gossia2 06.12.04, 12:02 Uwielbiam, a nie umiem zrobić dobrej. Wczoraj znowu probowalam i znowu to nie to. Mam jeszcze pół główki i nadzieję, ze mi pomożecie. Jak robicie surowke z czerwonej kapusty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mch Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... IP: *.238.64.207.adsl.inetia.pl 06.12.04, 12:11 Kapustę poszatkować.Wrzucić na gotującą osoloną wodę.Gotować 8 minut.Potem dcedzic, wystudzić.Dodać sok z cytryny, sól, pieprz, musztardę,oliwę,wszystkie te składniki na oko i do smaku.Wymieszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qcharzowa Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... IP: *.ryder.krakow.pl 06.12.04, 12:28 Ja ścieram na grubej tarce lub szatkuję kapustę, ścieram do tego jabłko i marchew, dodaję olej, sól i pieprz, odstawiam na trochę, żeby namiękło. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli modro kapusta 06.12.04, 12:35 Poszatkowac, ugotowac na polmiekko w 4 cm wody, pod koniec gotowania dodac poszatkowana drobno cebule. Pokroic slonine lub boczek wedzony, przesmazyc, skwarki z tluszczem dodac do kapusty, dodac octu, doprawic pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: modro kapusta 06.12.04, 12:58 Modro kapusta już mi się spodobała, będzie do schaboszczaka dla odmiany od klasycznej zasmażanej, powinna pasować. Choć czeka mnie bój z monszem, on lubi się przyzwyczaić do zestawu ;) Ale co tam, po drobnej perswazji spróbował moich buraczków na ciepło i wyszło mu, że jednak je lubi, co więcej, na stałe zagościły w zestawie z mielonym wypierając ogóra kiszonego - to modro kapuste też przeforsuję, może nawet bez rękoczynów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: modro kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:22 nie zapomnijcie dodać cukru. tam gdzie ocet to i cukier Odpowiedz Link Zgłoś
gossia2 Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... 06.12.04, 15:20 Dzieki za przepisy. Bede probować. Modra brzmi naprawde zachecajaco... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... IP: *.kabel.telenet.be 06.12.04, 15:34 poszatkowana cienko kapusta ,sol , maggi,troszke cukru ugniatam to drewniana lyzka Dodaje pokrojone jablko , czosnek i cebule Dodaje pokrojone czastki pomaranczy (mandarynki) nadaja kwaskowo slodki smak Mieszam z lyzka jogurtu Odstawiam do lodowki na pare godzin Podobnie robie surowke z bialej kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Surowka z czerwonej kapusty - Prosze... 06.12.04, 15:46 gotuję poszatkowaną kapuchę w małej ilości wody potem trochę cytryny, cukru, jabłka i śmietany i jest git :)) Odpowiedz Link Zgłoś