ampolion 02.08.04, 17:03 Pomidory?... Grzyby?... Jajka?... Co sądzicie i co sugerujecie eksperymentatorom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: Co da się wędzić? 03.08.04, 12:57 Chińczycy jajka wędzą, ale inną metodą niż my. Pomidory? Chyba nie - ale śliwki z całą pewnością tak. Ale eksperymenty można przeprowadzać nawet na poziomkach, czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 03:39 A jak można wędzić śliwki? Bo własnie mam trochę śliwek i rozważam różne możliwości wykorzystania ich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:50 Bądź pewien, że najpierw wpadną w kompot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:10 Drogi Pichciarzu, jestem okrentem płci kobiecej :) Ale wracając do meritum: co po kompocie? Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: Co da się wędzić? 03.08.04, 13:04 Ostatnio zajadam się wędzonym twarogiem w wersji z papryką lub czosnkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 03:40 i jak się wędzi gruszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:48 Niesprawdzone, alse skoro gruszki można suszyć to może ususzone można uwędzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:16 tak rzeczywiście uwędzić? bo ja myślałam, że może to wędzone to tylko w nazwie, ale tak naprawdę przygotowuje się bez prawdziwego wędzenia. Kiedyś miałam od koleżanki przepis na "chińskie wędzone jajka" i te przygotowywało się w specjalnej marynacie... były bardzo smaczne :) Myślałam, że może gruszki można podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 03:31 Słyszałem, a raczej czytałem o jajkach chińkich ugotowanych, z rozbitą skorupką, ale nie obranych, marynowanych w sosie sojowym lub tamari. Po obraniu smakują bardziej pikantnie i wyglądają jak batikowo malowane pisanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: Co da się wędzić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 03:39 a jak był wędzony ten twaróg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Co da się wędzić? IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:47 Zapytaj bacę, on wie jak ten jego serek wędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co da się wędzić? 12.09.04, 14:47 o jajkach wedzonych czytalam niedawno, w archiwalnym numerze Kuchni - gotowane na twardo , obrane do polowy i wedzone w domowej wedzarce, takiej do ryb Odpowiedz Link Zgłoś