Gość: Gosia IP: *.dami.pl 14.08.04, 21:21 Z czego zrobiona jest biała kaszanka? Czy ma takie same składniki jak normalna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tekisk Re: Biała kaszanka ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.08.04, 11:46 Mam w rodzinie dwóch masarzy , którzy robią białą kaszankę . Poprostu , nie dodają krwi . Odpowiedz Link Zgłoś
tropiciel_blednego_aha Re: Biała kaszanka ? 15.08.04, 12:16 Gość portalu: tekisk napisał(a): > Mam w rodzinie dwóch masarzy , którzy robią białą kaszankę . Poprostu , nie > dodają krwi . no to juz kaszanka nie jest;-P Odpowiedz Link Zgłoś
eirinn Re: Biała kaszanka ? 15.08.04, 12:48 No jest, bo nadal ma kaszę. Ale nie jest to na pewno blutwurst ani black pudding. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekisk Re: Biała kaszanka ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.08.04, 21:19 Jest nadal kaszanką i to bardzo dobrą . Kiedy jadłom ją pierwszy raz , też miałam obawę , czy to na pewno kaszanka ? Teraz jem ją zawsze ze smakiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Biała kaszanka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 21:29 To z czego ona jest zrobiona? Kasza z czym? Bo chyba cos ja musi "zlepiac"...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Biała kaszanka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 07:56 Skleja ją tłuszczyk z podgardla. W wersjach delikatesowych jaja, słodka śmietanka, rodzynki, migdały. To wg. Kucharki Litewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś