Dodaj do ulubionych

Woda z grzybów mun

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 09:20
Mam szybkie pytanie do amatorów grzybów mun - czy wodę z moczenia tych grzybów można wykorzystać do sosu, tak jak z naszych suszonych grzybów, czy też należy ją odlać (bo np. przechodzi tam jakiś niepożądany składnik). Dziękuję z góry za pomoc. Grzybki już dochodzą:)
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Woda z grzybów mun 13.10.13, 09:27
      Gość portalu: lesia napisał(a):

> Mam szybkie pytanie do amatorów grzybów mun - czy wodę z moczenia tych grzybów
      > można wykorzystać do sosu, tak jak z naszych suszonych grzybów, czy też należy
      > ją odlać (bo np. przechodzi tam jakiś niepożądany składnik). Dziękuję z góry za
      > pomoc. Grzybki już dochodzą:)

Wylewam bo nie ma żadnego aromatu, nic dziwnego bo same grzyby też go nie mają, to raczej interesujący, jędrny element potrawy a nie dodatek smakowy.
      :-)
      • Gość: lesia Re: Woda z grzybów mun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 09:55
        Sprawdziłam. Jest dokładnie tak jak piszesz. Grzyby mun nie nadają się do zastosowań typu zupy, sosy, zostawiam je wiec na jutro i zrobię je z kapustą, przyprawione sosem sojowym i na ostro.Dzisiaj za to do pieczeni będzie sos cebulowy zamiast grzybowego. Za pomoc serdecznie dziękuję.
        :)
    • mhr2 Re: Woda z grzybów mun 13.10.13, 11:52
      Gość portalu: lesia napisał(a):

> Mam szybkie pytanie do amatorów grzybów mun - czy wodę z moczenia tych grzybów
      > można wykorzystać do sosu, tak jak z naszych suszonych grzybów,

jak najbardziej, przeciesz sa bardzo zdrowe, chcesz wylewac ich witaminy, dodaje mala ilosc wody do ich moczenia wtedy latwiej zrobic wspanialy sos!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka