sylwiaban 26.05.05, 20:54 Mam pytanie odnośnie zamrażania obiadkó dla dziecka. Na ile czasu można zamrozić taki obiad, jak go rozmrozić i ile czasu po rozmrożeniu może stać? Bardzo prosiłabym o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: batata Re: Zamrażanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:17 Ja robiłam porcje na tydzień. Powinno zostać zjedzone od razu - raczej nie ryzykuj dłuższego trzymania po rozmrożeniu - rób mniejsze porcje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Zamrażanie 26.05.05, 22:52 Rozejrzyj się tutaj: www.dzieckook.pl/kuchnia/index.php3?name=przechowywanie1 Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Zamrażanie 28.05.05, 17:48 JEDZENIE PODZIEL NA JEDNORAZOWE PORCJE I TAK ZAMRAŻAJ I ROZMRAŻAJ. TRZEBA KAZDĄ PORCJĘ ZUŻYC ZARAZ W TYM SAMYM DNIU, ŻEBY NIE ZDĄŻYŁY SIĘ NAMNOŻYĆ JAKIEŚ BAKTERIE. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Zamrażanie 28.05.05, 19:56 A czy koniecznie musisz zamrazac?Czasem rozmrazanie trwa tak samo dlugo jak przygotowanie swiezej porcji.Chyba,ze warunki cie do tego zmuszaja-to co innego.Lepiej jednak szczegolnie dla malego dziecka nie zamrazac:)Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blik Re: Zamrażanie IP: *.esagroup.co.uk / 217.13.132.* 28.05.05, 20:17 Rozmrażanie nie wymaga obecności i nadzoru, można zająć się spokojnie dzieckiem. Jednorazowo 2 litrowy garnek zupy robi się mniej więcej tak samo długo jak pół litrowy, więc alternatywa jest prosta. A zamrożona porcja nie traci żadnej ze swoich wartości odżywczych czy smakowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Zamrażanie 29.05.05, 15:51 Ps-bo nie odpowiedzialam na pytanie-jesli juz zamrozisz,to po wyjeciu z zamrazalnika najlepiej przygotowac od razu-nie wiem o jakie obiady ci chodzi-zupy?drugie dania? Odpowiedz Link Zgłoś