Dodaj do ulubionych

Surowka z czerwonej kapusty - Prosze...

06.12.04, 12:02
Uwielbiam, a nie umiem zrobić dobrej.
Wczoraj znowu probowalam i znowu to nie to.
Mam jeszcze pół główki i nadzieję, ze mi pomożecie.
Jak robicie surowke z czerwonej kapusty?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mch Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... IP: *.238.64.207.adsl.inetia.pl 06.12.04, 12:11
      Kapustę poszatkować.Wrzucić na gotującą osoloną wodę.Gotować 8 minut.Potem
      dcedzic, wystudzić.Dodać sok z cytryny, sól, pieprz, musztardę,oliwę,wszystkie
      te składniki na oko i do smaku.Wymieszać
      • Gość: Qcharzowa Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... IP: *.ryder.krakow.pl 06.12.04, 12:28
        Ja ścieram na grubej tarce lub szatkuję kapustę, ścieram do tego jabłko i
        marchew, dodaję olej, sól i pieprz, odstawiam na trochę, żeby namiękło.
        • siostraheli modro kapusta 06.12.04, 12:35
          Poszatkowac, ugotowac na polmiekko w 4 cm wody, pod koniec gotowania dodac
          poszatkowana drobno cebule. Pokroic slonine lub boczek wedzony, przesmazyc,
          skwarki z tluszczem dodac do kapusty, dodac octu, doprawic pieprzem.
          • em_es Re: modro kapusta 06.12.04, 12:58
            Modro kapusta już mi się spodobała, będzie do schaboszczaka dla odmiany od
            klasycznej zasmażanej, powinna pasować. Choć czeka mnie bój z monszem, on lubi
            się przyzwyczaić do zestawu ;) Ale co tam, po drobnej perswazji spróbował moich
            buraczków na ciepło i wyszło mu, że jednak je lubi, co więcej, na stałe
            zagościły w zestawie z mielonym wypierając ogóra kiszonego - to modro kapuste
            też przeforsuję, może nawet bez rękoczynów ;)
            • Gość: ja Re: modro kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:22
              nie zapomnijcie dodać cukru. tam gdzie ocet to i cukier
              • siostraheli modrej nie slodze 06.12.04, 13:35
    • gossia2 Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... 06.12.04, 15:20
      Dzieki za przepisy. Bede probować.
      Modra brzmi naprawde zachecajaco...
    • Gość: X Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... IP: *.kabel.telenet.be 06.12.04, 15:34
      poszatkowana cienko kapusta ,sol , maggi,troszke cukru
      ugniatam to drewniana lyzka
      Dodaje pokrojone jablko , czosnek i cebule
      Dodaje pokrojone czastki pomaranczy (mandarynki) nadaja kwaskowo slodki smak
      Mieszam z lyzka jogurtu
      Odstawiam do lodowki na pare godzin

Podobnie robie surowke z bialej kapusty
    • niedzwiedzica_sousie Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... 06.12.04, 15:46
      gotuję poszatkowaną kapuchę w małej ilości wody
      potem trochę cytryny, cukru, jabłka i śmietany
      i jest git :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka