Gość: anja IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.04, 10:17 kochani, dosalam dosyc duzo papryki i chcialabym ja zamarynowac nie wiem tylko jak. jesli znacie jakis sposob na te moja papryke to pomozcie z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodwig2 Re: marynowana papryka 12.10.04, 10:39 1 szkl octu 5 szkl wody 1 łyżka soli 15 ziarenek ziela angielskiego 15 ziarenek pieprzu ziarnistego 4 - 5 liści laurowych to wszystko zagotowac Paprykę poćwiartować - pokroić w paseczki poukładać w słoiczkach, zalać zalewą Do każdego słoiczka wlać 2 łyżki oleju Zagotować (od zagotowania 15 min.) Odpowiedz Link Zgłoś
erla Re: marynowana papryka 12.10.04, 10:51 5 szklanek wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 6 łyżek cukru zagotować, do słoika włożyć:troszkę gorczycy,kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego,liść laurowy,zblanszowaną paprykę,zalać zalewą,dodać łyżkę oleju,słoiki gotować parę minut,żeby papryka nie była za miękka,powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig2 Re: marynowana papryka 12.10.04, 11:31 Zapomniałam o cukrze, a więc tak: 1 szkl octu 5 szkl wody 1 szkl cukru 1 łyżka soli 15 ziarenek ziela angielskiego 15 ziarenek pieprzu ziarnistego 4 - 5 liści laurowych to wszystko zagotowac Paprykę poćwiartować - pokroić w paseczki poukładać w słoiczkach, zalać zalewą Do każdego słoiczka wlać 2 łyżki oleju Zagotować (od zagotowania 15 min.) Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia13 Re: marynowana papryka 12.10.04, 14:15 Ja wrzucam pokrojona na grube platy papryke do zalewy i w niej gotuje 5 minut, a potem juz tylko wkladam do sloikow, zalewam, zakrecam i stawiam do gory dnem. Mniej roboty.Pa Odpowiedz Link Zgłoś