Gość: emka IP: 205.156.117.* 09.02.05, 13:33 podajcie mi proszę przepis na marynatę miodową do skrzydełek bądź udek kurczakowych, mąż już mi od jakiegoś czasu marudzi, żebym mu zrobiła takie pieczone a ja nie wiem jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re: marynata miodowa 09.02.05, 13:42 mojegotowanie.onet.pl/11230,ksiazka_przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: marynata miodowa 09.02.05, 13:44 mmmmm, miód lubi cytrynę, czosnek utarty z solą, lub w ramach słoności sos sojowy może być. Pieprz. I troche oliwy. To taka baza. A potem, to juz Ty rządzisz smakiem dodatkowym jeszcze: imbir, pikantne jakieś: chilli, papryki ostre, albo korzenne: cynamon, goździki, kardamon. Można razem marynatę w naczyniu jakimś utrzeć - płynne i stałe i na mięso. Lub pododawac wszystko na mięso od razu i na to miód. I wymieszać z ręki dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: marynata miodowa 09.02.05, 13:48 swiezy (!!!) czosnek, ciut oliwy, ocet balsamiczny i miód. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: marynata miodowa 09.02.05, 13:54 !!!! swiezy (!!!) czosnek - nie granulowany, ciut oliwy, a jak budżet mniejszy to cytryna zamiast balsamico i miód! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: marynata miodowa 09.02.05, 13:56 :))) o tak , cytryna to jest to :))) albo tani balsamiczny.. do marynnat ujdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś