04.01.05, 12:28
na opakowaniu sody spożywczej wymienione są cele jej przeznaczenia, m.in, że służy do
odkamieniania czajników i do czyszczenia piekarnika. i tu mam pytanie - jak to zrobić? wsypałam
sodę do czajnika z wodą - postała z 30 min. ale żadnego rezultatu. to samo z piekarnikiem - coś mi
się kiedyś wylało i spaliło - nie pamiętam co - i teraz są takie czarne miejsca, które kopcą jak
włączam piekarnik. żadnymi proszkami tego nie usunęłam, miałam nadzieję, że sodą coś zdziałam
ale też bez rezultatu :-(
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: soda 04.01.05, 14:12
      Musisz ja wsypac, zalac wrzatkiem i zostawic na jakis czas.
      • linn_linn Re: soda 04.01.05, 14:44
        Jak pisze dispell, soda na spalenizne / myslalam, ze go spalilas /, ocet na
        kamien.
    • dispell Re: soda 04.01.05, 14:34
      Garnki i dzbanki - gotujesz wodę z sodą oczyszczoną (węglan wapnia). Do
      piekarników robisz papkę z odrobiny wody. Jednak ja do odkamieniania naczyń
      polecam raczej wodę z octem, a jeszcze lepiej i wtedy nie ma żadnego problemu -
      wybielacz do tkanin Amway'a. Też gotuje się wodę z... Innych wybielaczy nie
      próbowałem - może też są skuteczne...)))
      • dispell Re: soda 04.01.05, 14:37
        I jeszcze jedno - może to wyglądać na reklamę , ale nia nie jest: Amway ma
        doskonały żel do piekarników - czyści nawet paroletnie warstwy spalenizny -
        naprawdę polecam - 1 min nakładania, dziesięć minut na wypicie kawy i 5 minut
        na umycie piekarnika...)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka