citrouille 08.12.13, 10:19 Jak w temacie, chodzi mi o to, zeby nie byly pierogi za suche w srodku? co jeszcze oprocz zmielonego miesa? Dzieki za podpowiedzi ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 10:58 jak mielone, jest soczysty Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 11:48 Gotuję mięso z warzywami, odcedzam, mielę, odlewam szklankę rosołu spod mięsa, na pokrojonym w kostkę boczku smażę na złoto drobno posiekaną cebulę, wrzucam do masy, mieszam dobrze łapami, jeśli jest za sucha dolewam po trochę rosołu. Dodaję jeszcze sól pieprz i przeciśnięty surowy ząbek czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 wspaniale 08.12.13, 12:06 aqua48 napisała: > Gotuję mięso z warzywami, odcedzam, mielę, odlewam szklankę rosołu spod mięsa, > na pokrojonym w kostkę boczku smażę na złoto drobno posiekaną cebulę, wrzucam d > o masy, mieszam dobrze łapami, jeśli jest za sucha dolewam po trochę rosołu. Do > daję jeszcze sól pieprz i przeciśnięty surowy ząbek czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 14:53 robię identycznie, z tym, że włoszczyznę tez mielę z mięsem. I nie dodaję czosnku, bo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 18:52 wanda43 napisała: > robię identycznie, z tym, że włoszczyznę tez mielę z mięsem. Ja robię dużo pierogów, nie dodaję włoszczyzny do farszu bo takie lubią skwaśnieć, a ja mam na drugi dzień odgrzewane w barszczu czerwonym. Nawet te odgrzewane lubię chyba bardziej niż świeże.. Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 19:35 Ja do pierogów z mięsem, oprócz wszystkich tych dodatków, dodaję jeszcze namoczoną bułkę i mielę razem z mięsem. Podobnie jak do kotletów mielonych, nie daję za to jajek. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_kasi Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 22:26 dodaję jeszcze namocz > oną bułkę i mielę razem z mięsem. O właśnie, ja też, zwłaszcza, że czasem mięso bywa tłustsze, bo mroże i mam większe ilości i różne rodzaje.I dodaję prawie całe opakowanie pieprzu ziołowego-wszyscy lubimy. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 21:38 Bardzo często do farszu mięsnego dodaję też zszatkowane i przyrumienione na oliwie pieczarki. One bardzo dobrze rozluźniają masę mięsną i dają dodatkowo dobry smak. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 09.12.13, 10:28 W mięsnym farszu musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 13:55 tak bo lubimy Odpowiedz Link Zgłoś