nelka12 12.05.05, 15:26 Podpowiedzcie proszę. Dzis na kolacji mam gości. Robię zupę cebulową i sałatkę z kurczakiem i sałatą lodową + inne warzywa. Co najpierw podać? Zupę czy sałatkę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica myślę, 12.05.05, 15:29 że zupę, a jeśli do sałatki podajesz jakieś pieczywo, grzanki czy coś innego, to tym bardziej zupę podaj jako pierwszą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: mysle ze zupe 12.05.05, 16:01 Do zupy cebulowej tez obowiazkowo musza byc grzanki. Ja bym zrobila na odwrot, najpierw salatka, i jakies pieczywko, a potem zaproponuj zupe. W ten sposob mozna tez spedzic wiecej czasu z goscmi, bo przy salatce troche sobie pogadacie i posiedzicie, podrinkujecie, a potem hop zupka. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka12 Re: mysle ze zupe 12.05.05, 16:04 zupa będzie bez grzanek, ale za to z białym serem :-) sałata będzie z kurczakiem i grzankami rzuconymi na rzeczoną sałatę Więc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Co pierwsze???? IP: *.access.telenet.be 12.05.05, 16:04 Zupe sie zwykle podaje na koniec imprezy wiec najpierw salatka Odpowiedz Link Zgłoś
kikkera Jestem za zupą... 12.05.05, 16:25 sałatką goście mogą się za bardzo najeść i nikt już nie tknie zupy. A poza tym zupa rozbudza apetyt, przynajmniej w moim wypadku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nelka12 Re: Co pierwsze???? 12.05.05, 16:31 Dzięki za podpowiedzi. Pierwszą podam zupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Co pierwsze???? IP: *.pharmakol.uni-freiburg.de 12.05.05, 16:52 tak zrob slate bardzo czesto jada sie wlasnie na prawie sam koniec ja proponowal bym ci podac potem jeszcze sery milej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
nelka12 Re: Co pierwsze???? 12.05.05, 17:00 Ooooo!! Super pomysł z tymi serami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś