Dodaj do ulubionych

Od dwóch dni jem tylko jabłka

IP: *.postinfo.com.pl 10.06.05, 15:15
banany i jogurt.
Jestem cholernie zdołowany.... Normalnie mam pełny żołądek a czuje głód.
Postanowiłem sprawdzić swoją silną wolę ale już wymiękam. Jak patrze na to
jabłko co mam je przed sobą to mi się niedobrze robi. A kupiłem takie
porządne po 1,5zł za sztukę.....
Wydałem na te jabłka w ciągu tych dwóch dni tyle, że poszedłbym na porządny
obiad do Sheratona :)
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 10.06.05, 15:15
      nie dziwię się, monotonnia w jedzeniu nie jest najlepsza...
      polecam różnorodność
      • Gość: przezorna Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:35
        Idż na porządny obiad, zjedz niewiele ale to co lubisz.0rganizm potrzebuje nie
        tylko wody, cukru czy innych pektyn, bo zacznie się żywić /ten oraganizm:)) /
        zapasami własnymi i co? osłabienie, brak potrzebnych minerałów, soli, tłuszczy
        i innych różności. A jak długo miałbyś jesć te jabłka i kto ci to polecił....
        • Gość: Gośka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:37
          a dlaczego się tak katujesz?
    • Gość: Xena Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.access.telenet.be 10.06.05, 16:00
      Czy to jakas dieta ?
      Nie wierz w diety juz masz dosyc a potem bedzie jo-jo
      Jesz same weglowodany co podnosi ci poziom insuliny i czujesz glod
      Jogurt jest Ok , ale najedz sie ryba lub miesem , serem , do tego swieze
      warzywa , urozmaicone jedzenie musi
      jablko takie drogie zostaw sobie na deser , bedzie smakowalo :-)
      Banany na razie odpusc sobie , chyba , ze pol dziennie

• Gość: siwa Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.adsl.solnet.ch 10.06.05, 16:55
        to za kare masz tak jesc, czy co? bo jesli myslisz powaznie o odchudzaniu, to
        lepiej zacznij sie ruszac, uprawiac jakis sport, zamiast sie glodzic. jablko
        mozesz sobie zjesc np. zamiast kolacji, a nie zastepowac nimi wszystko inne.
        dostarczaj tez organizmowi blonnika, np. w postaci platkow z jogurtem na sniadanie.

moim zdaniem, zeby schunac nie trzeba sie katowac. wystarczy sie nie obzerac i
        ruszac ile tylko mozna. wcale nie musi to byc morderczy wysilek. nawet
        sprzatajac mieszkanie spalasz zbedne kalorie -:)
    • very_martini Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 10.06.05, 18:20
      Jabłka są dobre na pierwszy dzień diety (ale tylko jabłka i nic poza tym), bo
      cudownie detoksyfikują.
      Kamster, nie katuj się, dieta nie polega na ilości, a na jakości. Będziesz do
      końca życia jadł jogurt? Jeśli już chcesz się odszczuplać, to te banany chociaż
      odstaw, to jedna z najbardziej tuczących rzeczy:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:15
        A właśnie, że jabłka nadają się na dietę.Czytałam o tym w necie.Wogóle
        wymyslono taką dietę owocowo-warzywną.Je się same owoce i warzywa.
        Mam 15 lat i sama zamierzam we wakacje wprowadzić taką dietę, a narzie kiedy
        chodze do szkoły to się po prostu ograniczam z jedzeniem.Nie jem obiadu i
        kolacji, pije duuużo kawy, herbaty zielonej, czarnej i czerwonej i wody
        mineralnej i robie jeden dzień głodówki.Jak narazie udało mi się zrzucić 1,5
        kg.w ciągu tygodnia(ponieważ stosuje tą dietę od tygodnia)Mam nadzieję, że po
        wakacjach będę ważyła przynajmniej 43 kg.
        • jottka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 11.06.05, 16:51
          Gość portalu: Nastka napisał(a):

> A właśnie, że jabłka nadają się na dietę.Czytałam o tym w necie.

to faktycznie argument:)

> Jak narazie udało mi się zrzucić 1,5 kg.w ciągu tygodnia(ponieważ stosuje tą
          dietę od tygodnia)

e, no to słabo sie głodzisz:) 2kg mozna spokojnie zrzucić w pare dni, twardo
          odmawiając pożywienia, bo to nie podstępny i dobrze osadzony w człowieku
          tłuszcz, tylko woda - tyle że to żaden skutek na dłuższą metę, a można jedynie
          anemii sie dorobić albo paru innych schorzeń

• jswm Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 11.06.05, 16:58
          Nastka, jak masz 15 lat to może zbastuj z tą kawą i nie jedzeniem niczego od
          rana. może teraz schudniesz ale więcej sobie szkody narobisz
          • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 19:31
            A czy ja powiedziałam, że nie jem od rana??Jem tylko jogurt rozcięczony gorącą
            wodą i pije herbate zieloną.A co do kawy, to ją uwielbiam.Poza tym kawa jest
            bardzo dobrze asymilowana przez organizm i pobudza kore mózgowa do pracy.Dzięki
            niej lepiej się uczą, szybciej zapamiętuję i mogę się nuczyć nawet do 2-3 nad
            ranem.Zawsze wstaje o 7.30, więc bez kawy byłabym padnięta, a tak jak rano
            jeszcze wypije filiżanke, to wogóle nie czuję zmęczenia.
            • chocolate.coffee Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 11.06.05, 21:17

> Poza tym kawa jest bardzo dobrze asymilowana przez organizm

Jasne, super dobrze. Aby przerobić filizankę kawy organizm porzebuje
              kilkukrotnie wiecej wody. Kawa zakwasza organizm. Skad Ty wzielas to o tym,
              ze 'dobrze'? Ze strony producenta kawy?

> i pobudza kore mózgowa do pracy

Korę mózgowa do pracy pobudza przede wszystkim glukoza - to jest jej glowny
              pokarm. Zreszta tak jak calego mozgu (30% z calej dostarczanej organizmowi
              energii pobiera mozg). A poza tym kora mozgowa akurat nie odpowiada za procesy
              pamieciowe - a to ma miejsce, gdy sie uczysz - ale to drobiazg. Aha, a kofeina
              zawarta w kawie jedynie 'ozywia' organizm (zwykle przyspieszenie pracy serca),
              wiec niewiele ma to wspolnego z rzeczywista efektywnoscia pracy. Nadmiar
              kofeiny natomiast przedklada sie na problemy z koncentracja.

cc.
              • siostraheli Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 11.06.05, 21:32
                jeszcze ta kawa bardzo pieknie wiaze magnez. Super dieta dla pietnastolatki.
                Jak bedzie miala szczescie, to moze pozyje nawet do samej czterdziestki:)
              • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 08:42
                chocolate.coffee napisała: Skad Ty wzielas to o tym,
                > ze 'dobrze'? Ze strony producenta kawy?

Nie z podręcznika do chemii.A dawki kofeiny przyśpieszają procesy myślowe, więc
                ja po wypiciu jednej filiżanki kawy szybciej zapamiętuję.
                Nie rozumiem dlaczego zeszliście z tematu i zajęliście się tym co napisałam.
                • Gość: ania Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:28
                  Nastko, nie zeszliśmy z tematu, czytaj uważnie i dbaj o swoją szarą komóreczkę
                  jedynaczkę bo i ją wypłuczesz tą kawą. Porozmawiaj z .. ee lepiej nie rozmawiaj
                  bo i tak wiesz swoje, mam nadzieję że starczy ci wyobrażni co będzie za parę
                  lat a może i szybcie.
                • chocolate.coffee Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 12.06.05, 11:44

> Nie z podręcznika do chemii.

"Nie, z podręcznika chemii" czy "Nie z podrecznika chemii"?
                  Tak czy owak poprosze tytuł. I mówię poważnie. Od kiedy to w podecznikach
                  chemii piszą o metaboliźmie kofeiny? Raczej w podrecznikach biochemii,
                  biologii. A napisali tam, że obciąża wątrobę, rujnuje gospodarkę wapnem,
                  żelazem, potasem, cynkiem? A dopisali,że jak juz chce sie pic kawe to
                  ostatecznie ok, ale trzeba oprocz tego uzupelniac niedobory w/w skladnikow,
                  czyli jesc owoce i warzywa? Dopisali, ze picie czarnej kawy na pusty żołądek to
                  prosta droga do zniszczenia go? Dopisali, ze jak chce sie zazywac jakiekolwiek
                  srodki pobudzajace trzeba to robic rozsadnie, a nie tak jak robisz to Ty?
                  Jezeli nie, to mam ochote spotkac sie osobiscie z autorem podrecznika, bo
                  efekty takich bzdur lądują u mnie w gabinecie i w kółko tłumacze wszystko od
                  nowa.

> A dawki kofeiny przyśpieszają procesy myślowe, więc
                  > ja po wypiciu jednej filiżanki kawy szybciej zapamiętuję.

Doraznie pobudzają centralny układ nerwowy. Ale zeby mózg mogl działac
                  potrzebna mu jest glukoza. Zeby mogl sprawnie funkcjonowac potrzebuje glukozy,
                  czyli paliwa. Kofeina nie jest paliwem tylko srodkiem pobudzajacym. Łapiesz
                  różnice?
                  Jak przerzucisz sie na amfetamine tez bedziesz argumentowac ze lepiej
                  zapamietujesz? Bo to daje ten sam efekt, tylko silniejszy. O skutkach nie bede
                  wspominac, bo zapewne w Twoim podreczniku chemii napisali, ze tez jest bardzo
                  dobrze przyswajana przez organizm. Generalnie organizm lubi wszystko, co go
                  niszczy.

> Nie rozumiem dlaczego zeszliście z tematu i zajęliście się tym co napisałam.

W sumie to nie jest forum, na ktorym mozna taki temat rozwijac, ale moze
                  przeczyta to ktos kto jest jeszcze krok dalej niz Ty i sprobuje sam poszukac
                  czegos o tym jak bardzo moze wyniszczac picie mnostwa kawy w taki sposob jak Ty
                  to robisz. I zapali mu sie czerwone swiatelko. Bo nie licze, ze do Ciebie
                  argumenty dotrą.

cc.
                • chocolate.coffee A propos producentów kawy... 12.06.05, 11:55
                  Własnie przeczytałam czego ciekawego o kawie mozna sie dowiedziec chocby ze
                  strony Tchibo. No i jest to bardzo ladnie podana papka, ktorej generalna idea
                  jest taka, ze rzucamy procentami, słowami 'badania', 'naukowy' etc. i opisujemy
                  tylko to, co sie nam podoba.
                  Pytanie 1:
                  czy opisane badania w ogole przeprowadzano? No bo watpie, zeby ktos po
                  przeczytaniu o jakichs badaniach na stronie producenta chcial koniecznie
                  samodzielnie przeczytac z nich raport. Wiec to jest watpliwe.
                  Pytanie 2:
                  kto placil za przeprowadzanie tamtych badan? Bo jakos tak juz jest w nauce, ze
                  wyniki dosc czesto sa zgodne z oczekiwaniami sponsora...Nie dzieje sie to nawet
                  jakos specjalnie, ale jezeli chcemy cos zobaczyc, to to zobaczymy. Naukowiec
                  przeprowadzajacy badania mimowolnie bedzie ignorowal przypadki odstajace,
                  wyniki na granicy istotnosci statystycznej etc.

No i oczywiscie wybrano tylko wyniki badan swiadczacych o pozytywnych skutkach
                  picia kawy. Mistrzostwem jest "na przekor obawom, ze picie kawy costam,
                  najnowsze badania itd."
                  Nie mowie, ze kawa to samo zlo. Ale najzdrowsza nie jest, trzeba ja pic
                  rozsadnie. A juz na pewno rozsadne nie jest picie prawie samej kawy w
                  ramach 'diety'.

cc.
                  • Gość: Nastka Re: A propos producentów kawy... IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 12:15
                    Jejku, jacy wy jesteście dziwni

Nie mowie, ze kawa to samo zlo. Ale najzdrowsza nie jest, trzeba ja pic
                    > rozsadnie. A juz na pewno rozsadne nie jest picie prawie samej kawy w
                    > ramach 'diety'.
                    >
                    > cc.

Dla mnie rozsądne ilości kawy to 3-4 filiżanki, i tak to jest mało.Moje
                    koleżanki piją po 5-7 kaw.
                    • chocolate.coffee Re: A propos producentów kawy... 12.06.05, 12:31

> Dla mnie rozsądne ilości kawy to 3-4 filiżanki, i tak to jest mało.Moje
                      > koleżanki piją po 5-7 kaw.

Wypijanie 3-5 filiżanek kawy dziennie (ok. 300 mg kofeiny) jest już uważane za
                      dolną granicę nałogowego picia kawy. Jezeli Twoje 15-letnie koleżanki piją po 7
                      filiżanek dziennie, to mają problem.
                      • Gość: Nastka Re: A propos producentów kawy... IP: *.golancz.to.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 13:41
                        Nie wiem czy mają problem.I nie powiedziałam, że mają po 15 lat.W tym wypadku
                        mówiłam o dziewczynach 17-letnich.

Jezeli Twoje 15-letnie koleżanki piją po 7
                        >
                        > filiżanek dziennie, to mają problem.
            • Gość: ania Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:11
              O, skąd ja to znam. Moja przyjaciółka je tak samo, myśli podobnie! I wiesz co,
              od roku choruje na anoreksję i nie może z tego wyjść. Nic więcej nie piszę, bo
              do takich osób słabo dociera....
        • very_martini Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 12.06.05, 13:52
          To jest dieta na 6 tygodni i ani dnia dłużej.
          Fantastycznie oczyszcza i przynosi naprawdę świetne efekty w leczeniu wielu
          chorób, ale nie jest do stosowania przez dłuższy czas. Po tych 6 tygodniach
          musisz właczyć do diety trochę białka i tłuszczu, i to wcale nie oznacza, że
          masz wracać do poprzedniego sposobu jedzenia. Zdrowy ubytek masy ciała na tej
          diecie to 5% po miesiącu, głodzenie się jest absolutnie zakazane.

A ograniczanie posiłków i rezygnowanie z obiadu to żadne odchudzanie. Po kilku
          dniach Twój organizm przestawi się na opcję "gromadzenie zapasów" i z chudnięcia
          nici. Tak nam już zostało z pradawnych czasów, kiedy najeść się mozna było
          bardzo rzadko.

16%VOL
          22%VAT
          --
          takie tam... forum homeopatia
          • Gość: martyna Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 14:23
            zdrowe odchudzanie to 1 kg na miesiac. nie ma wtedy efektu jojo, nie robią się
            rozstępy (takze panom!), nie doprowadzamy organizmu do ruiny...

a pice takich ilości kawy jak N i odżywianie się w taki sposób w wieku 15 lat
            prowadzi do osteoporozy w wieku lat 20-25.

w szkołach powinno się wprowadzić edukację żywieniową, a dopiero pozniej
            seksualną :)
            • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:12
              martyna napisał(a):
              zdrowe odchudzanie to 1 kg na miesiac. nie ma wtedy efektu jojo, nie robią się
              > rozstępy (takze panom!), nie doprowadzamy organizmu do ruiny...

Dobrze niech będzie jeden kilogram na miesiąć.Ale kiedy ja nie moge tak długo
              czekać na efekty odchudzania.Muszę być szczupła do 22 czerwca, bo to wtedy mam
              odjechaną dyskotekę na zakończenie roku.A pózniej odebranie świdectw, i musze
              jakoś wyglądać, tym bardziej, że kupiłam sobie za******ą dżinsową spódniczkę mini.
              Więc smam rozumiesz, pozostaje mi tylko glodzenie się a we wakacje zacznę dietę
              owocowo-warzywną ,a pózniej dieteę Kopenhadzką.
              • linn_linn Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 12.06.05, 18:56
                Jestes na najlepszej drodze do odchudzania sie przez cale zycie. Nawet jesli
                uda Ci sie osiagnac wage jakiej pragniesz, po tum okresie odzyskasz kilogramy z
                nawiazka. Potem znowu dieta warzywna o mn. wiecej podobnym przebiegu. W
                rezulatacie kopenhaska zaczniesz z jeszcze wyzszego poziomu. Dalej podobnie.
                Najbardziej "oplaca" Ci sie utrzymac wage dzisiejsza. Zaoszczedzisz sobie
                glodowek i innych bzdur.
                • iwu Nastko, 12.06.05, 19:14
                  a co na to Twoi rodzice? - że się tak zapytam po matczynemu.
                  Gdyby moja córa zaczęła taką dietę, to poważnie bym się o nią martwiła.
                  • Gość: Nastka Re: Nastko, IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:02
                    A moi starzy nic na to.I tak ich nie ma cały dzień w chacie więc o niczym nie
                    wiedzą!!!
                    • rezurekcja zatem jestes 13.06.05, 14:30
                      samotnym dzieckiem.

wspolczujemy.
                      To,o czym pisaly koleznaki w postach pozej, to niestety prawda.
                      Zwlaszcza z ta anoreksja.

Zdrowia zycze.
                      • Gość: Nastka Re: zatem jestes IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:44

> samotnym dzieckiem.
                        >
                        > wspolczujemy.

Nie jestem samotna.Mam młodszego o 10 lat brata-Franka.Pełno gażetów, komputer,
                        TV.Poza tym mam rybki, chomika i najcudowniejszego psa na świecie.Vega jest
                        Owczarkiem Podhalańskim.Jest moją ,,przyjaciółką, powierniczką''Mam
                        chłopaka-Adriana i trzy przyjaciółki-Kamile, Sonie i Nine, a przy tym mnóstwo
                        kolegów i koleżanek.Więc nie mów, że jestem samotna, bo tak nie jest
    • siostraheli Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 12.06.05, 21:14
      pierwszy etap to cofniecie miesiaczki (sorry, ze o takich sprawach na FK), a
      potem juz z gorki leci. Odchudzanie sie w ten sposob w wieku 15 lat to
      samobojstwo. Moze po prostu lepiej pocwiczyc troche, pojsc na basen, pograc w
      tenisa?
      • Gość: aniel Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:27
        A ja mam wrażenie,że te posty to nic więcej, tylko jawna prowokacja :)
        piętnastolatka z obsesją anorektyczki na Forum Kuchnia?
        • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:01
          Przpraszam bardzo, ale ja wyraziłam swoje zdanie na temat diety
          owocowo-warzywnej.I na marginesie dodałam swoją opinię na temat odchudzania, w
          jaki sposób ja to robie.I w tym momencie reszta osób nagle się mną
          zainteresowała.Więc, to nie jest żadna prowokacja.Nie pisałam tego tylko po to,
          aby ktos się mną zainteresował.Więc.....
        • Gość: kasia_b Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 80.51.206.* 12.06.05, 23:23
          no wlasnie w tym rzecz, ze to najczesciej anorektyczki siedza na forum o kuchni
          i na stronach kulinarnych, bo one kochaja jedzenie lubia o nim pisac, wachac,
          dotykac, patrzec... zdziwilabys sie ile ankoretycznek czyta to forum=) /dwa lata
          temu mialam anoreksje../
      • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 23:04
        siostraheli napisała:

> pierwszy etap to cofniecie miesiaczki (sorry, ze o takich sprawach na FK), a
        > potem juz z gorki leci. Odchudzanie sie w ten sposob w wieku 15 lat to
        > samobojstwo. Moze po prostu lepiej pocwiczyc troche, pojsc na basen, pograc w
        > tenisa?

.Oczywiście, że ćwiczę.Jeżdzę codziennie dwie godziny na rowerku treningowym,
        pózniej półtorej godzinny spacer z psem, połączony z bieganiem.A od września ide
        na basen i siłownie.
    • Gość: X Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.access.telenet.be 13.06.05, 00:24
      Nastka zajrzyj sobie na forum anoreksja i bulimia / Gazeta, podforum Zdrowie
      i zastanow sie dokad zmierzasz bo jesli chcesz schudnac to nie tedy droga
      Zajrzyj tez na forum eksperckie Zdrowe zywienie moze ci sie cos w glowie
      rozjasni
      A ta wymarzona waga 43 kg to przy jakim wzroscie ?
      • poughkeepsie oj prowokację widać na 2km, 13.06.05, 08:22
        a Wy się dajecie wciągać w jałową dyskusję. Młoda rodziców nie ma czy jak?Niech
        pije dalej te hektolitry kawy to za niedługo i tę jedną komórkę sobie
        wypłucze ;-)
      • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:10
        > A ta wymarzona waga 43 kg to przy jakim wzroscie ?

Przy wzroście 1,70
        • Gość: X Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.access.telenet.be 13.06.05, 15:26
          Przecietna waga dla kobiety w wieku 15 lat przy wzroscie 170 ok 59 kg
          +/- 5 kg w zaleznosci od budowy ciala

43 kg przy wzroscie 170 to niedowaga 11 kg !
          BMI ( body mass index ) = 14, 88
          prawidlowy BMI wynosi 21-22 ( dla kazdego)

Jestes na drodze do anoreksji , poczytaj forum tematyczne jak ci wczesniej
          wspomnialam oraz wystukaj sobie na google na ten temat to sie wiecej dowiesz
          Wspolczuje , ze rodzice sie toba nie interesuja wiec zainteresuj sie soba sama
          i wez pod uwage posty i ostrzezenia z tego watku kierowane do ciebie
        • rezurekcja zyczymy sukcesow 13.06.05, 15:42

> > A ta wymarzona waga 43 kg to przy jakim wzroscie ?
          >
          > Przy wzroście 1,70

o buddo!
          Ja waze 49 i mam tylko 164. Wygladam, hm... nader szczuplo, eufemsitycznie
          okreslajac swoje kosci ze skora.
          Ladna nie bedziesz... przy takich proporcjach. Widze po swoim koscistym dekolcie.

• Gość: Kra Kra Re: zyczymy sukcesow IP: *.lublin.pl 13.06.05, 16:22
            Zaprzeczenia.
            To "normalne" przy zaburzeniach zwiazanych z jedzeniem.

Ech, Nastko...
            I ja sie otarlam w zyciu o zaburzenia odzywiania, kiedys.
            I chyba do konca zycia bede miala troche spaczone podejscie do wlasnej wagi
            niemniej uwazam, ze 43 przy 170 to stanowczo za malo.
            Powinnas troche poczytac, inna niz dotad literature (nie tylko to jak
            zmniejszyc kalorie i jak sie ich pozbywac i jak oszukiwac przy jedzeniu)
            Odchudzajac sie spowalniasz przemaine materii.
            Organizm magazynuje co sie da bo boi sie ze nie dostanie wiecej. Wiec dalej
            zmniejszasz kalorie i bledne kolo.

My tutaj staramy cieszyc sie jedzeniem a nie traktowac je jak smiertelnego
            wroga i zwalczac kazda kalorie.
            Szczesliwi nie tyja.

Ale chyba cokolwiek tu napiszemy, Ty i tak bedziesz sie tinspirowac...

• the_kami Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 13.06.05, 17:26
          Ech dziewczynko, szałowo to Ty wyglądać w tej spódniczce nie będziesz. I zdaje
          się, że bardz niekobieco w dodatku.
    • jswm Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka 13.06.05, 10:57
      ja od tego: < kupiłam sobie za******ą dżinsową spódniczkę mini.> momentu,
      uważam, że jesteśmy podpuszczani :), mam syna w podobnym wieku i wierzyć mi się
      nie chce, że 15 sto latka może być tak głupia (obstawiam trolowanie:))
    • Gość: X Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.access.telenet.be 13.06.05, 12:46
      Zauwaz , ze to wlasnie nastolatki wpadaja w choroby zaburzenia odzywiania
      i to bardzo powazne a zagonieni rodzice zwykle orientuja sie zbyt pozno
      Mlode dziewczyny nie wiedza jak sie wlasciwie odzywiac aby schudnac wiec
      mysla , ze glodzenie szarych komorek i wyplukiwanie wartosciowych skladnikow
      to droga pieknej sylwetki i minispodniczek
      Ale czy myslisz , ze one nas sluchaja ?
      Nastolatki sa i tak zawsze najmadrzejsze i wiedza swoje
      A tak na marginesie to dziewczyno pomysl od czego masz nadwage ( jesli to
      naprawde nadwaga bo wierzyc mi sie nie chce )
      Stracisz ja tylko w taki sam sposob w jaki sie pojawila
      z braku ruchu - gimnastyka
      jesli od slodyczy - zrezygnuj z nich
      czipsy , batoniki , nadmiar weglowodanow - zrezygnuj
      ale jedz mieso , nabial warzywa i blonnik i nie chodz glodna to na pewno
      schudniesz !
      sniadania , obiady i lekka kolacje musisz jesc tylko patrz co jesz

• Gość: Zla_Kotka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:19
      Niestety. Forum ma to do siebie, ze kazde slowo napisane niesie za soba ryzyko
      komentowania go poprzez inne osoby.
      Co zreszta zdaje sie jest zawarte w entymologii samego slowa 'forum'
      Wiec jedyna recepta aby ktos o tobie nie pisal jest nie pisanie samemu.
    • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:38
      calkiem
      >
      > nienagannym jezykiem

Ja zawsze wyrażma się nienagannym językiem, bowiem mam 5 z polaka.Poza tym
      drażni mnie jak ktos nie umie mówic porządnie.
    • poughkeepsie ale za to znajmość ortografii 14.06.05, 09:05
      na wilekomiejskim poziomie, czego o Tobie powiedzieć nie można ;-)
    • rezurekcja zeby zaimponowac kolezankom 14.06.05, 10:10
      hojakr napisał:

> Skoro zawsze wygladasz za*******e, to po co chcesz jeszcze chudnac?

skoro ja mam wiecej miesa a mnei kilogramow i wygladam zbyt chudo, to mam
      skale porownawcza. Moja siostra ma wzrost taki sam a kilogarmow 6 wiecej. Ona
      wyglada OK. Gnaty nie stercza jej z kazdej strony. Sukienki sie ladnie ukladaja.
      Nie tak jak u mnie.
      Ja nie tyje. Taka mam przemiane materii.
    • Gość: Nastka Re: Od dwóch dni jem tylko jabłka IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:55
      hojakr napisał:

> Skoro zawsze wygladasz za*******e, to po co chcesz jeszcze chudnac?

Żeby wyglądac jeszcze lepiej, piękniej, żeby czuć się lekko!!!!Naprawdę nie
      rozumiesz tego????
      • kikkera Nastko 14.06.05, 16:06
        Twoje postępowanie może być bardzo niebezpieczne.
        Dlaczego nie chcesz posłuchać ludzi, którzy dobrze Ci życzą?
    • Gość: Sara Re: Nastko IP: 212.150.140.* 14.06.05, 16:39
      Moja kolezanka tez tak myslala jak Ty i umarla na anoreksje. Zaczela tak jak Ty
      od zwyklego odchudzania i juz nikogo nie sluchala. Jedyna jej przyjaciolka byla
      waga i lustro. Potem psychiatra, a potem poprostu umarla. Byla sliczna
      dziewczynka, ktora ubzdurala sobie, ze jest gruba, a wazyla 47 kg. Ja 56 i
      wygladalam calkiem ladnie. Ona jak szkielet na lekcji biologii.
      To bylo wiele lat temu, a ja pamietam to jakby to bylo wczoraj.
      • Gość: Nastka Re: Nastko IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:57
        Gość portalu: Sara napisał(a):

> Moja kolezanka tez tak myslala jak Ty i umarla na anoreksje. Zaczela tak jak Ty
        >
        > od zwyklego odchudzania i juz nikogo nie sluchala. Jedyna jej przyjaciolka byla
        >
        > waga i lustro. Potem psychiatra, a potem poprostu umarla. Byla sliczna
        > dziewczynka, ktora ubzdurala sobie, ze jest gruba, a wazyla 47 kg. Ja 56 i
        > wygladalam calkiem ladnie. Ona jak szkielet na lekcji biologii.
        > To bylo wiele lat temu, a ja pamietam to jakby to bylo wczoraj.

Współczuje, alczkolwiek nie wiem jaki to ma związek ze mną.Ja nie umrę na
        anoreksje, nie zachoruję nawet na nią.Jestem tego pewna.Schudnę tylko te 10 kg.i
        wtedy przestane się odchudzać.Więc....
        • Gość: zatroskana Re: Nastko IP: *.apix.com.pl 14.06.05, 18:53
          Nastko, może po prostu przestań tu zaglądać, zajmij się sobą, skoro twierdzisz,
          że to potrafisz, nie denerwuj się dodatkowo, bo to jeszcze bardziej Ci zaszkodzi
          na Twój zalany kawą i rozwodnionym jogurtem żołądek. Szkoda Twojego czasu. Jeśli
          rzeczywiście jest tak, jak piszesz, czas otworzy Ci oczy. My nie jesteśmy w
          stanie. Amen.
          • jswm propozycja: 14.06.05, 19:02
            może nie podbijajmy już tego watku?
          • Gość: Nastka Re: Nastko IP: 1.6.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:02
            Gość portalu: zatroskana napisał(a):

> Nastko, może po prostu przestań tu zaglądać, zajmij się sobą, skoro twierdzisz,
            > że to potrafisz, nie denerwuj się dodatkowo, bo to jeszcze bardziej Ci zaszkodz
            > i
            > na Twój zalany kawą i rozwodnionym jogurtem żołądek. Szkoda Twojego czasu. Jeśl
            > i
            > rzeczywiście jest tak, jak piszesz, czas otworzy Ci oczy. My nie jesteśmy w
            > stanie. Amen.

Gratuluję!!!!Ja przestane tu przychodzić, jeśli wy przestaniecie pisać na mój
            temat.Bo naprawdę nie maqm ochoty się z wami kłócić!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka