Dodaj do ulubionych

Ile piec przepiorki?

20.11.12, 12:38
Mam 2 przepiorki w piekarniku i teraz zwatpilam juz ile czasu je trzeba piec. Siedza w 180 stopniach od jakis 20 minut. Czy godzina to rozsadny czas pieczenia? Nigdy nie robilam ani nawet nie jadlam przepiorek, wiec trudno mi ocenic na oko kiedy beda gotowe.
Obserwuj wątek
    • mary_an Re: Ile piec przepiorki? 20.11.12, 15:57
      W koncu sie zagapilam i pieklam 45 min i wyszly pyszne! I nawet mialy calkiem sporo miesa! Polecam :)
      • kk345 Re: Ile piec przepiorki? 20.11.12, 19:02
        A jak robiłaś?
        • mary_an Re: Ile piec przepiorki? 22.11.12, 16:44
          Pomieszalam 2 rozne przepisy, bo zaden mi sie tak do konca nie podobal. Najpierw w internecie przeczytalam, ze skorka przepiorek latwo wysycha i w ogole latwo przesuszyc to mieso, wiec dobrze zawinac w plastry boczku. A moja znajoma Chinka polecila, zeby natrzec kilka godzin wczesniej tylko sola i kuminem i tak piec - dopiero ostatnio odkrylam ta przyprawe przy okazji chili con carne.

Wiec przyprawilam sola i kuminem i jeszcze dodatkowo zawinelam w boczek, polezaly 2h w lodowce a potem pieklam prawie godzine (ciagle nie wiem ile sie powinno piec, ale moje wyszly ok). No i tyle - byly calkiem smaczne, smakuja troche jak kurczaki a je sie jak dla mnie podobnie do zabich udek (przynajmniej nozki przepiorek wygladaja dokladnie jak zabie udka).

Moje przepiorki byly malusienkie - mniejsze od pomaranczy. Ale ostatecznie zjedlismy tylko po 1 i nawet wbrew pozorom bylo na nich calkiem sporo miesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka