Dodaj do ulubionych

Co da się wędzić?

02.08.04, 17:03
Pomidory?... Grzyby?... Jajka?...
Co sądzicie i co sugerujecie eksperymentatorom.
Obserwuj wątek
    • brunosch Re: Co da się wędzić? 03.08.04, 12:57
      Chińczycy jajka wędzą, ale inną metodą niż my.
      Pomidory? Chyba nie - ale śliwki z całą pewnością tak.
      Ale eksperymenty można przeprowadzać nawet na poziomkach, czemu nie?
      • Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 03:39
        A jak można wędzić śliwki? Bo własnie mam trochę śliwek i rozważam różne
        możliwości wykorzystania ich...
        • Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:50
          Bądź pewien, że najpierw wpadną w kompot...
          • Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:10
            Drogi Pichciarzu,

jestem okrentem płci kobiecej :) Ale wracając do meritum: co po kompocie?
    • xkropka Re: Co da się wędzić? 03.08.04, 13:04
      Ostatnio zajadam się wędzonym twarogiem w wersji z papryką lub czosnkiem.
      • cockerofil Re: Co da się wędzić? 03.08.04, 16:41
        gruszki
        • Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 03:40
          i jak się wędzi gruszki?
          • Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:48
            Niesprawdzone, alse skoro gruszki można suszyć to może ususzone można uwędzic?
            • Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:16
              tak rzeczywiście uwędzić? bo ja myślałam, że może to wędzone to tylko w nazwie,
              ale tak naprawdę przygotowuje się bez prawdziwego wędzenia. Kiedyś miałam od
              koleżanki przepis na "chińskie wędzone jajka" i te przygotowywało się w
              specjalnej marynacie... były bardzo smaczne :) Myślałam, że może gruszki można
              podobnie.
              • Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 03:31
                Słyszałem, a raczej czytałem o jajkach chińkich ugotowanych, z rozbitą
                skorupką, ale nie obranych, marynowanych w sosie sojowym lub tamari. Po obraniu
                smakują bardziej pikantnie i wyglądają jak batikowo malowane pisanki.
      • Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 03:39
        a jak był wędzony ten twaróg?
        • Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:47
          Zapytaj bacę, on wie jak ten jego serek wędzić.
    • roseanne Re: Co da się wędzić? 12.09.04, 14:47
      o jajkach wedzonych czytalam niedawno, w archiwalnym numerze Kuchni - gotowane
      na twardo , obrane do polowy i wedzone w domowej wedzarce, takiej do ryb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka