Dodaj do ulubionych

Do: Czepialskich się zdrobnień?

26.02.05, 14:54
Obserwuj wątek
    • j-lee Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 15:01
      Słuchajcie! Nakazawyanie komukolwiek żeby mówił/pisał tak jak wam się podoba
      jest po prostu nie fair. Ale powiem normalniej: mało mnie interesuje czy wam
      się podobają zdrobnienia czy nie - ja osobiście prawie w ogóle nie zdrobniam
      ale chyba wręcz zaczne - jeśli ktoś nie klnie, to h?j cię interesuje jak się
      wyraża - nie podoba się > to nie czytaj i nie odpisuj!

ps. a jak się pobrażacie za te słowa i nie bedziecie odpisywać na moje posty z
      zapytaniami to zminie nik...
      • jedrek20 Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 15:05
        Myliłem się co do Ciebie, przepraszam, pozdrawiam
      • jottka jotli 26.02.05, 15:05
        nie pamiętam sytuacji, żeby na forach sieciowych można było komukolwiek
        cokolwiek nakazać (o ile nie jesteśmy adminem:)

natomiast wiele osób wyraża swoją opinię nt. przesadnej ilości zdrobnień w
        postach (nie tylko okołokulinarnych) i mało je interesuje, czy podoba ci sie ich
        opinia, czy też nie

to jest hajd park, nie wolno tylko obrazić królowej
      • jacek1f Moze przestaniecie nie na temat znowu.... pls :-) 26.02.05, 15:08
        Juz trenowalismy to wieeelokrotnie, wiec po co takie watki znow?
        J-lee - jedna uwaga, nie "h", tylko jakby co "ch" :-)
        • jottka Re: Moze przestaniecie nie na temat znowu.... pls 26.02.05, 15:16
          jacek1f napisał:

> Juz trenowalismy to wieeelokrotnie, wiec po co takie watki znow?

bo kolegi nie było, więc dla niego temat świeży i urokliwy

> J-lee - jedna uwaga, nie "h", tylko jakby co "ch" :-)

a skąd wiesz, co takiego kolega ma na myśli? na płotach rzadko widać poprawną
          ortografię
        • cipcipkurka Re: Moze przestaniecie nie na temat znowu.... pls 28.02.05, 13:46
          Pssst, Jacku, jedno i drugie (przynajmniej tak mówi słownik) :-)
      • ampolion Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 15:10
        Ale h?eczka zostaw sobie na później w swojej sypialni...
      • hania55 To nie pierwszy raz 26.02.05, 15:22
        będzie, kiedy zmienisz nick. Co forum Pogotowie Kuchenne nie ma dużej
        frekwencji i musisz tutaj psuć atmosferę?
        • j-lee Re: To nie pierwszy raz 26.02.05, 15:28
          wyobraź Sobie Haniu że to mój pierwszy nik i mam głęboką nadzieję że ostatni.
          Po prostu wszelkie nakazy, a już napewno w stylu "dostosuj się i nie używaj
          zdrobnień" mnie z jednej strony śmieszą a z drugiej denerwują.

Kompletnie nie znam tego forum.... polecasz?

ps. słuchajcie nie musimy się lubić, ale niech nikt z forumowiczów niczego
          tutaj nie nakazuje bo nie ma prawa...
          • krasnowo chyba 26.02.05, 17:41
            nie doczytałeś dokładnie -
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21051976&a=21052273
            - polecam , bo trafia w punkt.
      • Gość: Judyta Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 18:02
        Czytam to i czytam, zastanawiając się o co tutaj chodzi ! Przecież to forum
        kulinarne w którym ważna jest chyba treść merytoryczna, a nie forma wysławiania
        się !
    • Gość: X Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? IP: *.access.telenet.be 26.02.05, 16:19
      Zdrobnienia kuchenne (o ile nie sa specjalnie eksponowane jak np w watku
      jedrka o sobocie ) nie przeszkadzaja mi i nawet ich nie dostrzegam jak ktos
      napisze rybka czy suroweczka odczytuje to wyrazenie jako specjalnie bliski i
      cieply stosunek do danej potrawy i radosc z jej przyrzadzenia badz jedzenia
      sama nigdy nie powiem salcesonik bo go nie lubie ale serek uwielbiam wiec
      czesto uzywam tego wyrazu
      Tak sie sklada , ze jezyk polski jest bogatym jezykiem ogolnie stad wyrazanie
      swojego stosunku do pewnych rzeczy poprzez uzywanie zdrobnien
      w angielskim tego nie ma ale we wloskim czy flamandzkim roi sie od zdrobnien
      i jest to rzecz bardzo sympatyczna ;-)
      Jedyne zdrobnienia , ktore porazaja mnie infantylizmem to uzywanie pewnych
      nickow (na FK na szczescie ich nie ma) ale cos typu gosik , agatulek czy inny
      srulek doprawdy kluje mnie w oczy
      • ampolion Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? 26.02.05, 16:41
        Nie sądzę aby oponenci infantylnych zdrobnień protestowali ze względu na
        "cieplutki" stosunek do potraw; raczej chodzi o to, że to sugeruje iż to oni są
        wciąż na poziomie dzidziusiów łyżeczką karmionych w przedszkolu, którym tak
        trzeba o jedzeniu mówić by do buzi wzieli jeszcze jeden mniam mniam kąseczek.
        Sądzę, że wiekszosć z nas wyrosła już z tych wdzięcznych lateczek i co dobre
        było w naszych latach brzdącowosci, stosowane teraz jedynie drażni.
        A gotowanie jest przecież czyms co traktujemy całkiem serio. Humor - tak,
        infatylizm jezykowo-kulinarny to chyba raczej nie.
    • emka_1 jesteś, jesteś 26.02.05, 18:02
      choć nie ma się czym chwalić:( czy naprawdę uważasz, że posłużenie się
      filipińskim proxy coś zmieni w twoim stylu pisania? boli cię, że wcielenie
      "dispell" się nie budziło powszechnego entuzjazmu? pociesz się, że taki los
      geniusza, uznaj dla własnego dobra, że wszyscyśmy są mali i niegodni z twoim
      wielkim talentem obcować, nie marnuj czasu na prowokacyjne posty, których i tak
      zgodnie z twoim światłymi radami czytać nie powinniśmy.
      jeśli masz zamiar nadal obrzucać kogokolwiek obelgami i łamać w ten sposób
      netykietę, to uprzejmie informuję, że przynajmniej pewna grupa forumowiczów
      będzie solidarnie klikać na kosz umieszczony przy twoich postach.
      • Gość: rolf Re: jesteś, jesteś IP: *.marketscore.com / 170.224.224.* 26.02.05, 19:11
        Tutaj nie wolno klikać z Filipin?Bo nie wiem?A skąd wolno?
        • emka_1 dużymi literami 26.02.05, 19:54
          trzeba pisać?
          wolno z każdego miejsca na świecie, także z gdyni, używając dowolnego proxy.
          jednak wiara w to, że zmiana ip zmieni osobowość piszącego jest tak samo
          bezpodstawna jak wiara w to, że używając różnych nicków stajesz się kimś innym
          niż naprawdę jesteś.
          • hania55 Re: dużymi literami 26.02.05, 19:55
            Emko, lepiej na czerwony kosz kliknąć :-)
            • emka_1 ato 26.02.05, 20:04
              nastepnym razem, bo już więcej wyjaśnien nie będzie:)
    • Gość: lu Re: Do: Czepialskich się zdrobnień? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 18:59
      Zupelnie nielogiczny jest twoj protest, j-lee. A co - w swietle tego co
      napisales- Cie obchodzi, ze ludzie dyskutuja czy uzywac zdrobnien? Nie
      uzywasz? To dlaczego serwujesz tu wulgaryzmy z bledami ortograficznymi i
      grozbami ze zmienisz nick (i w domysle pozostaniesz, by wszystkich cieszyc
      swoim towarzystwem)????
      • giezik podam raz jeszcze 26.02.05, 19:10
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20408184&a=20440398
        • j-lee Oświadczenie! 28.02.05, 12:21
          hmmm, mogłem się domyśleć że zostanę za tego posta zlinczowany. No cóż bywa...
          Niepotrzebnie chyba w ogóle wychodziłem z takim wątkiem - gdyż od razu
          powinienem się zachować tak jak proponuję - jak coś mi się nie podoba to
          to "olać". A sam niejako nakazałęm - w tym przypadku: nie możność się
          wypowiedzenia na temat czyichś zdrobnień. A forum jest po to by wypowiadać
          własne subiektywne zdanie i przeprowadzać polemikę. Tak więc przepraszam
          dotkniętych i urażonych - no i mam nadzieję że zachowacie się profesjonalnie i
          nie obrazicie się na "moje posty". Nika zmieniał nie będę.
          • paprotka-gd Re: Oświadczenie! 28.02.05, 14:05
            i chwała Ci za to ,
            że masz na tyle odwagi by nie zmieniać przynajmniej nicka po kontrowersyjnej
            wypowiedzi - nie dotyczy to treści Twego postu lecz zawartych w treści
            wulgaryzmów ,
            a co do błędów ortograficznych to nie mam pretensji , gdyż jak uważam , że są
            one tak jak w moim wypadku niezamierzone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka