Dodaj do ulubionych

Jak robicie farsz miesny do pierogow ?

08.12.13, 10:19
Jak w temacie, chodzi mi o to, zeby nie byly pierogi za suche w srodku? co jeszcze oprocz zmielonego miesa?
Dzieki za podpowiedzi !
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 10:58
      jak mielone, jest soczysty
      • aqua48 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 11:48
        Gotuję mięso z warzywami, odcedzam, mielę, odlewam szklankę rosołu spod mięsa, na pokrojonym w kostkę boczku smażę na złoto drobno posiekaną cebulę, wrzucam do masy, mieszam dobrze łapami, jeśli jest za sucha dolewam po trochę rosołu. Dodaję jeszcze sól pieprz i przeciśnięty surowy ząbek czosnku.
        • mhr2 wspaniale 08.12.13, 12:06
          aqua48 napisała:

> Gotuję mięso z warzywami, odcedzam, mielę, odlewam szklankę rosołu spod mięsa,
          > na pokrojonym w kostkę boczku smażę na złoto drobno posiekaną cebulę, wrzucam d
          > o masy, mieszam dobrze łapami, jeśli jest za sucha dolewam po trochę rosołu. Do
          > daję jeszcze sól pieprz i przeciśnięty surowy ząbek czosnku.
        • wanda43 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 14:53
          robię identycznie, z tym, że włoszczyznę tez mielę z mięsem. I nie dodaję czosnku, bo nie lubię.
          • aqua48 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 18:52
            wanda43 napisała:

> robię identycznie, z tym, że włoszczyznę tez mielę z mięsem.

Ja robię dużo pierogów, nie dodaję włoszczyzny do farszu bo takie lubią skwaśnieć, a ja mam na drugi dzień odgrzewane w barszczu czerwonym. Nawet te odgrzewane lubię chyba bardziej niż świeże..
            • reniam_123 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 19:35
              Ja do pierogów z mięsem, oprócz wszystkich tych dodatków, dodaję jeszcze namoczoną bułkę i mielę razem z mięsem. Podobnie jak do kotletów mielonych, nie daję za to jajek.
              • babcia_kasi Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 22:26
                dodaję jeszcze namocz
                > oną bułkę i mielę razem z mięsem.
                O właśnie, ja też, zwłaszcza, że czasem mięso bywa tłustsze, bo mroże i mam większe ilości i różne rodzaje.I dodaję prawie całe opakowanie pieprzu ziołowego-wszyscy lubimy.
        • marbor1 Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 08.12.13, 21:38
          Bardzo często do farszu mięsnego dodaję też zszatkowane i przyrumienione na oliwie pieczarki. One bardzo dobrze rozluźniają masę mięsną i dają dodatkowo dobry smak.
    • jhbsk Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? 09.12.13, 10:28
      W mięsnym farszu musi.
    • Gość: zeb Re: Jak robicie farsz miesny do pierogow ? IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 13:55
      tak bo lubimy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka