Dodaj do ulubionych

niejadalne potrawy

04.10.14, 01:14
Ostatnio wszyscy Polacy gotują, pieką, etc. Wszędzie jest pełno przepisów na wszystko. A ktoś, kto ma odrobinę pojęcia o gotowaniu i peiczeniu za głowę się łapie. Przecież np. takie ciasto jest niejadalne! A nieszczęśnicy je robią i częstują wszystkich wokół, dumni, że tak świetnie gotują. Kulinarna masakra:
ugotuj.to/przepisy_kulinarne/12,137987,16711145,Dynia_smakuje_swietnie_tez_na_slodko__Na_przyklad.html#CukVid
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Ale, że o co Ci chodzi? IP: *.gdynia.mm.pl 04.10.14, 01:19
      Wypróbowałaś ten przepis? Wątpię.
    • matylda1001 Re: niejadalne potrawy 04.10.14, 02:03
      Co w tym cieście widzisz niejadalnego?
      Ciasto bardzo podobne do TEGO, które piekłam w ubiegłym tygodniu. Ciekawa byłam jak wyjdzie, bo do tej pory smażyłam tylko placuszki z dynią (pycha). Okazało się bardzo smaczne, na pewno do powtórzenia jeszcze zanim minie sezon na dynię. Tylko cukru dam zdecydowanie mniej.
      • kremka2014 Re: niejadalne potrawy 04.10.14, 09:02
        Ciasto dyniowe robi sie raczej z pure dyniowego. Nie wiem jak smakują takie kawalki. Może o to lotto?
        • aqua48 Re: niejadalne potrawy 04.10.14, 11:13
          Jakiś przymus jest? Pieczenia i jedzenia ciasta dyniowego? Bo nie słyszałam. Kto lubi ten robi, kto nie lubi ten nie robi, nie trzeba się łapać za głowę.
        • matylda1001 Re: niejadalne potrawy 04.10.14, 12:52
          kremka2014 napisał(a):

> Ciasto dyniowe robi sie raczej z pure dyniowego. Nie wiem jak smakują takie kawalki. Może o to lotto?<

Myślę, że się rozsmażyły i w ogóle nie były wyczuwalne. Do placuszków, o ktorych wspomniałam tez kroi się dynie w drobną kostkę, dużo dyni, a po usmażeniu człowiek sie zastanawia gdzie sie ta dynia podziała.

• posenerka Re: niejadalne potrawy 05.10.14, 10:43
      Czasami naprawdę jestem pod wrażeniem niektórych działań marketingowych... :)
      Znów się udało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka