.
        A strona faktycznie wisi...
      • masia27 Re: dzisiejszy Pascal 29.05.04, 20:37
        dziuunia napisała:

>
        > I pomimo że dopiero oglądając wczoraj na BBCPrime powtórkę 'Naked Chef'

mozesz mi napsiac kiedy mozna obejrzec te powotrki? bo nigdy nie moge trafic :(

• hania55 Re: dzisiejszy Pascal 29.05.04, 20:49
          Będę również wdzięczna za podanie, kiedy są powtórki Pascala, bo dziś znów nie
          zdążyłam :-(
          • dziuunia Do Masi i Hani-powtórki 29.05.04, 22:17
            'Naked Chef'Jamiego jest w piątki o 13.30,w niedziele o 20.20 i w czwartki o
            9.00 i 19.00.Tutaj znajdziesz cały tygodniowy program BBCPrime klikając
            na 'schedules' www.bbcprime.com/frameset.asp?country=83&username=null
            A Pascal jest w soboty o 18.00 i powtórka poprzedniego odcinka o 10.20,z tym że
            nie wiem dlaczego program zaczyna się przeważnie ok.5 minut wcześniej.
            • hania55 Re: Do Masi i Hani-powtórki 30.05.04, 11:03
              No to powtórkę dzisiaj znów przegapiłam, ale nie żałuję, bo spędziłam czas nad
              wspaniałym śniadaniem ;-) Dziękuję za informacje - postaram się nagiego szefa
              dzisiaj złapać ;-)
      • linn_linn Re: dzisiejszy Pascal 30.05.04, 10:22
        Program jest nalicencji, wiec i przepisy moga byc takie same. Mnie to nie dziwi.
        • linn_linn Re: na licencji 30.05.04, 10:23
          Oczywiscie " na licencji ".
          • hania55 Re: na licencji 30.05.04, 11:04
            Trochę szkoda, że program jest taki odtwórczy. Już chyba lepiej by było
            puszczać Jamiego Olivera z tłumaczeniem, a Pascal, żeby w innym programie
            występował (naprawdę budzi moją sympatię).
    • Gość: Chico Re: dzisiejszy Pascal IP: *.echostar.pl 29.05.04, 20:26
      Oswiadczam publicznie ze to byl trzeci i ostatni odcinek jaki ogladałem. Pascal
      jest postacią zupelnie "nietelwizyjną" - jest dobrym kucharzem, ale w TV sie
      chlopak nie prezentuje. Do tego sprawia wrazenie niechlujnego. No i rozlewa
      oliwe po całym robocie kuchennym :-)
      Ale jeszcze gorszy jest operator. Albo to alkoholik i zawsze podczas krecenia
      programu ma delirium. Jesli kiedys go spotkam na ulicy facet bedzie mial
      problemy :-)
      A przepisy - nic nadzwyczajnego czyli moze byc.
    • qubraq Re: dzisiejszy Pascal 29.05.04, 22:52
      Dziunia ma rację! To jest wkurzające to zaczynanie przed terminem! Cóż -
      kierownictwo TVN zawsze było aroganckie!
      Martwi mnie co innego, otóż odnoszę wrażenie, że to jego paplanie w
      języku "pigeon-polish" jest reżyserowane! Zdaje się że człowiek mówi całkiem
      dobrze po polsku a na potrzeby "programu rozrywkowego" (tak to jest zapisane w
      programach tv!) robi taki cyrk!!! Myślę, że niepotrzebnie się tak spieszy.
      I jeszcze jedno: moim, dorosłym już przecież, dzieciom i żonie on się podoba a
      Makłowicza uważają za nadętego sztywniaka. Ja zupełnie przeciwnie - teraz nawet
      mogę znosić odloty filozoficzne i przebieranki Bobka. A sałatkę owocową podobną
      do tej dzisiejszej od dawna sam robię ale niestety nie chce mi sie pieprzyć z
      pestkami winogron. Smaczny humus z ciecierzycy można kupić w sklepie arabskim -
      syryjskim na ul. Wspólnej w Warszawie vis-a-vis kościoła N.M.P. Matki Kościoła
      w parafii Św. Barbary. Nadaję sie do pieczywa jak również jako dressing do
      wędlin i serów np.
      Andrzej
      Andrzej
      • linn_linn Re: dzisiejszy Pascal 30.05.04, 10:26
        Jeszcze sie taki nie urodzil... Ostatnio ktos sie skarzyl, ze nie wszyscy musza
        wiedziec, co to jest "tapanede". Kiedy Pascal to robi, jest zarzut " z dolnej
        polki".
        • hania55 Re: dzisiejszy Pascal 30.05.04, 11:05
          Tak, a z kolei Makłowicz dla niektórych jest obleśny i niekompetentny, za to
          Pascal jeszcze jakiś tam ;-)
    • masia27 Re: dzisiejszy Pascal 30.05.04, 13:44
      Gość portalu: lanka napisał(a):

> dla mnie dzisiejszy odcinek bardzo ciniutki przepisy z dolnej polki jak dla
      mni
      > e a jak wy uwazacie ?

co to znaczy z dolnej polki? za latwe? za malo skomplikowane?

tapenada jest juz w sumie dosc popularna w Polsce, latwa do kupienia w
      supermarkecie, ale sadze, ze niewiele osob potarfiloby ja zrobic samodzielnie,
      dzieki Pascalowi przekonali sie jakie to proste

moim zdaniem to bardzo dobrze, ze stopien trudnosci prezentowanych przepisow
      jest zroznicowany, ten program powinien trafiac do szerokiej publicznosci,
      pokazywanie samych wykwintnych, skomplikowanych potraw zniecheciloby z
      pewnoscia poczatkujacych kucharzy, a tak wyprobuja ktorys z latwych przepisow
      Pascala i potrawa sie uda, to odwaza sie probowac trudniejszych

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka