Gość: ada IP: 80.51.180.* 05.05.05, 12:24 Jak robicie kolorowy ryz?? ?Probowalam kiedys gotowac woreczek ryzu z łyzeczką curry ale kolor byl ledwo zolty prawie nic sie nie zmienil.Nie mam juz pomyslow.Poradzcie mi cos??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: Kolorowy ryż ??- IP: *.chello.pl 05.05.05, 12:28 żeby użyskać intensywnie złoty kolor, trzba dodać KURKUMY. nieduzo, bo kurkuma bardzo mocno farbuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursynka Re: Kolorowy ryż ??- IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 12:43 Ja dodaję odrobinkę colorante, pomarańczowego (ciemno żółtego) barwnika spożywczego przywiezionego z wakacji w Hiszpanii. Barwnik nie nadaje od siebie potrawie żadnego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Kolorowy ryż ??- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:42 Łyżeczka kurkumy a nawet mniej daje fantastyczny żółty kolor. Ostatnio zakupiłam kostki knora nowośc-warzywne z oliwą i przyprawami i dodawszy kostkę do gotującego sie ryżu uzyskałam delikatny zielonkawy kolor i fantastyczny smak.Ryż gotuje luzem szklanka ryżu dwie-szklanki wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Kolorowy ryż ??- IP: *.access.telenet.be 05.05.05, 18:49 Od biedy mozesz go zafarbowac po ugotowaniu w woreczku kurkuma /curry do smaku ale lepiej gotowac ryz bez plastiku , wtedy wchlania wszystkie smaki i dodatki razem z woda Odpowiedz Link Zgłoś