Dodaj do ulubionych

potrawa jednogarnkowa na cieplo

27.11.15, 10:14
poszukuje na wieczor andrzejkowy (czyli wczesniej przygotowac i tylko odgrzac) ale mam wsrod gosci osobe z dieta watrobowa. Na pewno zadnej cebuli\kapusty\fasoli. Myslalam o strogonowie (cebulke podsmazoną dodam do gara po odjęciu porcji dla "wątrobowca", ale to tez podsmażane mieso wiec nie wiem....). Macie jakies propozycje? Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: potrawa jednogarnkowa na cieplo IP: *.gdynia.mm.pl 27.11.15, 10:59
      Zamiast posmażać mięso zwyczajnie je "uduś" i po problemie.
    • Gość: x odgrzewany stroganow nazywa się gulasz :D IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 27.11.15, 11:53
      Pomyśl lepiej o wódce bezalkoholowej dla wątrobowców
    • en-n Re: potrawa jednogarnkowa na cieplo 27.11.15, 18:06
      A może coś, co wszyscy zjedzą? Zupa pomidorowa z klopsikami, krupnik na cielęcinie, rosół z kluseczkami francuskimi, szpinakowa z jajkiem w koszulce. Zapytaj wątrobowca, co mu wolno.
    • Gość: Magdalena Re: potrawa jednogarnkowa na cieplo IP: *.Red-79-152-190.dynamicIP.rima-tde.net 27.11.15, 18:28
      " ...czyli wczesniej przygotowac"
      Co to znaczy? Dzien, dwa dni, godziny?
      Magi.
      • troompka Re: potrawa jednogarnkowa na cieplo 27.11.15, 20:31
        problem w tym ze watrpbowiec to nie moj znajomy...tylko znajomy znajomego :) wiec nie bardzo mam jak wypytac. Dostalam tylko info ze na pewno bez cebuli i nie smazone. Wczesniej tzn moze byc w tym samym dniu, ale nie cos, co wymaga przygotowania w trakcie imprezy. Zupy jakos nie kojarza mi sie z daniami podawanymi w trakcie wieczornych imprez przy alkoholu :), choc wyzej wspomniane klopsiki (ugotowane na parze i bez cebulki dla watrobowca).... w sosie pomid. z makaronem tez nie bylyby glupie.
        Watrobowiec robi za kierowce wiec problem bezalkoholowej wodki mam z glowy ;)
        • krzy-czy Re: potrawa jednogarnkowa na cieplo 27.11.15, 20:41
          daj mu kromkę chl;ebka.moe być z masełkiem.
          • Gość: irka Re: potrawa jednogarnkowa na cieplo IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.15, 21:54
            > daj mu kromkę chl;ebka.moe być z masełkiem.
            hehe dokładnie;-)
            żeby dostosowywać się do jednej osoby? i to znajomy znajomego?
        • Gość: x kierowca może czekać w samochodzie IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 28.11.15, 01:00
          nie musi psuć imprezy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka