j-lee Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 15:01 Słuchajcie! Nakazawyanie komukolwiek żeby mówił/pisał tak jak wam się podoba jest po prostu nie fair. Ale powiem normalniej: mało mnie interesuje czy wam się podobają zdrobnienia czy nie - ja osobiście prawie w ogóle nie zdrobniam ale chyba wręcz zaczne - jeśli ktoś nie klnie, to h?j cię interesuje jak się wyraża - nie podoba się > to nie czytaj i nie odpisuj! ps. a jak się pobrażacie za te słowa i nie bedziecie odpisywać na moje posty z zapytaniami to zminie nik... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek20 Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 15:05 Myliłem się co do Ciebie, przepraszam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jottka jotli 26.02.05, 15:05 nie pamiętam sytuacji, żeby na forach sieciowych można było komukolwiek cokolwiek nakazać (o ile nie jesteśmy adminem:) natomiast wiele osób wyraża swoją opinię nt. przesadnej ilości zdrobnień w postach (nie tylko okołokulinarnych) i mało je interesuje, czy podoba ci sie ich opinia, czy też nie to jest hajd park, nie wolno tylko obrazić królowej Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Moze przestaniecie nie na temat znowu.... pls :-) 26.02.05, 15:08 Juz trenowalismy to wieeelokrotnie, wiec po co takie watki znow? J-lee - jedna uwaga, nie "h", tylko jakby co "ch" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Moze przestaniecie nie na temat znowu.... pls 26.02.05, 15:16 jacek1f napisał: > Juz trenowalismy to wieeelokrotnie, wiec po co takie watki znow? bo kolegi nie było, więc dla niego temat świeży i urokliwy > J-lee - jedna uwaga, nie "h", tylko jakby co "ch" :-) a skąd wiesz, co takiego kolega ma na myśli? na płotach rzadko widać poprawną ortografię Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Moze przestaniecie nie na temat znowu.... pls 28.02.05, 13:46 Pssst, Jacku, jedno i drugie (przynajmniej tak mówi słownik) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 15:10 Ale h?eczka zostaw sobie na później w swojej sypialni... Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 To nie pierwszy raz 26.02.05, 15:22 będzie, kiedy zmienisz nick. Co forum Pogotowie Kuchenne nie ma dużej frekwencji i musisz tutaj psuć atmosferę? Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: To nie pierwszy raz 26.02.05, 15:28 wyobraź Sobie Haniu że to mój pierwszy nik i mam głęboką nadzieję że ostatni. Po prostu wszelkie nakazy, a już napewno w stylu "dostosuj się i nie używaj zdrobnień" mnie z jednej strony śmieszą a z drugiej denerwują. Kompletnie nie znam tego forum.... polecasz? ps. słuchajcie nie musimy się lubić, ale niech nikt z forumowiczów niczego tutaj nie nakazuje bo nie ma prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo chyba 26.02.05, 17:41 nie doczytałeś dokładnie - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21051976&a=21052273 - polecam , bo trafia w punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judyta Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 18:02 Czytam to i czytam, zastanawiając się o co tutaj chodzi ! Przecież to forum kulinarne w którym ważna jest chyba treść merytoryczna, a nie forma wysławiania się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? IP: *.access.telenet.be 26.02.05, 16:19 Zdrobnienia kuchenne (o ile nie sa specjalnie eksponowane jak np w watku jedrka o sobocie ) nie przeszkadzaja mi i nawet ich nie dostrzegam jak ktos napisze rybka czy suroweczka odczytuje to wyrazenie jako specjalnie bliski i cieply stosunek do danej potrawy i radosc z jej przyrzadzenia badz jedzenia sama nigdy nie powiem salcesonik bo go nie lubie ale serek uwielbiam wiec czesto uzywam tego wyrazu Tak sie sklada , ze jezyk polski jest bogatym jezykiem ogolnie stad wyrazanie swojego stosunku do pewnych rzeczy poprzez uzywanie zdrobnien w angielskim tego nie ma ale we wloskim czy flamandzkim roi sie od zdrobnien i jest to rzecz bardzo sympatyczna ;-) Jedyne zdrobnienia , ktore porazaja mnie infantylizmem to uzywanie pewnych nickow (na FK na szczescie ich nie ma) ale cos typu gosik , agatulek czy inny srulek doprawdy kluje mnie w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 16:41 Nie sądzę aby oponenci infantylnych zdrobnień protestowali ze względu na "cieplutki" stosunek do potraw; raczej chodzi o to, że to sugeruje iż to oni są wciąż na poziomie dzidziusiów łyżeczką karmionych w przedszkolu, którym tak trzeba o jedzeniu mówić by do buzi wzieli jeszcze jeden mniam mniam kąseczek. Sądzę, że wiekszosć z nas wyrosła już z tych wdzięcznych lateczek i co dobre było w naszych latach brzdącowosci, stosowane teraz jedynie drażni. A gotowanie jest przecież czyms co traktujemy całkiem serio. Humor - tak, infatylizm jezykowo-kulinarny to chyba raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 jesteś, jesteś 26.02.05, 18:02 choć nie ma się czym chwalić:( czy naprawdę uważasz, że posłużenie się filipińskim proxy coś zmieni w twoim stylu pisania? boli cię, że wcielenie "dispell" się nie budziło powszechnego entuzjazmu? pociesz się, że taki los geniusza, uznaj dla własnego dobra, że wszyscyśmy są mali i niegodni z twoim wielkim talentem obcować, nie marnuj czasu na prowokacyjne posty, których i tak zgodnie z twoim światłymi radami czytać nie powinniśmy. jeśli masz zamiar nadal obrzucać kogokolwiek obelgami i łamać w ten sposób netykietę, to uprzejmie informuję, że przynajmniej pewna grupa forumowiczów będzie solidarnie klikać na kosz umieszczony przy twoich postach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Re: jesteś, jesteś IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 26.02.05, 19:11 Tutaj nie wolno klikać z Filipin?Bo nie wiem?A skąd wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 dużymi literami 26.02.05, 19:54 trzeba pisać? wolno z każdego miejsca na świecie, także z gdyni, używając dowolnego proxy. jednak wiara w to, że zmiana ip zmieni osobowość piszącego jest tak samo bezpodstawna jak wiara w to, że używając różnych nicków stajesz się kimś innym niż naprawdę jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: dużymi literami 26.02.05, 19:55 Emko, lepiej na czerwony kosz kliknąć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 ato 26.02.05, 20:04 nastepnym razem, bo już więcej wyjaśnien nie będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 18:59 Zupelnie nielogiczny jest twoj protest, j-lee. A co - w swietle tego co napisales- Cie obchodzi, ze ludzie dyskutuja czy uzywac zdrobnien? Nie uzywasz? To dlaczego serwujesz tu wulgaryzmy z bledami ortograficznymi i grozbami ze zmienisz nick (i w domysle pozostaniesz, by wszystkich cieszyc swoim towarzystwem)???? Odpowiedz Link Zgłoś
giezik podam raz jeszcze 26.02.05, 19:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20408184&a=20440398 Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Oświadczenie! 28.02.05, 12:21 hmmm, mogłem się domyśleć że zostanę za tego posta zlinczowany. No cóż bywa... Niepotrzebnie chyba w ogóle wychodziłem z takim wątkiem - gdyż od razu powinienem się zachować tak jak proponuję - jak coś mi się nie podoba to to "olać". A sam niejako nakazałęm - w tym przypadku: nie możność się wypowiedzenia na temat czyichś zdrobnień. A forum jest po to by wypowiadać własne subiektywne zdanie i przeprowadzać polemikę. Tak więc przepraszam dotkniętych i urażonych - no i mam nadzieję że zachowacie się profesjonalnie i nie obrazicie się na "moje posty". Nika zmieniał nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Oświadczenie! 28.02.05, 14:05 i chwała Ci za to , że masz na tyle odwagi by nie zmieniać przynajmniej nicka po kontrowersyjnej wypowiedzi - nie dotyczy to treści Twego postu lecz zawartych w treści wulgaryzmów , a co do błędów ortograficznych to nie mam pretensji , gdyż jak uważam , że są one tak jak w moim wypadku niezamierzone Odpowiedz Link Zgłoś