Dodaj do ulubionych

Torby na zakupy

09.09.04, 13:46
Skoro mówimy o gotowaniu to przecież trzeba robic zakupy by to wszystko pysznie ugotować. Jestem ciekawa czy używacie lnianych lub materiałowych toreb na zakupy czy raczej pakujecie wszystko do marketowych fotiowych toreb? Te torby materiałowe są bardzo trendy w Europie, a jak u nas?
B.
PS. Ja mam trzy takie torby i zawsze (!!!!!) zapomne zabrać na zakupy.
Obserwuj wątek
    • lunatica Re: Torby na zakupy 09.09.04, 13:51
      babeczkaa napisała:

> PS. Ja mam trzy takie torby i zawsze (!!!!!) zapomne zabrać na zakupy.
      Mnie też często się zdarza zapomnieć...
      Ale staram się ze sobą nosić właśnie takie płócienne.
      Toreb foliowych nie lubię.
      Wolę wziąć karton po jakimś produkcie i wnim zabrać zakupy do domu...
      Zdecydowanie NIE torbom foliwoym i tym dużym i mniejszym!
      • Gość: Asia Re: Torby na zakupy IP: *.upc-g.chello.nl 09.09.04, 13:56
        Na duuuze zakupy, mamy duuuza torbe - reklamowke z marketu ale taka konkretna,
        nie taka zwykla foliowa, raczej z jakiegos wlokna chyba.
        A na male zakupy nosze albo reklamowke, albo mam tez dwie torby z materialu.
        Jedna lubie bo ma duze uszy i moge z zakupami na ramie zalozyc. A druga
        szmacianka byla kiedys w Twoim stylu. Tez bardzo fajna.
    • emka_1 Re: Torby na zakupy 09.09.04, 13:57
      zakupy z marketów pakuję w kartonowe pudła -wystawiane w marketach gdzieś z
      boku. wygodniej wpakować do bagaznika, wygodniej wnieść do domu, a potem koty
      mają chwilową zabawkę zanim karton wyląduje w dzwonie na makulaturę, czy w
      sezonie grzewczym zostanie użyty do rozpalania pieca. trochę plastikowych
      siatek zawsze sie trafia, ale te z kolei o ile uda się wydrzeć w całości z
      pazurów jednego kociego szaleńca służą do pakowania śmieci.
    • julsza Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:03
      Od jakiegos czasu odmawiam pakowania kazdego drobiazgu w kazdym sklepie w
      torbe. Oczywiscie, gdy zakupy robie w drodze z pracy do domu i jesli ich nie
      planowalam to nie nosze w torebce tej materialowej torby i wtedy pakuje w
      foliowe worki. Ale jak wyboeram sie na nie w sobote rano (uwielbiam na
      ryneczek) to wtedy tak. Rewelacyjna jest torba, ktora jakies 2-3 miesiace temu
      dolaczyla "Marie Claire" - duza, z mocnymi raczkami - specjalnie w tym celu
      kupilam wtedy te gazete
    • Gość: Nobullshit Re: Torby na zakupy IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 09.09.04, 14:09
      Chciałabym, żeby pakowali u nas zakupy w takie duże papierowe szare torby
      jak w Nowym Jorku na filmach Allena. Są takie seksowne.
      • lunatica BIG BROWN BAG 09.09.04, 14:22

• Gość: lomas Re: Torby na zakupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:16
        Nobullshit -wywołałam lawinę śmiechu będąc w Stanach na zakupach i prosząc żeby
        każdą rzecz z osobna pkowali mi w osobną torbę papierową- przywiozłam tego pół
        walizki :) i jeszcze mi wystarczy na jakiś czas :)
        Uwielbiam te torby (i Woody Allena )
        A po jarzynki i owocki biegam z wiklinowym koszem i marzę o damce prosto z
        Amsterdamu rzeby ten koszyk tam móc umocować -do mojego sportowego górala
        kiepsko to wygląda i mało funkcjonalne :(
        A do samochodu też pakuję w kartony wygodnie i nie muszę później przeszukiwać
        auta w poszukiwaniu zagubionych zakupów :)

Pozdrawiam i apeluję o wprowadzenie papierowych toreb do naszych sklepów !!!!!
      • Gość: Cynamoon Re: Tak!!! Tak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:00
        Mialam doslownie to samo napisac!
        :-)))
        Teraz ja Ci sie podlizuje
        • Gość: Cynamoon Re: Tak!!! Tak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:01
          To bylo do Nobullshit o seksownosci toreb
      • melmire Re: Torby na zakupy 10.09.04, 01:49
        Troche chyba niepraktyczne jesli ma sie z zakupow wracac autobusem. Albo jak ma
        sie dwa kilometry do sklepu, jak ja :)Rece by odpadly :)
        Ja na zakupy chodze z plecakiem, do ktorego pakuje co wieksze/ciezsze zakupy,
        reszta idzie do reklamowek.
        Na WIELKIE zakupy jezdze z tesciowa samochodem, i wtedy bierzemy ogromne
        plastykowe torbiszcze z IKEI.Reklamowki bierzemy tylko dla np.plynow do mycia
        naczyn, majacych zwyczaj wylewac sie tu i tam :)
    • kocio-kocio Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:13
      A ja mam pierdolca na punkcie wiklinowych koszy :o)
      Czasem idę na zakupy z dwoma...
    • omarta Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:15
      ja mam 2 takie lniane
      i tez zawsze zapominam wziąć je z domu :(
      • babeczkaa Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:17
        to mi się też podoba, by zakupy pakowali w seksowne torby papierowe, ja też je szalenie lubie oglądać (w filmach) :)
        • ka2 Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:28
          mnie się podoba, jak główny bohater ( bohaterka ) wraca z taką torbą do domu i
          pod drzwiami pierdut wszystko mu się z tej taszy wysypuje ( bardzo częsty
          motyw :-)
          • babeczkaa Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:29

co prawda to prawda ale jest to urzekające, hihihihi
            • ka2 Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:31
              szczególnie jak jaki przystojny sąsiad pomaga to zbierać ;-)
              • emka_1 Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:35
                a potem w opróżnionej torbie robimy dwie dziurki i zakładamy komuś lub sobie na
                głowę. po czym wchodzimy do kartonu śpiewając jerusalem, choć w kuchni nikt nie
                mówi "materac".
                • ka2 Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:38
                  można w nią też solidnie dmuchnąć i strzelić na wiwat ;-)
                  • emka_1 Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:42
                    to trzeba mieć płuca jak miechy :)
    • kerstink Re: Torby na zakupy 09.09.04, 14:47
      Na bazar po warzywa i owoce z duzym koszem wiklinowym i torebka lniana, zawsze
      mam przy sobie (taki zwyczaj z dawnych czasow, gdy po drodze mogli cos ciekawego
      sprzedac).
      Do marketu ze skladanymi pudelkami, sa w samochodzie.
      Troche foliowych torebek zabieram z marketu, bo pozniej sie przydadza do bardzo
      brudnych pieluch.

K.
    • marghot Re: Torby na zakupy 09.09.04, 15:03
      Przyznaję się bez bicia, że pakuję zakupy do plastikowych toreb. Wykorzystuje
      je później jako worki na śmieci.
      Lniana torbe mam na pieczywo kupowane w osiedlowych sklepiku.
      Najbardziej pasowałyby mi chyba takie wielkie torby z szarego papieru.
      • Gość: aniel Re: Torby na zakupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:43
        Materiałowa na ramię. Nie cierpię foliowych, bo wzynają mi się w rękę. No i
        kojarzą mi się z widokiem typowej Polki podążającej do pracy (rozglądnijcie się
        czasem w tramwaju)- torebka i do tego obowiązkowo reklamowka :) Stad, jak moge,
        to unikam. Czyli zawsze.
    • Gość: tekisk Re: Torby na zakupy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.09.04, 20:07
      ostatnio , prasowałam pięć takich toreb - oczywiście : wyprane , wygotowane
      i wykrochmalone . Są przydatne , szczególnie na pieczywo .
    • Gość: Lilu Re: Torby na zakupy IP: *.miechow.com / *.miechow.com 09.09.04, 22:01
      zawsze zabieram, nie cierpię plastików i też nie pozwalam pani pakować każdego
      drobiazgu w worek.
      Mam takich toreb kilka, mają napis wyprodukowała firma "taka a taka" i "produkt
      chroniony prawem" ! :o
    • jesienny_pan walcze z supermaketowymi torbami! 09.09.04, 22:07
      aż do scen dochodzi przy kasie

wzorem moim jest RFN i tamtejszy system pakowania sklepowego
    • abere8 Re: Torby na zakupy 10.09.04, 00:01
      Ja zawsze staram sie chodzic na zakupy z plecakiem - zeby uniknac korzystania z
      plastiku, a poza tym o wiele wygodniej jest tak nosic ciezary, bo ja chadzam na
      zakupy na piechotke. Mam swietny supermarket praktycznie za rogiem, to sie nie
      przemecze :-)

Jak juz dostane reklamowki foliowe, to tak jak wiekszosc uzywam ich do smieci,
      ale nie nadazam z ich zuzywaniem, dlatego w sklepach powtarzam jak mantre "I'll
      just put it in my backpack", z odpowiednim gestem, bo zawsze sie dziwia, o co
      mi chodzi :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka