Dodaj do ulubionych

jak dosmaczyc pierogi ruskie?

14.09.04, 16:05
a moze to wogole wbrew przepisowi? zeby mi facet nie powiedzial ze sa mdle,
albo ze jego babcia robi lepsze [przy okazji wydebie od niej przepis ale na
razie wy pomozcie] do oprocz pieprzu i soli. czym "dosmaczyc na ostro"?
galka? papryka? jak dle mnie to ja lubie pierogi w kazdym wydaniu, byle ze
skawarkami.
Obserwuj wątek
    • Gość: teresai Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.09.04, 16:10
      Bardzo lubię ruskie pierogi! Proponuję dosmaczyć następującymi składnikami do
      wyboru: czosnkiem albo świeżą miętą albo suszoną miętą (ruskie z miętą robiła
      moja babcia)albo skwarkami wytopionymi z boczku albo przesmażoną na masełku
      cebulką (to właściwie niezbędny składnik ruskich pierogów). To tyle na razie.
    • bynight_one Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? 14.09.04, 16:14
      zamiast sera bialego wez fete i jakis konkretny w samku ser zolty.
      Problem tylko, ze feta fecie nie rowna. Ja sobie przypominam, ze w Polsce mozna
      bylo kupic fete w kartoniku firmy melkovita. Osobiscie jej nie znosze. Ja uzywam
      fety, ktora konsystencja przypomina
      http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.bbc.co.uk/northernireland/summer/mcintyre/images/feta.jpg&imgrefurl=www.bbc.co.uk/northernireland/summer/mcintyre/prog6-fetasalad.shtml&h=253&w=275&sz=25&tbnid=gtrtTXV5CqgJ:&tbnh=100&tbnw=108&start=5&prev=/images%3Fq%3Dfeta%26hl%3Dpl%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26sa%3DN
      • Gość: Pichciarz Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 16:21
        Tkie długie, monstrualne URL-y można skrócić, np. za pomocą:
        notlong.com/sample/
        • Gość: Błotosmętek Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:16
          Dzięki Pichciarzu !!! Szukałem takiej skracarki całe życie ! A w temacie
          pierogi, to należy nadzienie po prostu bardzo przyzwoicie "pieprznąć", a po
          ugotowaniu razem z boczkiem i cebulką przesmażyć. Oj, nie będą mdłe, nie
          będą....
          Pozdrawiam
          B.
    • Gość: Pichciarz Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? IP: *.proxy.aol.com 14.09.04, 16:27
      Jadłem kiedyś ruskie z dodatkiem szpinaku w nadzieniu i choć ruskich
      nienawidzę, te były całkiem znośne. Zajrzyj na post "Pierogi ze szpinakiem".
    • Gość: Monika Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? IP: 82.177.97.* 14.09.04, 17:57
      Dodaj cebuli granulowanej. Oprócz tego jeszcze przesmażoną cebulkę:-)
    • Gość: fiordilligi Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 18:28
      Do masy z sera i ziemniaków dodaję przysmażoną, drobniutko posiekaną cebulkę,
      dużo czarnego pieprzu - obowiązkowo świeżo zmielonego. Jadłam pierogi według
      powyższej receptury , ale z dodatkiem zmielonego na proszek suszonego
      prawdziwka i było to wspaniałe doznanie kulinarne.Pierogi podano z gęstą kwaśną
      śmietaną.
    • b.bis Re: jak dosmaczyc pierogi ruskie? 14.09.04, 23:11
      Na kilka dni przed robieniem pierogow mieszam bialy ser z bryndza i sola,
      dokladnie ugniatam i tak pozostawiam w lodowce do dnia kiedy robie pierogi.
      Ziemniakow juz nie sole poniewaz sel jest dosc posolony. Na maselku przysmazam
      cebulke, wszystkie skladniki lacze ze soba, dodajac do smaku pieprzu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka