promyczek7 26.01.05, 17:20 Witam. Mam mnóstwo karotki z ogródka, którą zamierzam przerobić na sok. Nie mam sokowirówki, marchewkę, która jest soczysta chcę wrzucić do malaksera. czy da się tak zrobić ? Dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mwookash Raczej nie IP: *.man.polbox.pl 26.01.05, 17:44 Marchew ma dużo soku ale po sokowirówce i tak zostaje dużo suchych wiórów. Jedyna możliwość to chyba zmielić albo mocno zetrzeć i wycisnąć sok z tej papki. Spróbuj może się uda Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek7 Re: Raczej nie 26.01.05, 17:45 Wióry by mi nie przeszkadzały :))) błonnik :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dusia25 nie da się... 26.01.05, 17:48 malakser pokroi Ci tylko marchewkę, soku raczej nie wyciśnie :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: nie da się... 26.01.05, 18:07 Promyczku! Gdzie ten ogrodek?! Tu wszedzie snieg - masz zimowa marchewke, czy balwankom nosy poukrecalas? Musiz chyba trzec niestety i pakuj w gaze, i skrecaj mocno te pakunki, zeby ladnie wszystko wycieklo... A moze masz sasiadow z sokowirowką jednak, bo to mordercza praca :-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek7 Re: nie da się... 27.01.05, 08:03 Mam marchewkę wykopaną jesienią... Żadnego bałwana nosa nie pozbawiłam. (Głupio by wyglądały:)))) Ale po 20 grudnia też zbierałam świeżą :)))) razem z selerem i pietruszką naciową. Osiedle jest nowe, sąsiadów mało, więc trudno z wypożyczeniem sprzętu... Pozostaje mi poudawać królika i schrupać marchewkę... Przypomniała mi się dieta marchewkowa więc będę miała większą motywację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwookash Możesz IP: *.man.polbox.pl 27.01.05, 08:09 Marchewkę mrozić albo zrobić z niej konfiturę. Zazwyczaj chyba robi się z dodatkiem pomarańczy Odpowiedz Link Zgłoś