ampolion Re: SAMOSY - jaki i z jakim nadzieniem 16.03.05, 15:31 Przepis polski na samosę z mięsem: gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=8158 Po angielsku bardzo dużo na rozmaite: kersivez.notlong.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: SAMOSY - jaki i z jakim nadzieniem IP: *.it-net.pl 16.03.05, 17:37 Ja najbardziej lubie z kruchego ciasta z mieszanki maki pszennej i razowej (na oko robi sie jak na tarte), pieczone w piekarniku a nadziewane miesznka lekkich warzyw, tj bez straczkow i kartofli, za to przyprawionych pikantno lub pikantno i slodkawo, wczesniej oczysiecie uduszonych i rozdrobnionych. Chociaz z soczewica tez sa pyszne. Z miesem nigdy nie jadlam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: SAMOSY - jaki i z jakim nadzieniem 16.03.05, 18:54 tez lubie najbardziej z nadzieniem warzywnym i do tego z sosidlem sliwkowym:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: SAMOSY - jaki i z jakim nadzieniem 16.03.05, 18:26 a ja lubię po indyjsku - samosy z mąki grochowej, wypełnione pikantnym nadzieniem z kalafiora, ziemniaków, groszku. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: SAMOSY - jaki i z jakim nadzieniem 16.03.05, 22:43 usmażony na złoto kalafior wrzucamy do rondelka, gdzie na maśle 1 min smażyło się curry z łyżką papryki słodkiej, szczyptą ostrej i 3 łyzkami pomidorów, do tego kukurydza (ilośc wedle uznania), chwilke dusimy razem dodajemy 3 łyzki śmietany, prażymy do zgęstnienia; nadziewamy samosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: SAMOSY - jaki i z jakim nadzieniem IP: *.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 17.03.05, 10:24 a ja lubię z mięskiem mielonym drobiowym wymieszanym z soczewicą, oczywiscie wcześniej wysmażone, ugotowane, itd. albo z twarogiem i gigantyczną ilościa koperku i smazonej cebulki. napaliłam się:))) Odpowiedz Link Zgłoś