Dodaj do ulubionych

Ciasto Kopiec Kreta

IP: *.pilickanet.pl 21.04.02, 22:56
Wczoraj zrobiłam to ciasto i przyznam, że bardzo mi smakuje. Zrobiłam je
zgodnie z przepisem i użyłam takich składników jak było napisane. I tak się
zastanawiam, ile takie ciasto może miec kalorii?Czy kto z was to wie? Jak wie,
to please niech napisze, bo ciasto stoi w lodówce, a ja biję z myslami.
Obserwuj wątek
    • kasiulek Re: Ciasto Kopiec Kreta 22.04.02, 22:51
      A na czym to ciasto polega? Nigdy nie jadlam (a jezeli ma czekolade, to nie
      zjem... buuuuuu...:((((
      • Gość: Ola S. Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.pilickanet.pl 22.04.02, 23:06
        Dr. Oetkera. Ma płatki czekoladowe. Mozna nie wsypywać ale chyba cos w spodach
        jest.
    • Gość: natag Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 23:58
      jadłam i jest dobry , banany , fajny krem i płatki czekolady . Kilimandżaro
      jest z brzoskwiniami lub mandarynkami i bez czekolady , z tym samym kremem ,
      więc jeśli nie lubisz czekolady i chcesz zjeść kopiec , to kup
      kilimamdżaro !!:) trochę zawikłane hihi
      • Gość: pensil Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 11:33
        kopiec kreta
        • e.n.o.l.a Re: Ciasto Kopiec Kreta 24.04.02, 15:42
          O rany, dajcie przepis!!!!!!!!! Brzmi fantastycznie.
          • Gość: aniesa Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 22:19
            To sa ciasta z proszku dr Oetkera. przepis jest pewnie na pudelku
            • e.n.o.l.a Re: Ciasto Kopiec Kreta 25.04.02, 22:39
              He he, dzieki za oswiecenie. Nie uzywam ciast w proszku.
              • Gość: 1984 Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: 62.29.137.* 29.05.02, 09:56
                Do kupienia sztucznego ciasta zmusił mnie syn. Sztucznego nie lubię ale pomysł
                jest fajny więc następne zroniłam sama. Ciasto kakaowe i ubita śmietanka i było
                o niebo lepsze.
        • Gość: yola Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.02, 15:04
          tylko nie uzywajcie smietanki 36% bo wyjdzie maselko smietankowe, tak jak mi
          hahahah ;-))
    • Gość: Ines Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: 213.158.197.* 21.05.02, 12:17
      No ładnie :-( Kryptoreklama... A fuj!
      • Gość: Ola S. Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.radom.pilickanet.pl 30.05.02, 12:53
        Żadna kryptoreklama, tylko wymiana poglądów.
    • Gość: pab Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.g3.pl 04.06.02, 15:49
      Uwielbiam zarówno Kopiec Kreta, jak i Kilimandzaro - oba ciasta warto
      spróbować, choć preferuję kreta! kaloryczne jest z pewnością, ale czy to nie
      sama radość w deserach - ta pianka, ten krem, banany! Proponuję skropić je
      limonką (jeśli ktoś ma) lub cytryną przed ułożeniem - nie ściemnieją i mają
      rewelacyjnie podbity smak!
      • Gość: basik Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: 213.68.26.* 04.06.02, 16:33
        Wiecie co, ciasto jest super, tylko ja następnym razem nasączę czymś spód, bo jak na mój gust to był troche za
        suchy. Mam nadzieje, że już niebawen na polskim rynku pojawią się inne ciaste z tej serii. W Niemczech pojawiło
        się ciasto w formie motyla, naprawdę wygląda niesamowicie i ciasto z piramidką i wielbłądami.
        • Gość: ola Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 08:23
          też robiłam i za 1 razem wyszło, za 2 użyłam śmietany 36 % i wiecie co -ku
          mojemu żdziwieniu nie ubiła się - czyżby wiecej niż 30 % tłuszczu było za dużo-
          myślałam że im więcej tym lepiej
    • Gość: Ewa Re: Ciasto Kopiec Kreta IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 12:58
      Jadłam - pierwszy kawałek może być , ale każdy następny coraz gorszy - uważam,
      że banany nadają zbyt mdły smak całemu ciastu. A co do kalorii to pewnie cały
      kopiec kalorii - zawsze należy się z tym liczyć - nie ma ciast bez kalorii; im
      więcej je ma tym smaczniejsze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka