Gość: Ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 15:33 kilkakrotnie mi nie wychodzi o co może chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tango6 Re: ryba w cieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 15:48 ale co to znaczy nie wychodzi?pod jakim wzgledem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ryba w cieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:09 ciasto się odkleja,ryba z kolei klei sie do patelni.ciasto jest dobrej konsystencji /nalesnikoej a nawet troche gęściejsze/co jest? już chyba nie zrobie nigdy.np.cieście tymiankowym Baki robilam,dokładnie wg przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: ryba w cieście 09.04.05, 16:58 tylko jeden blad mozesz robic: za malo rozgrzana patelnia - musi byc BARDZO rozgrzana patelnie i oliwa/olej. Wtedy nic sie nie klei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango6 Re: ryba w cieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:06 jej...nie wiem,ja zawsze robie na zasadzie panierki,i jest super,wszystko trzyma sie w calosci;najpierw w make,potem w jajko rozmlucone,potem wzaleznosci od tego jak wolisz,w mace lub w bulce,mtudziez w platkach kukurydzianych.ale w ciescie nalesnikowym takim to xchyba zeczywiscie lepiej smazyc w glebokim tluszczu.powodzenia!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: ryba w cieście 09.04.05, 15:58 To trzeba we frytownicy robić...albo przepis na ciasto masz nie ten co trzeba:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ryba w cieście 09.04.05, 17:13 Ryba, zwłaszcz mrożona, powinna być osuszona papierową ściereczką. Można też następnie wstawić na pół godz. do lodówki, to dalej obsusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: ryba w cieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 20:19 a ja wczoraj robiłam i wyszła. Smaże na głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu, a ciasto gęściejsze niz na naleśniki i ryba rozmrozona musi być . Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś