hella100 07.01.05, 15:15 No wlasnie, z jakimi warzywami robicie pierogi? bo ja tylko z miesem, ruskie i z owocami. A mysle, ze moglyby wspaniale smakowac. Aha, a moze zna ktos przepis na pierogi z kasza gryczana? Z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re:z kaszą gryczaną 07.01.05, 15:25 kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4...))) Odpowiedz Link Zgłoś
akaala Re: pierogi z bobem 07.01.05, 17:42 pisalam o tym juz kiedys, moja kolezanka robi. Super! Ugotowany i zmielony bob plus 1 kartofel, zeby nie bylo za suche. Polac boczkiem z cebulka. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Czesc Helcia-milo cie widziec:) 08.01.05, 21:56 Z gryczana nie mam-ale bylo sporo przed swietam poszukaj:)A z warzywami to najlepiej ser bialy i szpinak ostro doprawione:) Odpowiedz Link Zgłoś
nelka8 Re: pierogi z warzywami 08.01.05, 22:57 koniecznie sprobuj ze szpinakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: Pierogi z kaszą gryczaną IP: *.dew.pl / *.dew.pl 08.01.05, 23:00 wpisuję dokładny przepis na farsz z książki "Jak gotować " M.Disslowej : -1/4 l kaszy gryczanej -12 dkg sera białego -pół cebuli -szczypta pieprzu -3 dkg masła do cebuli -1 łyżka soli Kaszę gryczaną ugotować na sypko , wymieszać z serem , dodać usmażoną cebulę , sól , pieprz i nadziewać ciasto . Po ugotowaniu pierogi polać masłem . Można też przyrządzić pierogi z samej kaszy i podać do nich śmietanę . Przepis jest doskonale prosty i sprawdzony przez parę pokoleń Odpowiedz Link Zgłoś