Dodaj do ulubionych

krewetki jumbo

09.01.14, 18:08
dostałam jako (wg mnie dosc oryginalny) prezent dwa opakowania krewetek jumbo zamrożonych (chyba byly takie przed swietami w Lidlu) no i mam problem. Bo po pierwsze...he he, nie wiem czy lubię (znaczy:nigdy nie jadłam), co mam z nimi zrobic?! Jak przygotowac, z czym podac? W sobote bede miala gosci i chcialam je przyrządzic, tylko kompletnie nie mam doswiadczenia w tym temacie - pooomooozeeecieee?
Obserwuj wątek
    • sznupkowie Re: krewetki jumbo 09.01.14, 18:39
      krewetki jumbo same w sobie są rewelacyjne i czym mniej tym lepiej - ja po ostatnim połączeniu krewetek z francuską bagietką - najchętniej jadłabym je ciodziennie na śniadanie :)

CHyba najlepiej sobie wygoogluj co tam lubisz najbardziej z dodatków
      Ja bardzo lubie usmażyć je na szybko z czosnkiem i chili na masełku - skropić cytryna , dodać trochę białego wina, ale nie koniecznie i garsć posiekanej zielonej pietruszki - na prawde więcej do szczęscia nie potrzeba:)

Albo poroić dorbno kiełbase chorizo, suszone pomidory i czerwoną cebule - podsmażyć na zalewie z pomidorów , dodać chili i łyżeczke przecieru pomidorowego i podawac z ryżem , albo z bagietką .

Ostatnio koleżanka polecała mi krewety z winem i parmezanem, ale nie wzięłam przepisu, choć pomysł ciekawy;)
    • Gość: en Re: krewetki jumbo IP: *.spine.pl 09.01.14, 20:28
      Te krewetki są różowe czy szare? W skorupkach czy obrane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka