novinka1 22.11.14, 09:25 No to jeszcze jeden wątek ;). Przeglądam przepisy wege i pojawia sie tam w przepisach na ciastka "słód jęczmienny" (np. 2 łyżki słodu jęczmiennego, albo : "pół szklanki słodu jęczmiennego lub innego") - czym go zastąpić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hihot-hihi Jest w czym wybierać 22.11.14, 10:18 novinka1 napisała: > No to jeszcze jeden wątek ;). Przeglądam przepisy wege i pojawia sie tam w prze > pisach na ciastka "słód jęczmienny" (np. 2 łyżki słodu jęczmiennego, albo : "pó > ł szklanki słodu jęczmiennego lub innego") - czym go zastąpić? słodem ryżowym melasą itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hazo Re: Słód jęczmienny 22.11.14, 11:15 A dlaczego chcesz zamieniać? Słód jęczmienny (w różnych rodzajach i wielkościach opakowań) można kupić w sklepie dla piwowarów. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: Słód jęczmienny 22.11.14, 18:15 Ale czy to mam traktowac jako wersje plynna, czy takie ziarna, jak widzialam na zdjeciach - sorry, ale w tym temacie jestem kompletna ignorantka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hazo Re: Słód jęczmienny 22.11.14, 20:09 novinka1 napisała: > Ale czy to mam traktowac jako wersje plynna, czy takie ziarna, > Ja dodaję słód do niektórych chlebów. Płynny - jasny lub ciemny zależnie od rodzaju chleba. Odpowiedz Link Zgłoś