lunatica 19.09.04, 14:08 czy kupujecie? na przykład gotowe spody do pizzy? mrożone ciasto francuskie? macie jakieś sprawdzone firmy? myślę o czymś co pozwala zaoszczędzić czas, a nie zawiera w sobie całej tablicy mendelejewa :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomas Re: gotowe, półprodukty i inne - jakie? 19.09.04, 15:15 W Krakowie na Karmelickiej jest piekarnia w której kupuję czasem gotowe spody do pizzy, żaden tam ósmy cud świata ale jak potrzebuję szybko coś zjeść to mam je w lodówce, nałożę pomidorków i mozzarelli posypię bazylią i oliwkami i w kilka minut mam sycące danko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Ciasto francuskie IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 19.09.04, 15:48 Nie Bliklego, tylko takie drugie, w pomarańczowym opakowaniu - ma lepszy "rozmiar". Bliklego trzeba nieźle powałkować, żeby się na formę do tarty rozciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Ciasto francuskie 19.09.04, 17:56 Mnie to Bliklego bardziej smakuje od tego pomarańczowego,ale fakt,to drugie jest chyba cieniej rozwałkowane. Z gotowców ostatnio wypróbowałam(dzięki promocji 2 paczki makaronu+gratis)pesto alla Calabrese Barilli.I bardzo smaczne było,pewnie częściej będę kupować.Zdarza mi się też kupować kostki rosołowe,ale zauważyłam że coraz rzadziej,jakoś mi nie smakują tak jak kiedyś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: Ciasto francuskie IP: *.chello.pl 19.09.04, 18:18 -ciasto francuskie, jednak blikle - pesto, najlepie barilla żelfix 3:1 do niektórych dżemów - mrożone kurki - pomijając, że seon na te grzyby nie jest całoroczny, czasem kupuję z lenistwa - kurki bardzo szybko sie robi i są świetne jak wracasz do dmu późno z pracy, a ktoś chce wpaść na kolacyjkę - ale pod warunkiem, że już OCZYSZCZONE - nie wiem czy to półpropdukt, ale pomidory w puszcze zawsze biorę krojone, zawsze valfrutta, chętniej bez dodatków - przecier pomidorowy też valfrutta, dawno odechciało mi sie robić samej z polskich pomidorów, bo i tak gorszy - migdały kupuje pokrojone w słupki - nie mam cierpkliwości sama kkroić do keksu czy tortu Jeż - jabłka na szarlotkę czasem w słoiku prospona - to nie to, co samemu zrobić, ale lepsza szarlotka z prosponą niż żadna, a właśnie taki jest wybór Odpowiedz Link Zgłoś