Dodaj do ulubionych

czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chleba?

29.11.04, 00:39
- ile kosztuje taka maszynka
- czy duzo ciagnie elektrycznosci
- czy chleb wychodzi dobry?

bede wdzieczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanna Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl IP: 64.213.237.* 29.11.04, 00:46
      Robie od 14 lat, jest super do robienia ciasta na chleb. Ostatnio tez
      zrobilam , zachecona tym forum , ciasto drozdzowe- zjagodami. Bylo wspanile.
      cen maszyn w kraju nie zna, ale kupuje tanie, mialam juz 3.
      • Gość: Hanna Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl IP: 64.213.237.* 29.11.04, 00:57
        Zapomnialam dodac- robie tylko ciasto i pieke w piekarniku, ma lepsza skorke.
        Co do pradu- nie ma problemu, byl czas, gdy robilam chleb codziennie---oplacalo
        sie lepiej, niz kupowanie bulek dla rodziny-4 mezczyzn- za conajmniej 4$
        dzienni.( moi nie lubili chleba zamrozonego czy tego z "waty", w plasterkach!!)
        Chleb kosztowal mnie $1-1,50.
        • linn_linn Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl 29.11.04, 09:22
          Pradu zuzywa niewiele. Maszyna wyrabia przez kilka minut, a potem sie
          zatrzymuje. W czasie pieczenia, ze wzgledu na male wymiary wnetrza, pobor pradu
          jest o wiele nizszy niz piekarnika. Mozna go w ogole nie brac pod uwage.
          • Gość: jswm Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:59
            mam robot kuchenny z hakiem, pojemność do 1 kg mąki- czy w tym też można
            wyrabiać ciasto na chleb czy może w tej specjalnej maszynie nie polega to tylko
            na mieszaniu? (chleba jeszcze nigdy nie robiłam)
            • linn_linn Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl 29.11.04, 10:48
              Jesli jest typu palnetarnego, na pewno. W innych roznie to bywa, ale mozesz
              sprobowac. Wiele osob tak robi. Maszyna ma te zalete, ze jest latwiejsza do
              umycia. Poza tym, jesli trzeba lekko podgrzac skaldniki, to wie kiedy.
              Praktycznie wrzucasz skadniki i na 90 minut / jesli chodzi tylko o wyrabianie i
              rosniecie / o niej zapominasz. Jesli pieczesz, na 3 lub 4 godziny.
              • Gość: jswm Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:57
                oczywiscie nie wiem czy ma układ palnetarny. To jest taki robot wielofunkcyjny
                Bosch Family, ciasto drożdżowe wyrabia nieźle.
                • linn_linn Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl 29.11.04, 11:03
                  To na pewno sobie poradzi.
    • dziuunia Re: czy ktos robi chlebe maszynka do robienia chl 29.11.04, 09:34
      Więcej na temat pieczenia chleba w maszynie i bez maszyny dowiesz się tutaj
      Chleb domowej roboty
      Jest też sporo informacji na temat maszyn.Warto zajrzeć :)
      • Gość: Hela Bosch IP: *.bb.online.no 29.11.04, 12:38
        Ja tez mam maszyne Boscha z hakiem i wyrabia on ciasto drozdzowe prawie jak
        profesjonalny piekarz!
        Teraz kiedy moja maszyna do pieczenia chleba sie popsula, a ja nie moge juz
        przestac piec, posluguje sie Boschem i jestem zadowolona.
        • Gość: jswm Re: Bosch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:03
          no to wygląda na to , że nadeszła chwila żeby spróbować :)))
          (trochę się boję tego pierwszego chleba)
          • linn_linn Re: Bosch 29.11.04, 13:53
            Kazdy sie bal... Potem to juz sie chce tylko piec, piec, piec...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka