dorota20w 04.10.04, 01:05 czy używacie soli morkiej? Do czego? Przyznam wam sie, że ja do tej pory kupowałam ja sobie do kąpieli bo woda znią jest taka mięciutka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pichciarz Re: sól morska IP: *.proxy.aol.com 04.10.04, 02:26 Jeśli to sól morska spożywcza, to do wszystkiego zamiast zwykłej. Trudno powiedzieć jak inny jest smak, troszeczkę różnicy chuba jest, jakoś bardziej "delikatesowa". Bardziej wzmacnia smak choć jest chyba mniej "solna". Trzeba spróbować, chyba nie jest zbyt droga. Moim zdaniem warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okrent Re: sól morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 02:28 Ja kiedyś kupiłam sobie sól morską we Francji i używałam do wszystkiego... tzn. w kuchni. Potem chyba nawet udało mi się kupić podobną w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: sól morska 04.10.04, 08:11 ja kupuje w Cefourze. Kosztuje chyba ok 2 zł ale nie ma na niej napisane, że jest spożywcza. Swoją drogą ta sól morska ma więcej minerałów w składzie , może więc w sumie warto popróbować Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: sól morska 04.10.04, 09:31 Ja widziałam morską w P&P i troszkę dech mi zaparło...cena 1kg wynosiła ok. 12zł. oczywiście nie kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomme Re: sól morska IP: *.proxy.aol.com 04.10.04, 10:14 ja sol morska, i ta mialka i ta gruba, uzywam od zawsze tzn odkad "wyemigrowalam". jest ona szczegolnie bogata w magnez, inne sole mineralne i oligo elementy i nie ma zadnych chemicznych nalecialosci. we francji sol taka pochodzi z bagien morskich w guerand i jest od wiekow "zbierana" wg tradycyjnej metody tzn jest osaczana z wody i osuszana pod wplywem promieni slonca i wiatru dzieki czemu zachowuje wszystkie swoje wlasciwosci. nic mi nie pozostaje tylko jak najbardziej ja polecic choc polska sol kamienna jest jak najbardziej doskonala, pozdrowienia pomme Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sól morska 04.10.04, 10:17 Podobnie jest we Wloszech. Cena za 1 kg chyba od 0,20 euro wzwyz. Odpowiedz Link Zgłoś