Gość: Monika Monika i Zbyś (lat 4) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 18:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka64 Re: apolka (PIERNIKOROBY, kolejno odlicz! ;o) ) IP: *.krasnystaw.net 28.11.04, 20:39 Odpowiedz Link Zgłoś
eff3 eff3 29.11.04, 09:43 Wczoraj zabrałam się za przygotowanie ciasta piernikowego. Jestem optymistką i wierzę, że piernik mi wyjdzie pomimo, że masa miodowa przez moment wrzała w garnku ( zagapiłam się na relacje z Ukrainy)i zuzyłam ponad 1,5 kg mąki ( tyle ciasto "zabrało"). Moja 4-letnia córka, uwielbiajaca pomagac mi w kuchni "wydębiła" kawałek surowego ciasta i wymogła na mnie upieczenie "panopka". Panopkowi zjedzony został kapelusz i stopy - były pyszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCH114 Re: apolka (PIERNIKOROBY, kolejno odlicz! ;o) ) IP: *.238.65.192.adsl.inetia.pl 30.11.04, 19:11 Odpowiedz Link Zgłoś
miss.murple miss.murple 30.11.04, 19:17 W ubiegłym roku też upiekłam - wyszło bosssko. Wdzięcznam Ci niepomiernie za rozpowszechnienie tego przepisu. Pozdrawiam. Miss M. Odpowiedz Link Zgłoś
alanadab Alanadab się melduje na posterunku piernikowym 01.12.04, 11:49 wczoraj upiekłam coś z 1000 pierniczków też z przepisu, który musi długo leżakować (kilka tygodni)wszystkim bosko smakują, więc je dziś skrzetnie pochowałam po domu w metalowych puszkach i już nie mogę się doczekać Apolkowego piernika, który właśnie się wstawiać do lodówki będzie Odpowiedz Link Zgłoś
mirabbelka mirabbelka 05.12.04, 20:59 sledze caly watek piernikowy, a przegapilabym ten. Podpisuje wiec liste, piernik czeka na balkonie od tygodnia, na razie pogoda mu sprzyja. W lodowce by sie nie zmiescil, bo zrobilam gar ogromny !!! Odpowiedz Link Zgłoś