Dodaj do ulubionych

sernik z mlekiem

IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.17, 17:48
potrzebuje rady odnośnie sera nie wiem czy lepszy będzie ser z wiaderka czy kupiony na wagę śmietankowy, chcę zrobić sernik do którego daje się mleko olej, tylko że bez tej piany na wierzchu, białka dam do masy serowej, wychodzi taki delikatny w smaku
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: sernik z mlekiem 13.12.17, 13:52
      W zasadzie obojętne czy z wiaderka czy na wagę. Na wagę kupuję Dominika, wiaderkowy Twaróg z Włoszczowy. I ten i ten jest dobry.
    • bene_gesserit Re: sernik z mlekiem 17.12.17, 16:07
      Jeśli chcesz zrobić kopię sernika kiepskiej cukierni, to wszystko jedno, który ser spaprzesz - efekt będzie właśnie taki taniocukierniany, bylejaki - jak to opisałaś 'delikatny' w smaku.

Jeśli rzeczywiście masz ochotę właśnie na taki sernik, użyj może zamiast tego nieszczęsnego najtańszego tłuszczu, czyli oleju, rozpuszczonego masła?
      • aqua48 Re: sernik z mlekiem 17.12.17, 17:10
        bene_gesserit napisała:

> Jeśli chcesz zrobić kopię sernika kiepskiej cukierni, to wszystko jedno, który
        > ser spaprzesz - efekt będzie właśnie taki taniocukierniany, bylejaki - jak to o
        > pisałaś 'delikatny' w smaku.

Bene opanuj się, to z przepisu na "złotą rosę" właśnie tak, z olejem i mlekiem.. Wychodzi delikatny.
        • bene_gesserit Re: sernik z mlekiem 17.12.17, 18:33
          Mam się opanować, bo uważam, że to fatalna receptura na bieda-wypiek, którego używają najgorsze cukiernie? To moje zdanie - oparte na faktach, bo znam cukiernicze środowisko i cukiernicze receptury.
          Jeśli to komuś smakuje, to jego sprawa - ale różnica między rozwodnionym mlekiem i olejem dobrym serem a kiepskim serem nie jest specjalnie dramatyczna, po prostu. Nie ma znaczenia, skoro smak sera i tak będzie 'delikatny'.
    • ania_m66 Re: sernik z mlekiem 17.12.17, 18:00
      o ile sie orientuje, przepis na zlota rose przywedrowal z niemiec.
      tu nie maja sera z wiaderka, a speisequark, ktory wlasciwie jest czyms a la tarozek homo.
      wg mnie zmielony z wiaderka bedzie dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka