IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 18:27
Kupiłam właśnie 1/2 kg. świeżutkich boczniaków i nie wiem co z nimi zrobić...
Znam przepis na "kotlety", ale to już było, chcę spróbować czegoś nowego. Macie
jakieś wypróbowane pomysły?
Aha, kiedy kupowałam grzybki, pani stojąca za mną powiedziała do koleżanki: "ja
bym się bała..." Co mogła mieć na myśli, przecież boczniaki nie są trujące???
Obserwuj wątek
    • Gość: Izabella Re: Boczniaki IP: *.vgernet.net 10.07.02, 18:53
      Ja najlepiej boczniaki lubie z patelni podsmazone na zloto, posypane sola i jako
      dodatek swieza buleczka z maslem, moze byc rowniez na zloto podsmazona cebulka.
      Niestety nie znam zadnych wycudowanych przepisow na boczniaki a bardzo je lubie i
      jezeli juz to je smaze jak napisalam. Podobniez z boczniakow mozna zrobic flaczki
      ale nigdy tego nie jadlam. A co do tej pani to moze ona wcale grzybow nie zbiera
      i sie nie zna jakie sa jadalne a jakie nie. Boczniaki nie sa trujace. Zycze
      udanej kolacji:)))
      • Gość: Gosia Re: Boczniaki IP: *.chello.pl 10.07.02, 19:42
        Możesz zrobić tartę z boczniakami.Farsz to oprócz boczniaków
        cebula,pomidory,seler naciowy.Wszystko razem podduszone,a na koniec dodać trzeba
        śmietanę,jajko i przyprawy jakie lubisz.Całą masę wykładasz na ciasto posypujesz
        tartym serem i pieczesz.Smacznego Gosia.Polecano mi boczniaki przyrządzane tak
        jak schabowe ale nie próbowałam.Wiem tylko,że trzeba je smażyć na małym ogniu.
        • Gość: sisi Re: Boczniaki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.02, 23:15
          Dzięki za pomysły. Swoją drogą wrzuciłam jeszcze na wyszukiwarkę i znalazłam
          sałatkę z boczniaków oraz boczniaki w sosie czosnkowo-cytrynowym.
          A zrobiłam i tak po swojemu: podsmażyłam cebulkę, boczniaki, potem do gara i
          dusiłam z kostką Knorra grzybową. Potem wycisnęłam wieeelki ząbek młodego czosnku
          i dodałam koperku. Na koniec śmietana i trochę zasmażki jasnej Knorra.
          PYCHA!!! Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka