qubraq 14.12.04, 13:06 Widzialem dzisiaj na bazarku na Wałbrzyskiej "żurawinę z Mazur" wielkości no prawie wiśni, czy to jest jakas specjalna odmiana żurawiny? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pejsik Re: Żurawina! 14.12.04, 13:13 Mazury sa blisko wschodniego sasiada. To wszystko tlumaczy ze tak wyrooooosly. :) Bieszczadzkie jagody tez sa nienaturalnie wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: Żurawina! 14.12.04, 16:53 moze to inna odmiana. Nasze tu tez sa duze, duuuuzo wieksze niz te co w Polsce widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Żurawina! 14.12.04, 18:02 cat-lover napisała: > moze to inna odmiana. Nasze tu tez sa duze, duuuuzo wieksze niz te co w > Polsce widzialam. Wiesz-co z tych żurawin też zrobię nalewkę! - zobaczymy która będzie lepsza! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Żurawina! IP: *.chello.pl 14.12.04, 21:25 Nalewkę! Ależ to musi mieć kolor i smak! Koniecznie proszę o wskazówki, dotychczas robiłam z wiśni, czarnej porzeczki, tarniny (dawno) i pigwy - przepyszna była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: Żurawina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:58 www.gastronomie.pl/produkty/zurawina/ Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Żurawina! 15.12.04, 15:09 Kiwi, stosunkowo niedawno mieliśmu watek o malewce z żurawinki, sprawdź svp w wyszukiwarce, bo dziewczyny dawały świetne przepisy a ja dopiero pierwszy raz w tym roku nastawiłem i to chyba wg wskazówek Dziuuni! A propos "Figi" to nastawiłem 2 tygodnie temu nalewkę na podsuszanych figach - zobaczymy! A te bazarkowe żurawiny z Mazur są ogromne, niesamowite! No! muszę je zagospodarować, może jutro - zaprosili mnie młodsi koledzy na tzw. "opłatek" na "ruinach" naszego dawnego, 1000-osobowego biura projektów... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś