enta1 17.09.04, 11:39 pewnie się powtórzę ale pilnie potrzebuję przepisu na sałatkę z krewetek proszę. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: krewetka 17.09.04, 11:49 ja daje tak na oko: pieczarki z puszki/szparagi w kawaleczkach z puszki/ krewetki/koperek/jak mam troszke kawioru czarnego lub czerwonego, ubijam slodka smietane nie za bardzo na sztywno,mieszam z majonezem przyprawiam :sol/pieprz....i gotowe..... zamiast pieczarek mozna dodac kiszonego ogorka.... moza sie probowac do wlasnego smaku i fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: krewetka 17.09.04, 11:52 jeśli to małe krewetki (koktaiowe) to najprostsza z najprostszych - krewetki + jabłko + cebula + ogórek konserwowy + majonez + natka ilości na czuja, no ale tak, zeby nic nie dominowalo (najbardziej uważać z cebulą) Odpowiedz Link Zgłoś
enta1 Re: krewetka 17.09.04, 12:28 dzięki za przepisy. a jeszcze mi się kojarzy taka krewetki i awokado. może też znacie? jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli awokado+krewetka 17.09.04, 12:38 salatka: awokado, krewetki, kielki (najlepiej swieza soja), 1 ostra peperoni b. drobno posiekana, kolendra posiekana (mozna zastapic natka pietruszki). Do tego sos: 2 zabki czosnku, 1 limonka, lyzka miodu i sos rybny. Rewelacja! Mozna zrobic bez krewetek i stosowac jako surowke do grilowanej ryby. Przepis Rexa Hunta Odpowiedz Link Zgłoś
enta1 Re: awokado+krewetka 17.09.04, 21:47 bardzo dziękuję za przepisy najpierw wykorzystam ten najprostszy. mąż mam nadzieję nie pozna krewetek dzięki renata Odpowiedz Link Zgłoś