Dodaj do ulubionych

marynowany imbir

IP: *.sympatico.ca 14.09.04, 01:31
Jadlam juz dosc dawno temu u znajomych na przyjeciu jak bylam w Kanadzie z
wizyta i po 2 latach sobie przypomnialam otym marynowanym imbirze smak byl
wysmienity ktory do dzis mam w ustach,jakby ktos wiedzial jak to zrobic w
warunkach domowych to bardzo o ten przepis prosze.Zosia samosia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pichciarz Re: marynowany imbir IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 02:48
      Czy masz na myśli takie cieniutkie płatki w kolorze wędzonego łososia? Bo to
      jest japońskie, typowe do sushi, nazywa się gari:
      203.183.167.2/imaike_t/manpuku/image/gari.gif
      • Gość: Zosia samosia Re: marynowany imbir IP: *.sympatico.ca 14.09.04, 05:04
        Nie to nie jest to w kolorze wedzonego lososia to jest krojony inbir na plastry
        (czipsy)i marynowany tylko nie znam przepisu na ta marynate wiem ze byl slodki
        ale co dalej to nie wiem bardzo prosze o przepis jak ktos zna Zosia samosia.
        • Gość: Pichciarz Re: marynowany imbir IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 05:36
          Są marynowane i kolorowane, i są niekolorowane. Mam przepisy po angielsku,
          podać?
          • Gość: Pichciarz Re: marynowany imbir IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 05:56
            Oh, well: here it is. Jeśli potrzeba tłumaczenia to poradzimy.
            japanesefood.about.com/library/recipe/blgari.htm
            www.recipesource.com/ethnic/asia/japanese/00/rec0012.html
          • Gość: anek kolorowy imbir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:42
            a taki rozowy to kolorowy z urodzenia czy barwiony bialy imbir, kiedys mi w
            knajpie mowili ze jest rozowy orginalnie, ale jakos im nie wierze..
            • Gość: Cynamoon Re: kolorowy imbir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:38
              A moze on byl kandyzowany?
    • Gość: Zosia samosia Re: marynowany imbir IP: *.sympatico.ca 15.09.04, 00:30
      Ztego co pamietam to byl sloiczek z Australi i ten imbir nie byl wcale rozowy
      wkazdym razie byl bardzo dobry i dlatego sobie o nim przypomnialam a
      Pichciazowi za linki do przepisow o nim dziekuje tlumaczenia nie trzeba Zosia
      samosia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka