totempotem 02.12.04, 10:12 co mozna zrobić ze szparagów...nie mam piekarnikai nie chodzi mi o zupę. Szparagi mam w słoiku, już obrane... Będę wdzięczna za wszelkie pomysły :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: szparagi 02.12.04, 10:15 w sosie śmietanowym z natką pietruszki, do makaronu Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: szparagi 02.12.04, 12:17 ale trezba je najpierw podgotować trochę ? czy po prostu pochlastać i podsmażyć na patelni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: szparagi IP: 81.210.22.* 02.12.04, 12:46 Jesli w sloiku, to juz zrobione. Podgrzewaj delikatnie czy to w garnuszku czy na patelni zeby sie nie rozpadly. A co na nie, to juz Twoja wola: serowy sosik, beszamelek, tylko skropione oliwą i octem delikatnie... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: szparagi 02.12.04, 13:07 no to już wiem co zrobić...ależ to pysznie brzmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fore Re: szparagi IP: 217.97.128.* 02.12.04, 13:34 Ja wykorzystuję szparagi ze słoika do przygotowania zimnej przystawki. Cienkie plastry szynki konserwowej (kwadratowe lub prostąkątne) smaruję odrobiną majonezu, kładę 1 lub 2 szparagi i roluję. Układam je na półmisku, obok kładę jajka pokrojone w ćwiartki i zalewam przygotowaną wcześniej, już lekko teżejącą galaretką (żelatyna Dr Oetkera + wegeta). Wstawiam do lodówki - po zastygnięciu galaretki całość stanowi efektowne lekkie danko na wieczorną imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś